NEOFICIAL

[BREAKING NEWS cu repetiție] Când porcul se răzbună pe om pentru că a băgat în el ca animalul se numește BOALA PORCULUI SĂTUL și este FENOMEN NAȚIONAL!

 

„Aşa a fost şi va fi întotdeauna!” – vorba unei comentatoare pe facebook la poza asta… care poză zi că nu ți se pare la prima vedere că-i de la vreun „[BREAKING NEWS] Impact infernal pe autostradă – 5 TIR-uri și 12 morți”, frate… când colo, ni, o grămadă de omuleți transportați cu ambulanțele (6 îs în poză, frățioare!) cu mațele îmbârligate din cauză de cât or mâncat din fratele porc și-or băut între timp…

Mâncatul și băutul concomitent în timpul tăierii și pregătirii porcului este un obicei clasic la români, așadar, pentru că, așa cum explică Ziarul Lumina (de exemplu)… care este un ziar serios, „Tăiatul şi pregătitul porcului în preajma Crăciunului este un obicei împământenit la români, fiecare dintre noi considerându-se „expert“ în acest domeniu, cel puţin o dată pe an. A face acest lucru după inspiraţie, fără a cunoaşte sau a ţine seama de regulile de igienă, de reţete sigure de pregătire, de principiile de consum raţional constituie, în mod sigur, o cauză de boli infecto-contagioase sau de tulburări digestive grave.”
Respectiv, și ajunsul la spital cu ambulanța din cauză de crampe abdominale este împământenit la români… că ce abdomen îi ăla, frate, care poate duce crampă cu cârnați, murături, jumeri, șoric și vin roșu, plus 4 țigări fumate la -5 grade în juma de oră?! Nici Batman!

„Ocluzie întestinală de-a `utu-i pomana” sau cumva ar trebui să îi zică la pseudoboala asta… dacă vreun savant neamț s-ar ocupa… „Boala mațelor lu Calache” sau, cu majuscule, BOALA PORCULUI SĂTUL episodul – de când tăiem noi porcul? –  1.386.933: „enterocolita pomenii porcului”… reluare din secolul trecut… doar ambulanțele diferă… în rest nu s-a schimbat nimc. „Aşa a fost şi va fi întotdeauna!” – cum zicea doamna.

Radu Pandelea, 19 decembrie 2016 12:46