Acasă INVESTIGAȚII Procurorul a dat ORDONANȚĂ DE CLASARE în cazul femeii bătute de...

[ACTUALIZARE] Procurorul a dat ORDONANȚĂ DE CLASARE în cazul femeii bătute de polițistul de la Secția 1 „Vlaicu” motivând că „din probele administrate nu rezultă că numitul Suciu Mircea ar fi avut un comportament abuziv sau că nu ar fi respectat regulamentele”

„Avocatului meu i s-a spus că, DIN ÎNTÂMPLARE, NU SUNT CAMERE... CĂ ERAU DEJA ȘTERSE SAU CINE ȘTIE CE S-A ÎNTÂMPLAT CU CAMERELE... CĂ LUNI ERA DEJA PREA TÂRZIU!

0
Politia Vlaicu vs. Victoria Gherman

Avocatul Alin Ardelean (căruia nu-i place „să iasă-n presă cu niciunul dintre cazurile pe care le reprezintă” – o să-i respectăm această opțiune de la acest caz încolo) ne-a sunat chiar în după-amiaza apariției articolului despre fosta sa clientă – „Pro bono – să fim bine înțeleși: nu i-am cerut și nu am luat niciun ban de la această doamnă” a ținut să precizeze – pentru a clarifica cum stau lucrurile în acest oribil caz, din punct de vedere juridic.

Am purtat o scurtă discuție despre cazul Victoriei Gherman căreia i-a fost apărător

Ne-a informat că a pierdut cauza… nu-și mai aducea aminte datele exacte, dar motivația sa principală e „nu sunt probe și avem doar un martor”.
Nu ne-a explicat de ce nu a răspuns la telefoanele femeii ca s-o informeze, cu subiect și predicat, că A PIERDUT!
Ne-a rezumat, într-un mesaj ulterior, politicos și rece, cum stau lucrurile în ceea ce privește acest dosar, d.p.d.v. juridic:
„…acum am ajuns acasă și am verificat în laptop- dosar nr.128/P/2021. La data de 11.10.2021 motivat cu aceea ca fiind că din probele administrate nu rezultă că numitul Suciu Mircea ar fi avut un comportament abuziv sau că nu ar fi respectat regulamentele poliției. Împotriva acestei soluții am formulat plângere. Dacă vă mai pot fi de ajutor vă rog să îmi spuneți. Mulțumesc.”

Deocamdată atât…
Vom reveni noi, atât cu martori cât și cu probe… chiar dacă „nu se mai poate face nimic d.p.d.v. juridic” – cum zice avocatul Alin Ardelean.

……………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (28 februarie, 2022) Cazul VICTORIA Gherman vs. „ Secția 1 Vlaicu” – sau CUM SĂ FII POLIȚIST de serviciu ÎN DUPĂ-AMIAZA ALEGERILOR PARLAMENTARE, să RUPI ÎN BĂTAIE O FEMEIE în mijlocul străzii pentru că NU PURTA MASCĂ, iar lumea să n-audă de tine decât după 1 an și 3 luni?!

Țin să redau mai jos sub formă de MONOLOG NECOMPROMIS dialogul pe care l-am avut sâmbătă, 5 februarie, 2022 la ora 11.21, cu doamna Victoria Gherman

(la „Galleria Arad” îmi indică aplicația de reportofon) – pentru că e mult peste tot ce ar putea scoate cineva dintr-o poveste, fără „înflorituri jurnalistice”, sfidând totodată „limba de lemn” a declarațiilor de la poliție și, mai ales, sentimentalismele.

N-am întâlnit, în 23 de ani de jurnalism de investigație, și nici măcar în „viața de stradă” anterioară pe nimeni care să fi trecut prin asemenea apocalipse familiale – CEA PREZENTATĂ ÎN ACEST EPISOD E DOAR UNA DINTRE ELE! – și să fie în stare să-și povestească, fără să plângă… fără ca măcar tonul vocii (sobru, matern, neutru, hotărât… parcă „de dincolo de coșmar”) – să i se schimbe, vreme de zeci de minute, să dorească să-și expună public propria catastrofă cum nu știu pe nimeni să-și dorească ceva mai mult!

Stă demnă și vrea neapărat poză – deși o întreb de 100 de ori dacă e sigură că vrea să facă asta:

N-am filmat-o pentru că n-am vrut (deși ea insista că „n-o deranjează deloc”)… și n-am chef să explic de ce.

