Front 7 INVESTIGATII

Ce face Poliția din Arad când se plictisește (sau „n-o ține”) să bată infractori: BATE POLIȚIȘTI! Tipul de față e CAGULATUL DOMNULUI și „trimisul special” în asemenea NECAZURI

 

Domnul de față se numește Berar Cosmin, porecla sa „printre prieteni” e BOX, profesia sa actuală este de polițist la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Arad, lookul său se bucură de un real succes pe rețelele de socializare (de unde i-am luat și poza, cu acordul Facebook, Inc.) iar la cei 38 de anișori pe care i-a împlinit în Zodia Leului a reușit să le facă mai multe probleme colegilor săi de uniformă de câte avem noi cu ei… de pe vremea când Cosmin era un simplu bătăuș și încă nu știa sigur ce vrea să se facă după ce crește băiat mare.
Nici acum nu știe.
De asemenea, mașina pe care ne-am permis să o facem vedetă în acest „necaz de articol” este una despre care cititorul nostru merită să știe! Fii atent ce am aflat pe surse: „Inspectorul-șef, când are nevoie de o mașină sub acoperire, o dă pe asta. Teoretic, mașina e a poliției – practic, nimeni nu știe pe cine și pe ce acte e înmatriculată. Când o vezi pe asta, să știi că au venit Grui cu băieții lui după tine!”
Ne place de mașina asta a lor! De aia am ținut s-o dăm în fotografii din toate unghiurile – și n-am găsit nimic ilegal în acest gest: și mașina noastră (a tuturor – nu-i doar la persoana a II-a chestia!) apare pozată din toate unghiurile pe device-urile lor.
Și ne place și de „Berilă” ăsta mic! În scurta sa carieră, a bătut mai mulți polițiști decât Fane Spoitoru… cred numa` Nuțu Cămătaru-l face (dacă-l face!) – „omulețului i se trage de la MASCAȚI… a fost «cagulat» la trupele de intervenție și are la activ mai mulți colegi bătuți. Pur și simplu, cred că-și urăște colegii la modul patologic! Altfel cum ar avea patru procese și mai multe sesizări pe rol pentru agresiuni neconforme cu poziția sa, cu cadrul legal… nici nu mai discutăm de caracter” ni-l caracterizează un coleg de-al său, care i-a urmărit parcursul.

Personal (jurăm!) n-am bătut niciun polițist la viața noastră și nici măcar nu ne-a trecut prin cap să facem asta… de aceea vă rugăm să ne scuzați atât uluiala în fața unui asemenea subiect, cât și faptul că nu l-am contactat (încă) pe cel despre care facem ciufală în prezentul text: pur și simplu ne-a fost frică! 🙂  Am zis că dacă-i în stare să-și bată colegii cu cagula pe față ieșind dintr-un jeep care nu există noaptea, în pădure – ce-i e să ne trianguleze și pe noi, să ne intre în casă cu berbecul și așa mai departe?! Niciun chef n-avem să fim triangulați de Berilă ăsta!

Ultimul film cu proști în regia comisarului-șef Călin Grui, cu Cosmin Berar în rolul lui Rambo pe speed s-a petrecut, cum poate ați auzit, tocmai în fundul pădurilor din zona Bochia (Secaci).

Știrea „oficială pentru prostime” a fost furnizată luni, 26 august, sub formă de BREAKING NEWS și… ce să-ți povestesc: a spart câteva portofele!  🙂

