ȘTIRI

„Cadou” de la Consiliul Județean Arad, de Sfânta Marie: au ras de pe fața pământului toți copacii de pe marginea drumului de la Hanul de la răscruce până către Pecica

 

Nu știm încă sigur cine (probabil că firma familiei Velici, din Pecica, pentru că ea are contracte cu C.J.A. privind salubrizarea periferiilor municipiului) a operat, efectiv, masacrul, și știm sigur că acest articol va avea parte de o dezmințire în care 1. ni se va explica utilitatea debarasării margililor drumurilor  către copacii vechi, „pentru că ei reprezintă un pericol de accidente pentru șoferi” (altfel în ce ar mai intra, când pierd controlul volanului?… ai vedea plin câmpul de șoferi rătăciți!) „mai ales în caz de furtuni, când se pot prăbuși peste mașini” (ca în povestirea Prostia  Omenească, de Ion Creangă… faza cu drobul de sare de pe horn) și 2. „copacii erau bătrâni, marcați pentru tăiere, iar șoseaua (Drumul European E68) va fi lățită cu încă două benzi”. 

Nu se va da ca exemplu acest copac – care, într-adevăr, trebuia tăiat.

 

Bă, dar TOȚI COPACII erau putrezi de la Csarda la Pecica?! Adică știm că nu e există pădure fără uscături, dar chiar nu există uscături fără pădure?!

Faza asta seamănă cu cea de prin 2015, când Ela Falcă stătea cu Jița pe Caragiale, 22, nu putea să-și întoarcă mașina ca să intre în „Horia”… așa că i-a comandat giratoriul (pima dintre imbecilitățile urbanistice din „istoriei ).

Dincolo de dume și glume, gestul e sadic, trist și (oare de ce?!) ascuns de autorități.

Apropo; așteptăm interpretarea POZITIVĂ a acestui eveniment într-un comunicat de presă.

Lucian Valeriu, 8 septembrie 2020 10:59

copaci-taiati-2copaci-taiati-1copaci-taiati-4copaci-taiati-3