Acasă SPORT CATEGORIC și ÎNCÂNTĂTOR: UTA a zdrobit Ripensia după o dublă a lui...

CATEGORIC și ÎNCÂNTĂTOR: UTA a zdrobit Ripensia după o dublă a lui Buhăcianu și un joc care nu lasă loc de interpretări privind PROMOVAREA

0

 

UTA – Ripensia 3 – 0 (1 – 0)

Etapa a 23-a a început astăzi la Arad, UTA a jucat la matineu contra Ripensiei Timișoara  derbyul de vest cele două echipe care au împreună 10 titluri în palmares.

Echilibru în istoria meciurilor directe, la ora meciului UTA avea a doua apărare  și cel mai bun atac din liga secundă, în vreme ce timișorenii au înscris de puține ori având golaveraj negativ. Pentru prima oară în acest an calendaristic în fața proprilor suporteri, suprafața de joc s-a prezentat în condiții excelente. Cele două echipe au trecut peste momentele de tatonare. Arădenii au avut primul șut pe poartă prin Romario Moise, însă lovitura liberă din marginea careului, arădean  A. Macrițchi nu a reușit să devieze mingea cu capul în minutul 3. Minutul 18, Tomozei a obținut o lovitură de coț executată de Romario Moise, reluare cu capul Melinte, peste poartă. UTA a ajuns de câteva ori în fața porții, dar atacanții au fost surprinți în poziție afară din joc. Arădenii au dominat jocul și golul era inevitabil. Buhăcianu a înscris în ultimele trei jocuri oficiale și a ajuns la cifra 12.  Minutul 32, Alexandru Neagu a centrat pentru Chera care nu a reușit să reia spre poartă. Vlad Tudorache mai rapid decât Melinte dar a reluat peste poartă cu cinci minute înainte de pauză. În primele 7 minute din partea secundă mingea a fost în terenul gazdelor dar fără probleme în defensiva arădeană. Oaspeții au cerut discret un penalty pentru o ținere în careu, iar în minutul 55 Oroian a primit prea ușor un cartonaș galben pentru o cădere în careu. UTA și-a dublat avantajul pe o contră rapidă, Buhăcianu s-a aflat la finalizare și a făcut dubla, reușind să își îmbunătățească cifrele personale. În minutul 76, același atacant a fost oprit din drumul său spre poară, dar poziția ăn teren părea regulamentară. Golul trei a venit când jocul era deja mai liniștit. Portarul Iacob a fost atent la șutul lui Urvanțev, mingea se îndrepta sub bară. Tot Iacob a intervenit la șutul lui   Popovici trimis puternic cu piciorul stâng  mingea îi revine timișoreanului, care reia la fel de puternic de data asta cu piciorul drept în transversală. În minutele suplimentare Buhăcianu a încercat un lob, mingea a trecut peste poartă.Următorul meci pentru arădeni este tot pe teren propriu peste două săptămâni când la Arad vine U Cluj. Sportul Snagov, fosta echipă a lui Laszlo Balint a bifat astăzi a doua neprezentare consecutivă și a fost exclusă din campionat, iar UTA nu mai e nevoită să se deplaseze pentru meciul cu Sportul.

Minutul 28, Ioniță a trimis o pasă cu călcâiul iar Buhăcianu a scăpat singur spre poartă de lângă Hecsko  și a înscris din 7 metri pe lângă portar 1 – 0.

Minutul 61, acțiune rapidă pornită de la Isac, Tomozei a centrat, Buhăcianu a reluat cu stângul pe colțul lung, 2 – 0.

Minutul 76, centrare de pe dreapta trimisă de Cipri Rus un jucător oaspete ratează degajarea și mingea ajunge la Ursu care a înscris pe lângă portar la colțul scurt, 3 – 0.

UTA: Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Roumpoulakou – Moise, Isac – Oroian, Ioniță, Bustea – Buhăcianu. Au mai evoluat: Ursu, Cipri Rus, Miculescu.

Ripensia: H. Moldovan – Caius Lungu, Apro, Hecsko, A. Macriţchii – V. Macriţchii, T. Călin, Al. Neagu – Chera, Al. Popovici, Tudorache. Au mai evoluat: Monea, Urvanțev, Cosmin Sârbu.

Arbitri: Marius Omuț (Satu Mare) – Ovidiu Timar (Marghita – Bihor), Cosmin Bojan (Târgu Mureș). Rezervă: Sergiu Popa (Aiud)

Observatori FRF: Vasile Marc (Cluj), Cristian Petropulos (Alba Iulia).

 

(conform https://lpf2.ro/liga2/)

Exit mobile version