joi, iulie 7, 2022

„Buletinul informativ lunar” editat de P.N.L., intitulat VLADIMIRESCU și semnat EXCLUSIV de primarul Ioan Crișan, este folosit drept mașină de SPĂLAT FRUSTRĂRI și ÎMPRĂȘTIAT SCUZE MINCINOASE în „Via Carmina”. Replica DEZVOLTATORULUI IMOBILIAR este o adevărată „bombă de presă”!

 

Numărul 2, din ianuarie, 2020 al publicației VLADIMIRESCU (Buletin informativ lunar, editat de P.N.L. – Filiala Vladimirescu – 8 pagini, tiraj 4.000 de exemplare) este scris, în integralitatea lui, de longevivul Ioan Crișan, primarul din 2004 al  comunei cu cea mai mare suprafață și cel mai mare buget din județul Arad (poate la clasamentele de pe  ultima pagină să-l fi ajutat cineva – vezi în galeria foto tot numărul). Efortul jurnalistic al edilului-reporter ar fi demn de salutat și chiar de propus pentru un premiu gen Selfmade journalism dacă rezultatul ar fi un produs de presă respectabil ca limbaj și informație, echilibrat și corect gramatical, coerent în demonstrațiile pe care le emite și neinsultător la adresa – în primul rând – ADEVĂRULUI.
De-a dreptul de evitat ca lectură pentru oamenii deprinși cu cititul presei cât-de-cât oneste, publicația probabil că nici nu se dorește a fi un „produs media” în realul sens al termenului, prezentându-se mai degrabă ca un „manifest color” în care primarul pregătit să iasă la pensie și să intre PE FAȚĂ în afacerile imobiliare ale propriilor sale rude de gradul I și II (o să revenim cu un amplu articol în care vă vom detalia cu exactitatea despre ce e vorba) se războiește cu CONCURENȚA, punând presiune pe dezvoltatorul imobiliar care a construit cartierul Via Carmina și atacând-o, totalmente nefondat, pe fosta administrator-manager  Adela Vaidasigan… față de care are (aflăm asta din mai multe surse), sentimente din registrul ciudei, urii, și neputinței… toate cu caracter personal și fără nicio legătură cu interesele comunei pe care o conduce de 26 de ani!

Despre această mizerie grafică discutăm:

Neacordându-i niciun fel de drept la replică – nici măcar în intenție! – persoanei pe care o acuză, Adela Vaidasigan (căreia primarul-jurnalist nu are nici măcar scrupulozitatea de a-i grafia corect numele) ne-a scris nouă un scurt „raport” la subiectul abordat de primarul Crișan, amendând afirmațiile acestuia într-un text pe care a înțeles să îl semneze. Și asta nu pentru a corecta, prin completare, materialul primarului comunei Vladimirescu (aflat, oricum la ultimul mandat) – ci pentru ca locatarii din Via Carmina să fie corect informați.

Îl redăm punctual în cele ce urmează:

„Când am preluat administrația Cartierului Via Carmina, am avut o discuție cu oficialii Primăriei Vladimirescu, iar mesajul primit a fost că toate străzile realizate conform autorizațiilor de construire și recepționate cu Primăria, vor fi preluate, etapizat,  în măsura finalizării acestora. Imediat după finalizarea primelor străzi conform celor agreate, am procedat la întocmirea ofertei de donații către Primărie. Suntem acuzați că ne grăbim cu predatul. Au trecut însă ani buni de când ne tot… jucăm cu „preluăm / nu preluăm”, în funcție de ce interese există,  fără să ne fie acceptat vreun drum până astăzi și fără să existe o motivație sustenabilă  – asta ca să înțeleagă toți cei interesați de ce se tergiversează inadmisibil de mult aceste negocieri. Sunt câțiva kilometri de străzi realizați în baza documentelor emise de primărie, cu recepție la terminarea lucrărilor confirmată de Primarie, ceea ce dovedește că sunt conforme.

Preluați doar drumurile care respectă cerințele legale! Nu a solicitat nimeni altceva! Nu cerem și nu am solicitat investiții din bani publici pentru lucrări asumate de către dezvoltator!

Cartierul Carmina inseamnă astăzi, peste 600 de familii care plătesc impozite și taxe către Primăria Vladimirescu! Este firesc și normal să beneficieze de același tratament ca și ceilalți locuitori ai comunei!

Vă lăudați că ați realizat strada Orod! Beneficiarii acestei lucrări se doreau a fi locatarii Cartierului Via Carmina? Ziceați că nu se pot face investiții din bani publici in zone private! Sau aici situația este diferită pentru că, de fapt, acest drum deservește un alt cartier pentru care aveți interese?

Mi se pare o prea mare coincidența că, în aceeași perioadă in care s-a realizat aceasta lucrare (strada Orod), se lucra la realizarea unui PUZ pentru cartierul învecinat, PUZ care nu putea fi finalizat fără acces la un drum public!

Problema cea mai dureroasă, și anume accesul in Via Carmina, este un subiect și mai delicat. Am primit banii de la acționari de câțiva ani și am depus  primul Certificat de urbanism la care am primit negație, motivat de… stiți dumneavoastră bine. In această situație, stăm cu banii în cont și nu putem realiza acest amarât de acces. Stiți mai bine care sunt motivele… din nou apar terenuri cu interese.

Susțineți că vreau sau am vrut să intru în politică. Nimic mai fals. Niciodată nu am fost de partea vreunei părți politice: fac parte dintr-un holding și nu se potrivește deloc cu filosofia noastră.

