ȘTIRI

[BREAKING NEWS] Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat

 

[ACTUALIZARE]

 

La ora 16 și 20 de minute Liviu Dragnea a ieșit pe poarta Penitenciarului Rahova. A răspuns tuturor întrebărilor jurnaliștilor prezenți.

„Cel mai mult mi-au lipsit copiii și soția Irina. / M-au vândut. / Am avut doi ani de abuzuri și suferință. / Mulțumesc zecilor de mii de români care mi-au scris. / Doamnei căreia nu-i știu numele îi mulțumesc pentru scrisorile săptămânale. / PSD nu este condus în acest moment, este la mâna SRI-ului./ Am găsit un PSD făcut praf./ Partidul este condus de lași. / DNA-ul să-i ancheteze pe cei care jefuiesc țara. / Cea mai mare parte a populației a înțeles azi de ce a trebuit să ajung aici. Când am plecat eu, România era o țară prosperă, cu venituri decente, azi e o dictatură feroce. / Eu mă consider deținut politic pentru că am intrat nevinovat. Mi s-a cerut insistent în ultimele luni la instanță să îmi recunosc vinovăția. Am refuzat. / Voi munci la firma fiului meu./ Voi reveni în politică dacă voi putea răspunde la două întrebări: dacă am cu cine și pentru cine. / Momentan o să-mi văd de sănătate pentru că mi-a fost grav afectată în această perioadă.”  – sunt câteva din afirmațiile făcute de fostul lider PSD chiar la ieșirea din Penitenciar.

Urcat în mașină a declarat că „încă mai e speranță. Nu mult timp, dar încă mai e.”

Ajuns în fața locuinței sale, acesta a declarat că „Nu mă doare sufletul de PSD, mă doare sufletul de țară”.

 

 

***

Tribunalul Giurgiu a decis eliberarea din închisoare a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, și acesta va fi eliberat  astăzi, după executarea a 2 ani şi două luni din pedeapsa primită în 2019.

Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5, în luna aprilie, să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 i-a respins însă cererea de eliberare condiţionată, Liviu Dragnea a făcut contestaţie, respinsă de Tribunalul Bucureşti pe 27 mai.

În paralel, Liviu Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucureşti în care solicita strămutarea de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară a procesului privind eliberarea sa condiţionată din închisoare. El susţinea că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernării PSD.

Deşi decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o, iar procesul a fost mutat la Giurgiu.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa Supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Critic Arad, 15 iulie 2021 1:48

LD4LD3LD2LD1imagine_2021-07-15_134727