Așa suna „exclusivitatea” de acum o săptămână: Vineri noaptea, în jurul orei 12, polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au surprins în pădurile din zona Bochia (Secaci) un Jeep cu patru personaje care se ocupau cu braconajul. Surprinși, cei patru din Jeep au demarat în trombă și nu au mai putut fi opriți nici după cele două focuri de armă trase în plan vertical și două înspre autoturism. Ulterior au fost identificați ca fiind comisarul Cristian Curt însoțit de agentul de poliție Fabian Ciucu.
…după care purtătorii de cuvânt ai IPJ Arad „s-au conformat ordinelor” și au scos de sub caschetă următorul comunicat gata scris: „Cu privire la aspectele apărute în spațiul public, referitoare la situația de pe raza localității Beliu, facem următoarele precizări: Conducerea IPJ Arad a dispus efectuarea de verificări interne pentru clarificarea întregii stări de fapt și luarea măsurilor care se impun. Menționăm că polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, împreună cu cei din cadrul polițiilor orășenești, au organizat, în noaptea de 23/24 august a.c., o acțiune de amploare în pădurile județului, în vederea depistării persoanelor care săvârșesc activități de braconaj sau nu respectă regimul armelor și munițiilor. În acest context, în jurul orei 00:00, polițiștii au observat un autoturism de teren care se deplasa pe direcția Secaci-Bochia. Deși inițial șoferul a oprit la semnalele polițiștilor, ulterior, după ce aceștia au coborât din mașină, autoturismul a demarat, fiind executate de polițiști 4 focuri de armă (2 în plan vertical-somație și 2 asupra autorismului), fără a se reuși oprirea autoturismului. În urma verificărilor efectuate a fost identificat proprietarul mașinii, fiind continuate cercetările sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic. Menționăm că, în cadrul aceleiași acțiuni, la data de 24 August a.c., în jurul orei 03:00, pe raza localității Hășmaș au fost depistați 5 bărbați care nu dețineau autorizații de vânătoare legale, fiind întocmit în acest sens un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic”.

(Notă personală: N-am băgat în seamă shit-ul la data emiterii sale pentru că eram în concediu… și numa` chef de războaie de căcat între polițiștii care împușcă mistreți cu PESTĂ PORCINĂ (am vrut să scriu un pamflet cu titlul Cum se manifestă Pesta porcină la IPJ Arad – studiu de caz… cu o poză-șoc… dar nu mi-a permis climatul) n-aveam.
Nicio grabă: avem acum.

Ce nu-i corect din ce ați citit mai sus? Nimic!..

În noaptea de 23/24 august, cei TREI (nu patru… respectiv Ciucu și Curt – ca-n bancul cu apostolii) aflați pe fondul de vânătoare al conducătorului autoturismului de teren, posedând autorizație de vânătoare pentru mistreți – întărită de Ordinul Prefecturii Arad – emis chiar în ziua precedentă vânătorii de a se vâna toți mistreții din zonă – se întorceau de la vânătoare. În spatele lor, Nissan Terrano-ul „fantomă”… firul roșu al acestui subiect, fără tablă de înmatriculare pe față, făcea șicane de tâlhari de păduri. Bineînțeles că polițiștii și proprietarul fondului n-au oprit… sincer: dacă tu ai fi cu doi polițiști în mașină, ambii în activitate, în mijlocul pădurii aflată pe fondul TĂU de vânătoare și cu toate actele la tine, ai opri la șicanele unor – foarte probabil! – tâlhari?
Nu te cred dacă zici că „da”… „mai ales dacă jeepul tău e mai tare decât jeepul lor!” –  vorba lor…
Iar faptul că s-au tras „4 focuri de armă (2 în plan vertical-somație și 2 asupra autorismului), fără a se reuși oprirea autoturismului” reprezintă o circumstanță agravantă, întrucât, conform legislației în vigoare, se poate încadra la tentativă de omor. Cei de la „arme” nu aveau atribuții să oprească un autoturism în trafic… iar pentru aceste „dume între colegi” s-au întocmit, deja, vreo 3 dosare penale.
Vom citi în episoadele următoare despre ele împreună… că merită popularizată activitatea acestor „băieți în slujba statului”!

 

 

Articol asociat: 

Ce mai face comisarul Călin Grui, șeful de la „Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase”? Se înarmează cu informații explozive despre colegii lui și face jocuri PENALE… dar substanțiale din punct de vedere personal!

 

 

Radu Pandelea, 2 septembrie 2019 10:42

berar-arme-5berar-arme-3berar-arme-4berar-arme-2berar-arme-1