miercuri, martie 29, 2023

[BREAKING NEWS] Un subcomisar și un agent principal din cadrul Poliției de Frontieră Arad – reținuți într-un dosar de trafic cu migranți. Descinderi în 8 locații din Arad

 

Una dintre cele mai importante grupări de traficanți de migranți din vestul țării a fost deconspirată urmare a unei lucrări ample și „călcată” azi-dimineață de politiștii de frontieră din Timișoara și ofițerii DGA. 8 percheziții au loc în această dimineață la adrese din Arad.

Subcomisarul Sergiu Mîrza, angajat la Biroul de Combatere a Infractionalității Transfrontaliere  din cadrul Poliției de Frontieră Arad și fostul subofițer Traian Ciul,  care a activat până nu demult în aceeași structură,  au fost ridicați  azinoapte de Polițiștii de Frontieră Timișoara și DGA. Din primele informații, motivul este înlesnirea trecerii frontierei pentru transfugi. Se pare că cei doi erau pioni importanți într-o rețea care se ocupa cu transport ilegal de persoane și, evident, contra unor sume importante de bani.

Filiera, spun anchetatorii, era condusă de o femeie, iar din grupare făceau parte Sergiu Mîrza, ofițer la Poliția de Frontieră Arad și Traian Ciul, fost subofițer în cadrul Poliției de Frontieră Arad și fost agent la o Secție de Poliție din Arad.

Membri filierei au dus mai mulți transfugi peste graniță, iar aceștia, majoritatea afro-asiatici, erau racolați din centrele de tranzit din Timișoara și București.

Migranții erau transportați mai întâi în Arad și cazați pentru o zi sau două într-o casă din oraș, iar apoi luau drumul către vestul Europei.

Au fost identificate cel puțin 3 grupuri care au beneficiat de „serviciile” rețelei.

Transfugii plăteau traficanților pentru transport între 700 și 2.000 de euro de persoană. Un cetățean  din Palestina făcea parte din grupare și avea misiunea de a organiza plecările cu ajutorul rudelor celor aflați în centrele de tranzit. Acum bărbatul e dat dispărut și e căutat de polițiști.

Politițștii de frontieră care se aflau printre membri cheie ai filierei asistau la îmbarcarea în microbuze a migranților, iar apoi erau pe post de antemergătoare, adică supravegheau traseul până la graniță pentru a se asigura că nu vor fi probleme.

Politiștii de frontieră de la Timișoara care au instrumentat dosarul i-au urmărit pe colegii lor corupti luni la rând, le-au monitorizat acțiunile și transporturile și au adunat mai multe probe din timpul operațiunilor.

La unul dintre transporturi, politiștii din Ungaria au reușit să-i prindă pe câțiva dintre membri rețelei pe care i-au și condamnat, iar zilele trecute aceștia au fost eliberați după ispășirea pedepselor și s-au întors în România.

8 persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Timișoara unde vor răspunde în fața procurorilor.

Ei vor fi cercetați pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic de migranți.

 Foto atașat – de la descinderea în locuința lui Sergiu Mîrza : pressalert.ro

Ultimele Știri

Related news