Ce detalii nu trebuie să îți scape în designul unui restaurant, al unei terase sau al unui pub

unika
Distribuie:

 

Domeniul HoReCa, deși greu încercat în perioada restricțiilor pandemiei SARS – CoV – 2, își
revine cu forțe proaspete. Oamenii caută să evadeze și să ia parte la noi experiențe, poate chiar să recupereze timpul în care nu au putut ieși.

Pentru a apărea pe harta potențialilor clienți și a urca în topul preferințelor, poate că ai nevoie de un refresh al designului, astfel încât clienții tăi să simtă nevoia să scoată telefonul și să facă poze pentru Instagram.

Axându-ne strict pe conceptul vizual, pe design, îți propunem câteva aspecte pe care să le ai în vedere atunci când proiectezi un restaurant, o terasă sau un pub.
1. Pornește de la un concept

Gândește-te la ce specific să aibă restaurantul tău – variat, tradițional românesc sau din altă țară.

Conceptul restaurantului se bazează și pe experiența pe care vrei să o aibă clienții tăi, iar de aici derivă toate elementele restaurantului – meniul, decorul și mobilierul. În funcție de concept, poți da tonul general în atitudinea și prezentarea personalului, prin el stabilindu-se relaționarea directă cu clienții.

2. Alege culorile într-un mod smart

Culorile joacă un rol foarte important în materie de starea pe care o creează, ele fiind capabile să inducă pofta de mâncare, să liniștească ori să energizeze oamenii. Contează cum vrei să se simtă clienții tăi și un lucru știm sigur: vrei să consume din bunătățile disponibile în meniu și să creeze conexiuni cu oamenii alături de care petrec timp.

Culorile trebuie să fie legate de concept, de stilul de design ales, dar și de viziunea generală
imaginată inițial, în așa fel încât să se împletească perfect în poveste.

E bine de știut că nuanțele de roșu, oranj și galben cresc apetitul și conferă o atmosferă caldă. Nuanțele de albastru și verde aduc aminte de natură și calmează, iar griul și negrul sunt prea neutre și pot crea un aspect rece.

Gândite toate în concordanță cu ideea de bază, dimensiunile spațiului, specificul acestuia și
culorile alese potrivit pot contribui la succesul localului.

3. Lumina

Cea mai bună sursă de lumină este, oricând, soarele. Lumina naturală creează jocuri de umbre și valorifică într-un mod unic interiorul restaurantului, aducând o stare de bine clienților tăi.

Profită cât mai mult de lumina naturală prin ferestre mari și curate, oglinzi sau suprafețe lucioase, care să o disperseze cât mai interesant.

Apoi investește în modalități complexe de iluminat – ai nevoie de corpuri de iluminat pentru
lumina ambientală – una nu prea intensă, dar caldă, cu eventual focus pe mese și bar.

De asemenea, piesele – vedetă sunt mereu luminile decorative: becuri Edison, veioze vintage, zeci de becuri mici puse în pahare de cafea, ori semne neon cu mesaje care să atragă atenția clienților.

4. Mobilierul

Mobilierul se numără printre cele mai importante elemente ale unui restaurant. Acesta trebuie să fie funcțional, confortabil și versatil. Un mobilier bine ales se potrivește perfect cu conceptul
restaurantului, leagă toate elementele poveștii și te poate face să te remarci în fața competitorilor.

În funcție de vibe-ul pe care vrei să îl dai, cât și de stilul ales, poți potrivi piesele, texturile și
culorile.

Optează pentru modele diferite, pentru a crea diversitate și așază-le în zone speciale ale restaurantului. Că alegi scaune sau fotolii, bănci sau canapele, mese joase și rotunde sau înalte și masive, totul trebuie să fie de calitate și în temă.

Cel mai important este ca totul să fie confortabil și practic, în așa fel încât clienții să se simtă bine și dacă vin singuri și dacă sunt în grup de 15 persoane.

5. Decorul și detaliile

Decorul este tușa finală de care ai nevoie în orice proiect de design. El completează imaginea și creează puncte de interes vizual ce pot fi vedete pe rețelele sociale. Te poți folosi de decor pentru a valorifica un colț mai întunecat ori spații mai puțin utile sau accesibile.

O oglindă full body cu o ramă interesantă poate deveni loc de poze, niște tablouri și fotografii dispuse ca într-un puzzle complex dau sentimentul de sufragerie, iar suporturile pentru tacâmuri și farfurii, cât și mapele de meniu și note de plată personalizate pot completa tematica locului.

Pentru cele mai cerute și folosite obiecte din restaurant, mapele de meniu, dar și notele de plată, poți alege piese de calitate, precum cele de la Unika – cel mai mare producător de agende și mape din România.

O mapă de meniu trebuie să reziste soarelui și vremii rele, să fie impecabilă și dacă a căzut
mâncare sau băutură pe ea și să iți reprezinte cu onoare brandul – printr-un logo imprimat ori un mesaj sugestiv.

Aceleași criterii se aplică și notelor de plată. De asemenea, culorile lor trebuie să se asorteze paletei cromatice alese pentru spațiul tău și să fie parte din experiența completă a clientului.

În gama LeatherLike de la Unika găsești mape de meniu și note de plată restaurant extrem de versatile și rezistente.

Mapele sunt impermeabile și lavabile și sunt disponibile la dimensiunea A4, din piele PU, un material de calitate cu aspect de piele naturală ce este extrem de rezistent.

Alături de note de plată, acestea rezistă mai mult de un sezon pe an și sunt compatibile oricărui stil de design.

Un alt detaliu ce poate face diferența și dă un plus la capitolul vizual este suportul pentru farfurie și pahare.

O pată de culoare ce îți protejează masa și o decorează în același timp, suportul de la Unika este fabricat din piele PU premium, în formă semiovală și este disponibil în mai multe culori, potrivite mai multor concepte.

suport farfurii si pahare

Indiferent de ce model preferi, poți căuta fix ceea ce ai nevoie și chiar mult mai mult pe
www.unika.com.ro.

Alege produse de calitate și pune la punct înfățișarea restaurantului tău, dând viață unui spațiu primitor, proiectat cu atenție și dragoste pentru clienții tăi.

Categorie: Advertorial
Etichete: gama LeatherLike, HoReCa, UNIKA
Distribuie:
Articolul anterior
PSD susține că realitatea actuală impune o ajustare a Codului Fiscal astfel încât să se ajungă la echitate și echilibru între taxarea muncii și cea a capitalului
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Poliția: „Minora Oancea Yasmina a revenit la domiciliu. Aceasta nu a fost victima niciunei infracțiuni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jocuri

CINCI jocuri vechi și încă la modă

Oricât de mult s-ar schimba vremurile și tendințele, unele jocuri rămân la modă chiar și odată cu trecerea anilor. Iar în acest articol vei găsi 5 jocuri populare de câteva…