[BREAKNG NEWS] PRIMUL CAZ din Arad depistat pozitiv cu SARS-CoV-2: un PASTOR NEOPROTESTANT și profesor – DECEDAT. SPITALUL JUDEȚEAN ARAD ar putea intra în CARANTINĂ!

 

Este în curs de confirmare oficială primul caz de arădean decedat de COVID-19.

„Pacientul zero” din Arad este un bărbat de 64 de ani din cartierul Aurel Vlaicu, despre care s-a crezut inițial că suferă de o formă mai complicată de pneumonie și a fost internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad în repetate rânduri.
Profesorul-pastor a stat internat în Spitalul Județean Arad vreme de TREI ZILE (20 – 23 martie) și a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.
Rezultatele ar fi sosit în jurul orei 16 la Spitalul Județean Arad și au creat o isterie în rândul cadrelor medicale.

Bărbatul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara (se pare, FĂRĂ IZOLETĂ – conform unor surse care ne-au trimis fotografiile și o filmare care… e foarte greu de decis dacă se poate publica fără încălcarea legii – dar pe care o putem pune la dispoziția anchetarilor… dacă n-o au!) unde, la trei ore de la internare, a decedat în această după-amiază – conform oficialilor.

(Alte surse garantează că PACIENTUL NU A AJUNS LA TIMIȘOARA – murind fie pe drum, fie pe o altă secție a S.J.A. – ceea ce ar face lucrurile și mai grave!)

Spitalul Județean Arad ar putea intra în CARANTINĂ – dacă toate acestea se confirmă!

Astăzi, primarul Aradului, Călin Bibarț, a făcut o declarație live… făcând aluzii destul de vag-optimiste legate de acest subiect:

„Avem primul caz confirmat în Arad cu coronavirus. Aș vrea să infirmăm zvonurile că ar exista mai multe, că trei, că patru… confirmat  este unul singur. Evident că în ultimul timp au fost luate mai multe probe, sunt trimise la laborator și vom vedea ce rezultate mai avem (…) Cred că este încă un moment pentru a reitera ceea ce am spus și ieri și zilele trecute, de a sta pe cât posibil mai mult acasă. Și această persoană nu este o persoană tânără, este o persoană în vârstă. Acum a fost transportată la Timișoara, vom vedea care va fi starea în final, nu e de glumă, trebuie să fim responsabili, să înțelegem că sunt momente grele și nu e momentul să ne plimbăm toată ziua prin oraș.”

https://www.facebook.com/calinbibartarad/videos/870076363434784/?__xts__[0]=68.ARA27_m4Q4hV5Ox5IQ85XTfHds1uegEOk20fSPK7NRiBKvC8mqnB-VpOqV1MdAiKuWwRJ52Ujsu2hDB9aMRCFuFZUipu3Sj2FiKgzua7DpKTUhsn3sjSVRqKMzPyI_3Ym4ZSLwMOiCZ5UBUFcgkF5S4fwKe7bjEMpx8Y0nFIws464fWHYAD5BFdkhgj4LbxZ8Gtx_6mTJvSlGubvmPrpUiGKZDwrpjW2OKcdVwdh1s2dBAT8yzK7aZ8lwjY-m9g5ZFF5g1dPkvuQ1mJXVk8E8nNba2m520_VQRtzmdFGPKWcW38S7gWLc0GQC2LdI_VMzhuK6XwnsU8kVkDMcHolmr3R9SFHQgPFnzGaRg&__tn__=-R

(Vom reveni cu comunicatul oficial)

[INFORMARE DE PRESĂ] – ora 19.00

„A fost înregistrat al 6-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie a.c. în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. Bărbatul a decedat în cursul zilei de astăzi și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.”

Biroul de presă al Instituției Prefectului Județului Arad

[ACTUALIZARE] – ORA 20.00

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat pentru televiziunile centrale că „este în curs o anchetă la Spitalul Județean Arad pentru identificarea medicilor și a personalului auxiliar cu care a intrat în contact” pastorul arădean de 64 de ani.

……………………………………………

[ACTUALIZARE 2] – 24.03.2020 – ORA 7.00

Alex-Emanuel Şerban @ Facebook:

„Ioan Șerban, tatăl meu, s-a dus astăzi la Domnul… A fost cel mai bun soț (44 de ani), tată, frate, socru, bunic, unchi, pastor, profesor, tată spiritual, preot în casa lui timp de aproape 65 de ani. Ne-a iubit pe noi cu toată puterea lui, a iubit oamenii fără să aștepte ceva în schimb și cel mai mult L-a iubit pe Isus Cristos, Cel la care este acum. Pentru el e bine. Pentru noi e greu.
Aș vrea să nu trebuiască să continui mesajul, dar având în vedere circumstanțele în care s-a întâmplat, trebuie să precizăm câteva lucruri. Tatăl meu a fost afectat de coronavirus, dar nimeni nu a știut acest lucru până foarte recent. Simptomele nu arătau că ar fi suferit de covid-19, iar din câte am înțeles, trecerea lui la Domnul s-a întâmplat nu atât datorită virusului, cât datorita altor afecțiuni pe care el le avea, care au făcut lupta cu virusul imposibilă pentru el. Nu a călătorit recent în străinătate și nu a ținut slujbe fiind bolnav. Nici nu putea, pentru ca bisericile erau deja închise pe când a început el să se simtă rău, iar școlile la fel.
Noi ne-am izolat la domiciliu și nu știm dacă vom putea măcar să ne luăm rămas bun de la el. Fratele și sora mea și familiile lor nu vor putea fi alături de noi pentru că locuiesc în străinătate. Eu și soția vom fi izolați lângă mama mea și vom face tot posibilul să prevenim să se întâmple altceva.

Nu mi-e ușor să scriu acum, dar voiam ca lucrurile să fie clare. Virusul e real, iar noi simțim asta din plin.
În aceste momente, tot ce avem nevoie este să vă rugați pentru noi, în mod special pentru mama mea, care a fost timp de 44 de ani alături de el în toate și este greu pentru ea să vadă viața fără el.
Mulțumesc tuturor celor ce ne-ați sunat sau ne-ați scris, chiar daca nu multora le-am putut răspunde.
Viața tatălui meu merită să fie onorată pentru impactul pe care l-a avut în viețile multor oameni, chiar dacă acum situația nu ne permite să îl comemorăm cum se cuvine. Cerul se bucură acum de el.

În toată această perioadă grea prin care trecem, suntem siguri că Dumnezeu rămâne același. El rămâne bun, El rămâne drept, El rămâne lângă cei care Îl iubesc, El rămâne Vindecătorul și Cel care dă viață! Ne încredem în El!”

……………………………………………….

Articol asociat:

Secția A.T.I. s-a ÎNCHIS și se dezinfectează. TOT PERSONALUL acesteia intră în CARANTINĂ!

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6545
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

2 Comentarii

  1. Ce diagnostic ar putea fi când în jur colcăie coronavirusul. Și sa ai o conduita specifica.

  2. Foarte trist ca sistemul medical din tara asta ,functioneaza’ haotic.Masurile politice nu vor rezolva insanatosirea cetatenilor.Faptul ca ,se latra’ ordine nu stimuleaza actul terapeutic.De prea mult timp treneaza handicapurile in medicina romaneasca.Am prins si in trecut diverse epidemii.Pe atunci Institutul Cantacuzino si alte centre de cercetare(inclusiv cele ale Armatei)erau ,puse in priza’ sa gaseasca solutii.Superficialitatea si aroganta celor cu sarcini concrete,uneori era ,rasplatita’ cu o plomba in cap.Atunci se pretindeau rezultate nu explicatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy