marți, august 16, 2022

Ce bine începe! UTA a jucat pragmatic pe contre, iar Iacob a avut intervenții decisive

 

Petrolul Ploiești – UTA 0 – 3 (0 – 1)

Petrolul a încercat să domine mijlocul terenului în primele 10 minute în vreme ce UTA  o echipă  ce încearcă să surprindă în atac. Cine va câștiga se va alătura celor de la Turis Turnu Măgurele și Gloria Buzău două echipe aflate neînvinse în primele două runde. Antrenorul Laszlo Balint consideră că un astfel de meci derby merita să fie programat în plin campionat.

În minutul 19, Țicu a centrat periculos de pe stânga, Stoica s – a plasat între doi fundași dar nu poate să intervină. Un minut mai târziu,Ștefănescu a tras în cros puțin alături. Înainte de jumătatea primei reprize Oroian a centrat și Bustea a reluat puțin alături. Meciul a avut un ritm bun. În minutul 25 din mai multe devieri gazdele au avut o ocazie prin Meza Colli.  În minutul 31, centrare Bărboianu doi jucători de la Petrolul au trecut pe lângă minge. Cumva împotriva cursului jocului, UTA a reușit să deschidă scorul. Hrezdac a repus de la margine pentru Bustea care a centrat din tușă în doi metri de Marinescu care a pus mâna și UTA a obținut penalty. După golul marcat de UTA nu s-a mai întâmplat nimic până la pauză.

În partea secundă Petrolul a început în forță impunând un ritm mai alert. În minutul 47 Stoica a profitat de o greșală în defensivă a lui Lorenzi, dar tânărul atacat ploieștean nu și –a calculat pașii și a tras mingea a șters bara laterală. În minutul 59 Iacob intervine la șutul lui Bărboianu pentru ca un minut mai târziu, Țicu să centreze perfect iar Arnăutu cu toată poarta în față a tras în portar! În minutul 65,  mare ocazie pentru gazde,Wallace, reia o minge peste poartă dar îl și incomodează pe Arnăutu mai bine plasat. UTA  a mai avut o ocazie în minutul 75 în urma unei lovituri de colț executată de Stancu, Melinte a reluat cu capul puțin peste poartă. Lovitură liberă executată de Bratu mingea e respinsă pînă la Bărboianu care trage tare cu exteriorul, Ioacob respinge spectaculos puțin mascat de un careu dens. Tot Iacob intervine perfect pe colțul scurt la reluarea lui Arnăutu. Pragmatici arădenii salvații de Iacob în multe rânduri au dat lovitura în ultimul minut din timpul regulamentar, prin golgheterul Buhăcianu pentru ca tabela să fie închisă de Lorenzi, ploieștenii acuzând șocul golului doi.

Așa s-a marcat:

Minutul 35, Ciprian Rus autor a 17 goluri în campionatul trecut a transformat clar lovitura de la punctul cu var obținută de Bustea, după un henț în careul petrolist, Rus a tras în stânga portarului Avram, 0 – 1.

Minutul 90, Buhăcianu recuperează în fața propriului careu după un șut trimis de Bărboianu și face o cursă solitară de 70 de metri îl lasă pe drum pe Țicu și înscrie cu mult calm, 0 – 2.

Minutul 90 + 4, Hrezdac a făcut un meci excelent de la el a plecat pasa pentru Ursu, acesta a trimis pentru Buhăcianu care a reluat în portar, Lorenzi a trimis în plasă de la 17 metri, 0 – 3.

Petrolul: Avram – Bărboianu, Wallace, Sîrghi, Țicu – Meza Colli, Cioinac – Al. Munteanu, Marinescu, Ștefănescu – I. Stoica. Au mai evoluat: Arnăutu, M. Bratu, Zaharia Antrenor: Flavius Stoican.

UTA: Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Stancu – Lorenzi, Hrezdac – Oroian, Buhăcianu, Bustea – Rus. Au mai evoluat:Ursu, Pușcaș  Antrenor: Laszlo Balint.

Arbitri: Andrei Antonie (București) – George Neacșu (Câmpulung Muscel), Mihăița Necula (București). Rezervă: Marius Chițu (Târgoviște).

Observatori FRF: Marcel Savaniu (Brașov) și Felix Grigore (București).

Laszlo Balint: Trei puncte importante scor poate puțin nemeritat am simțit presiunea gazdelor. Felicit toți jucătorii pentru partitura tactică, am avut și un portar ce își confirmă valoarea. Iacob este printre cei mai buni din țară, nu am primit gol în două etape. Mă bucur că ne -am desprins pe final să nu stăm cu emoții. Știam că Ursu e un jucător care deschide jocul pe spații. Cel mai important meci e mereu cel care urmează, indiferent de numele adversarului

 

Ultimele Știri

Related news