ȘTIRI

Când ești dus cu pluta – pluta te salvează! Doi bărbați au scăpat cu viață ca prin minune, după ce li s-a răsturnat barca în mijlocul Mureșului umflat și plin de aluviuni

 

În jur de o oră – 17.30 – 18.30 – a durat misiunea de salvare a ISU Arad de marți, 11 iunie, a doi… barcagii de ocazie care, plini de curaj, au încercat Mureșul umflat de inundații cu o barcă… mult  sub cotele inundațiilor contemporane. Viiturile și curenții le-au îndrumat barca înspre un copac (ceea ce se încadrează în probabilitatea de 98, 99%), trunchiul le-a răsturnat barca, iar unul dintre ei a reușit să iasă înot la mal. Au avut noroc și că au fost văzuți de pe mal de câțiva cetățeni care au sunat la 112.

„Persoană căzută în rău Mureș în zona Podului CFR Micălaca (Podul Timișorii). ISUAR. Un Ford Ranger cu barcă, trei subofițeri ai Detașamentului Arad și un echipaj Serviciului de Ambulanță Județean intervine în Micălaca la podul CFR, râul Mureș. Barca răsturnată – om în apă” a transmis ISU Arad, prin ofițerul de presă, la „momentul zero” al intervenției.

După câteva minute, „Echipajul de salvare al Detașamentului Arad a scos din râul Mureș o persoană în viață, care susține că mai este o persoană în apă. Se mai deplasează Descarcerarea ușoară a Detașamentului Arad cu o barcă și trei subofițeri”, iar după alte câteva, au reușit să-l scoată cu bine din apă pe al doilea (foto/video)… care a avut un noroc… cât pluta, pentru că a reușit să se prindă de o plută:

 

 

Critic Arad, 12 iunie 2019 7:50

isu-pluta-3isu-pluta-1isu-pluta-2