SPORTURI

Campioana deplasărilor merge pe terenul liderului: FCSB – UTA se joacă de la 21.30, pe Arena Națională

 

FCSB își dorește pentru azi, în runda a 12 din Liga întâi, a șaptea victorie consecutivă; pe Arena Națională poposește UTA – deținătoarea unui record de invincibilitate în deplasare. Rămâne de văzut care din cele două combatante își va îmbunătății statistica după meciul de azi.

Cert este că Dennis Man este apt de joc în fața fostei sale echipe el revenind după o accidentare refăcând tripleta Coman, Man, Tănase. Elevii lui Laszlo Balint sunt neînvinși în deplasare, au patru succese consecutive și merg pe terenul liderului la zi în întrecerea internă .

„Ne deplasăm la cea mai în formă echipă, echipa momentului, dacă se poate spune așa, pentru că e o expresie des uzitată și la modă. FCSB are cel mai bun atac din prima ligă, vine după o succesiune de victorii, dar asta nu ne sperie sub nicio formă. Și noi cred că suntem într-un moment destul de bun. Venim, cel puțin în campionat, după o victorie nescontată de mai nimeni, dar în care noi am crezut de la bun început, mă refer la cea de la Cluj, după care am reușit să ne calificăm fără gol primit și în Cupă, pe un teren deloc ușor. Este evident că abordăm cu încredere această deplasare, încercăm să scoatem maxim din acest joc. Mă bucur că suntem apți, încrezători, motivați și determinați sută la sută vom fi. Încercăm să scoatem un rezultat bun, dar suntem conștienți că pentru acest lucru trebuie să facem și un joc solid, consistent, iar cel puțin din punct de vedere al disciplinei tactice trebuie să fim foarte buni”, anticipează antrenorul Laszlo Balint.

Ultimul eșec al elevilor lui Laszlo Balint în deplasare datează de pe 1 decembrie 2019 de la Călărași, scor 1-0 pentru Dunărea. De la acest duel, trupa lui Laszlo Balint a susținut numai puțin de 11 meciuri oficiale în toate competițiile fără să cunoască gustul înfrângerii.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 74 de ori în principala competiţie internă, de 36 de ori au câştigat bucureştenii, de 22 de ori s-au impus arădenii, iar alte 16 jocuri s-au terminat la egalitate. . În turul sezonului 2007/2008 s-a jucat la Arad și s-a terminat 0-0, iar în retur, în luna martie, a fost ultima confruntare între cele două cluburi pe prima scenă. S-a jucat pe Ghencea, iar FCSB, antrenată de Lăcătuș, s-a impus, scor 2-1,

Palmares cu FCSB gazdă: 37 de meciuri – 24 victorii FCSB – 5 remize – 8 succese UTA.

Arbitri: Cătălin Popa (Pitești) – Daniel Mitruți (Craiova), Vlad Bârleanu (București). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București). Observator: Irina Mîrț (Craiova). Confruntarea începe la ora 21.30.

Cosmin Gherman, 5 decembrie 2020 2:14