Oare care este de fapt teama dumneavoastră?  Vă e frică să nu se afle despre terenurile care  ne înconjoară? Știu multe despre asta și știți că pot oferi dovezi pentru tot ceea ce afirm.

Nu sunt o persoana publică, iar dumneavoastra mi-ați folosit numele direct, fără măcar să îmi cereți acordul – greșindu-l!

Atât eu, cât și societatea pe care o reprezint am fost mereu corecți și onești. Tot ce am făcut a fost direct și fără subînțelesuri așa cum acuzați. Vă respect și v-am respectat mereu.  Am fost tot timpul sinceră cu  dumneavoastră, însă nu admit să spuneți atâtea neadevăruri sau să le învârtiți/combinați după cum vă  convine, aruncând cu noroi în noi! Ar trebui să ne apreciati pentru plus-valoarea adusă Comunei Vladimirescu.

Vă rog să respectați doar legea și să fiți corect atât atunci când e vorba despre noi, cât și legat de alte proiecte care vă deservesc direct.”

 

Ultimele Știri

Related news

9 COMENTARII

  1. In sfarsit dupa mulți ani,cineva (o Doamna) a reușit ,sa arate adevarata fata acestui fariseu…..MINCIUNA, a da VINA pe altii,interese de familie,si ce este mai grav INPOSTURA și ABUZUL de FUNCTIE.HALAL om HALAL mandate de PRIMAR…..hai la cimitir cu EL MAXIMO

  2. Babaiatule…pe mine ma intereseaza mai putin prblema asta….pe mine ma doare ca ati umblat la buzunarele cetatenilor comunei…impozite marite cu 25-30 %…eu despre asta as vrea sa scrii.

  3. ambele parti sunt de vina corupte si cu interese financiare in spate!cei de la via carmina au mintit si mint in continuare nu respecta nici un standard zi de zi intra camioane de 30 de tone pe strazile cartierului ok sa zicem ca drumul e racut de ei dar casele sunt a noastre si drumurile facute de ei fara terasament de beton fara canalizare fac casele sa se cutremure pur si simplu isi bat joc de locuitorii acestui cartier iar de crisan ce sa zicem un dinozaur comunist fost pesedist acum penelist asa e cand hotii se intalnesc se mint si se fura unii pe altii rusine ambelor parti si celir de la viacarmina si primariei vladimirescu oameni de nimic!

  4. Cat tupeu poate sa aibe acest individ care se crede stapan peste Vladimirescu??!!! Eu locuiesc in Vladimirescu, in cartierul nou si el vine sa ii arate cu degetul pe cei din Via Carmina pt trotuare dar el uita ca a folosit banii din bugetul local sa faca trotuare o firma de casa a domnului si acestea au fost facute in bataie de joc, sunt inutilizabile!! Sunt invadate de buruieni in zona in care e domeniu public pentru ca nu le ingrijeste nimeni, sunt pline de cratere din cauza lucrarii de proasta calitate! Despre drumuri nu mai vorbim… ca astea si cand se fac pe fonduri europene sunt jenante, nu tine nimeni cont ca afecteaza zonele din jur din cauza ca nu au fost gandite si inunda zona din jur, dupa cum se poate vedea si in prima poza din articol!! A fost cea mai proasta decizie sa ma mut in Vladimirescu iar anul asta, ca sa fie totul super, ne-a si crescut impozitul de zici ca stam in cea mai buna zona din Arad! Nu are nimeni ac de cojocul acestui individ?? Isi permite mereu sa scrie si sa arate cu degetul in cadrul acelei fituici pe care el o numeste ziar, denigreaza pe toti care indraznesc sa ii adrese o intrebare la care el nu are raspuns sau nu vrea sa dea un raspuns!

  5. O fituica din bani publici menita sa intoxice lumea si sa o abata de la adevaratele probleme. Drumul ala din spate facut de primar pe bani buni e strict legat de interesele primarului si ale familiei sale: da exact unde trebuie. Pt el, dupa declaratiile lui Via Carmina nu exista, decat cand vine vorba de impozite!!! Marea problema a locuitorilor din Via Carmina e iesirea in trafic pe DN 7. IN 4 ani nu a reusit sa asfalteze 100 m de drum ca sa permita iesirea in trafic a locuitorilor din cartier pe la marginea comunei dar a terminat un drum de 2 km. Lidl nu mai poate veni ca cica daca ar rezolva problema intersectiei ar bloca traficu in comuna care e oricum blocat…si in plus ar afecta grav accesul la pamanturile fetei primarului. Nu s a facut nici un drum spre terenurile alea pana acum dar acu se cere dezvoltatorului si celor de la Lidl sa faca asta… pe banii lor ..si asfalt daca se poate. Am inteles ca mai nou nu vrea sa mai dea autorizatie celor de la Lidl iar marionetele alea doua – vicprimarul si traseistul politic vor face doar ce va voi primarul …care nu va ma candida dar ..va conduce…miroase urat pe acolo..prin primarie!!!

  6. Ma mir ca locuitorii comunei nu au gasit pe altcineva mai competent atatia ani sa conduca comuna,decat un tractorist din Moroda ,facut ulterior mare impiegat de gara ,Asa ati votat asa aveti

  7. Ce pot să spun, că același lucru se întâmplă și cu cartierul Europa. Se plătesc taxe și impozite la primărie și nu se investește nimit de către primărie, spunând că este cartier privat, dar taxe și impozite pot colecta….

Comentariile sunt închise.