N-CAZURI

Capela cimitirului din Bonțești a costat mai mult decât biserica. Curtea de Conturi este la Primăria Gurahonț

 

Marți, 13 iunie, Curtea de Conturi a început o misiune de control, la primăria Gurahonț.

Dacă tot sunt în control, inspectorii ar trebui să nu omită la verificări nici cele două investiții majore din banii bugetului local și anume:

Reabilitarea străzii Avram Iancu, lucrare în valoare totală de 1.971.082 lei. Aceste lucrări au presupus, din acte, lucrări de reabilitare a străzii, carosabilului, trotuare, rigole și șanțuri, spații verzi, parcări și semnalizare rutieră.

Construcția capelei Bonțești, o construcție „ impresionantă” de altfel ( chiar mai impresionantă decât biserica din Gurahonț – vezi foto din galerie) și care a costat nu mai puțin de ehivalentul a 100.000 Euro, mai precis 373.645 lei. Din bugetul local al comunei Gurahonț s-au alocat 332.524 lei, diferența fiind pusă la dispoziție de Compososeratul Bonțești.

IQ CONCEPT SRL din Șagu județ Timiș este constructorul capelei Bonțești. Deși proiectul prevedea inițial și asfaltarea străzii care duce spre capelă, această lucrare nu s-a mai realizat. În schimb, s-a asfaltat o altă stradă, cea pe care locuiește viceprimarul comunei Gurahonț, dar care nu era prevăzută în proiectul inițial și pentru care nu s-a întocmit nicio documentație. ROAD DESIGN SRL din Timișoara este firma care a  efectuat lucrarea străzii.

IQ CONCEPT SRL și ROAD DESIGN SRL, cele două firme constructoare, au același asociat, pe Ciogolea George, și niciuna nu are angajați.

(vom reveni)

Mihai Comanescu, 14 iunie 2017 9:37

Capela-Bonțești-3Capela-Bonțești-2Capela-Bonțești-1Biserica-Gurahonț