Nu încarc înregistrarea audio pe contul de soundcloud al site-ului, cum se obișnuiește aici cu „alte cele”, pentru că cele 11.19 minute conțin și alte subiecte, care merită dezvoltate separat.

În plus, înregistrarea e o bijuterie prea valoroasă ca să o expun „din prima” – o voi dărui Instanței de judecată care va fi desemnată să se pronunțe pe acest caz (și, credeți-mă, abia aștept să fac asta!).

Așadar,

Secția 1 Poliție „Vlaicu” versus doamna Gherman Victoria – o fumătoare în Ziua Alegerilor Parlamentare

„Pe 6 decembrie, 2020, în Ziua de Alegeri, duminica, la ora 3 după-amiaza, trecând prin fața Secției de Poliție nr. 1, fumam… FUMAM! Și domnul Suciu Mircea, polițist, mi-a spus: pune masca de la mână pe față – și i-am spus că NU – PENTRU CĂ FUMEZ. M-a luat de piept și m-a izbit de mașina Poliției. Mi-a prins piciorul sub bord, la mașină. M-a ridicat în aer și m-a învârtit… rotindu-mi genunchiul invers.”

(„fix aici s-a întâmplat” – îmi indică un martor-cheie locul)

Cum adică?! Ceva procedeu de JIU-JITSU?… (întrebarea tâmpită-i a mea)

„Ceva de genul… Pur și simplu m-a luat de piept: SIMPLU. Mi-am sunat soțul, să vină cu actul de identitate, că n-am numai telefonul la mine. Soțul s-a repezit la el și lumea a strigat SĂ NU DAI ÎN POLIȚIST! Puțin s-au certat între ei – la care soțul l-a întrebat că de ce ai învârtit-o pe soția mea în aer, cu genunchiul la spate?! Pentru că-i obraznică și nu își pune masca! La care, fiind și zi de alegeri, s-a adunat foarte multă lume. Și i-au spus lui Suciu Mircea: TU VEZI CĂ MAI AVEAI UN PIC ȘI O DĂDEAI CU CAPUL DE BORDURĂ?! El n-a mai spus nimic, pentru că deja se adunase prea multă lume. Unul dintre polițiștii care erau de față cu el – că mai erau încă doi -, a mers după doctorul O. V., care era de gardă în acea duminică – domnul doctor a venit și a întrebat întâi ce s-a întâmplat. Suciu Mircea a spus că AM STRIGAT DUPĂ EA SĂ-ȘI PUNĂ MASCA, EA A ALERGAT ȘI A CĂZUT SINGURĂ. A mințit… pe loc a mințit! La care domnul doctor spune că nu -i posibil asta, pentru că genunchiul e întors cu totul la spate! Ce-ați făcut?! – i-a întrebat domnul doctor -, la care ei n-au mai spus nimic… au ridicat din umeri. Și domnul doctor a spus: SUNAȚI LA SALVARE, EU NU POT SĂ O AJUT, FIIND GENUNCHIUL ÎNTORS LA SPATE. NU AM CUM S-O AJUT – SUNAȚI SALVAREA! Și abia atunci a sunat, unul dintre polițiști. (…) Eu nu am mai putut să mă ridic și să fac nimic. Am urlat într-una că să îmi pună cineva genunchiul înapoi – domnul doctor le-a urlat SUNAȚI URGENT DUPĂ SALVARE, CĂ ARE NEVOIE DE OPERAȚIE! TREBUIE SĂ ÎI OPEREZE UN ORTOPED LIGAMENTELE.”

„A venit salvarea și m-a dus la spital. Domnul Deme Alexandru a făcut și el cât a știut.

A învârtit, pur și simplu, piciorul înapoi, umflat, maxim, mi l-a pus în ghips trei săptămâni.” 

 

„Din săptămână în săptămână am mers apoi la control. La trei săptămâni s-a hotărât că poate fi luat ghipsul jos și să merg să fac RMN-ul. La RMN mi-au spus: te costă 500 de lei, că nu sunt fonduri. Când ai 5 milioane, să vii să facem RMN-ul.”

Femeia rămăsese fără slujbă din 1 martie, 2020… așa, „de mărțișor”, „de pandemie” și a fost informată despre asta pe la jumătatea lunii mai (e un subiect separat și ăsta: firma la care lucrase, fără abateri, una nișată pe alimentat bancomatele BCR cu cash… n-a dat faliment sau ceva de genul ăsta – a concediat-o „pur și simplu” – vorba ei).

„În fine… am făcut rost de bani de RMN. La RMN au văzut că piciorul se ține în genunchi și tot este rupt, pentru că a fost învârtit genunchiul la spate.” 

…acesta fiind „rezumatul afectării genunchiului în urma procedeului de JIU-JITSU ILEGAL” interpretat d.p.d.v. medical: 

„Am revenit din nou la domnul Deme Alexandru, el m-a trimis la domnul Trocan, dar acesta a spus că nu mai pot să te ajutLIGAMENTELE TREBUIAU OPERATE URGENT! (Domnul Deme Alexandru nu a știut, el este un doctor foarte bun, care face mereu operații, dar nu a știut să facă una de acest fel… Nu a știut nici că sunt rupte toate ligamentele…) Domnul Trocan a spusdacă eu aș fi fost de gardă, știam că tot piciorul este rupt, că eu operez fotbaliști… știam că e vorba de ligamente – dar acum e prea târziu, eu nu mai pot să te operez – ai nevoie de transplant.”

Între timp… dosarul cu polițiștii?! – insist

„Eu am mers luni, pe 7 decembrie, cu sora mea, la Medicină Legală, acolo am povestit ce s-a întâmplat, cine mi-a făcut asta, că e vorba de un polițist, le-am spus cine îmi este avocat și că va merge să ia imaginile de pe camerele de luat vederi de la Poliție.”

Certificatul Medico – Legal a fost întocmit la data de 08.12.2020 de către medicul primar de medicină legală Tiberiu Adelman:

„Avocatului meu i s-a spus că, DIN ÎNTÂMPLARE, NU SUNT CAMERE… CĂ ERAU DEJA ȘTERSE SAU CINE ȘTIE CE S-A ÎNTÂMPLAT CU CAMERELE… CĂ LUNI ERA DEJA PREA TÂRZIU!

Tot luni deja avocatul a mers pe „Vârful cu dor”, la Poliție, a spus că a depus plângere.”

S-a depus și la Parchet, ulterior? – întreb… ca să aflu ce bănuiam de la prima propoziție din subiect: DOSARUL A FOST ÎNGROPAT

„El așa susține, că a depus plângere la poliție, care a ajuns la procuror… dar a trecut un an de zile… Suciu Mircea încă lucrează, nu s-a luat nicio măsură! Și mi-a mai spus Alin Ardelean, când am mai luat legătura cu el… că tot trecea timpul – vă zic acuma când l-am sunat ultima oară… pe data de 26 ianuarie, la ora 7… anul ăsta – mi-a spus, Când voi avea dovezi și mai pot să te ajut cu ceva, te voi suna! Dosarul este depus la Procuratură, ei trebuie să înainteze procesul, dar deocamdată nu ai alt martor decât pe doctorul O.V. , pe soț nu ți-l iau în considerare…”

Mda… dar era plin lume pe stradă… era ZI DE ALEGERI PARLAMENTARE, după-amiaza, la ora 3… câțiva, destul de mulți, am înțeles că au filmat faza… când doctorul O.V. a ajuns acolo, la chemarea polițiștilor, era „puhoi de lume strânsă în jurul meu” – zice femeia.

L-am sunat și noi pe Alin Ardelean dar nu a răspuns… dacă se impun mai multe clarificări, ne poate suna înapoi să le explice, mai ales că detaliile juridice ne interesează pentru a afla unde și de ce s-a blocat dosarul despre care victima crede că e „blat cu Poliția din Vlaicu” (în condițiile în care Secția I Poliție „Vlaicu” e un blat în sine…)

Se face, deci, un an și trei luni de când acest caz de ABUZ FOARTE GRAV, CU CIRCUMSTANȚE AGRAVANTE, s-a întâmplat – dar, din fericire, conform legii, NU E CLASAT!

În afară de declarația femeii, mai avem o declarație de martor ocular, pe care o vom reda la momentul potrivit.

Până atunci, îi rugăm public pe vecinii și prietenii noștri din Vlaicu… care ați fost acolo… poate ați prins și mai aveți în telefon scena… știți voi.

Exit mobile version