Front 7 PAMFLETE

Ce faci când ai o OPINIE, dar nu ești de acord cu ea? O postezi ca și „comentariu anonim”! [18 +]

 

„Am o OPINIE, fratee!… știu tot ce se-ntâmplă aici… să vezi ce ți-l fut pe ăsta, cu figurile lui cu tot – îi las un comentariu de o să sune telefoanele în draci… nimic nu va mai fi la fel… poate și mânc ceva din asta… dacă nu, măcar îl enervez!”
Aproximativ 99% dintre comentatorii de pe site-urile online cu peste 2000 de vizitatori unici pe zi au în cap bullshitul ăsta când li se excită cromozomii destinați „urii față de aproapele” plus „instinctul de Zorro” – atât de prezent pe meleagurile noastre pline de justițiari de căcat – și li se excită des… mai ales când plouă, ca și-acum, cu știri despre interlopi.

Și bagi, bă muie… de la tine din puțul gândirii tale de frustrat care n-a terminat o carte serioasă de citit în viața lui, da-n schimb a scris vreo trei volume de denunțuri care-l făceau pe Stalin însuși să roșească și să i se scoale pula. O bagi ANONIMĂ, sigur… că atâta minte ți-a mai rămas încât să nu-ți spargi singur capul cu clanța ușii.

Tu știi tot, bă pulă: știi cum e cu interlopii, că ai tu un văr care-i prieten cu un fost vecin de-al lui Uțu și ți-a zis odată, când ați stat pe cox la mă-ta-n bucătărie, care cu cine ține, care-i diferența dintre Dolga și Doli; știi că Valeriu îi protejat de frații Costea și finanțat de Iovănuț și Malița, că ai trecut prin fața terasei de la Green și i-ai văzut (tu și tot Vlaicu, de altfel) și ai auzit că or fost și-or mâncat la pizzeria de la ARED-uri (tu și toată UTA, de altfel) și i-ai văzut într-o noapte la terasa de la birtul de pe 6 Vânători (tu și toți cei 666 de Vânători). În baza acestui raționament, tu ți-ai făcut deja o HARTĂ desenată după minima ta capacitate a înțelegerii lumii în care trăiești: știi cum e cu presa – deși n-ai semnat un articol cu numele real în viața ta; știi cum e cu Facebookul – deși ai 28 de conturi active, din care 16 fake și niciunul al tău; te dai bărbat – da` tu lași comentariu de pe tableta lu` fică-ta și te semnezi cu numele dușmanului; știi cum e cu morala – deși habar n-ai ce-i aia.

Nu știi nimic, vorbești prostii și ești hater – de aceea nu-ți intră rahatul – și atunci te enervezi că „pulă ăla lasă numa ce comentarii îi convin… uite – pă ăsta pă care l-am lăsat acum, că o fut pe mă-sa și-i iau falca-n pulă nu l-o băgat… băăă… aloo… cenzura!” – căci tu, în loc să-ți bășești această defulare, pur și simplu, ca orice om sănătos… să te duci, naibii, afară la o toaletă cu fereastră, să stai acolo până nu-i mai simți efectul puturos… cum fac oamenii cu bun simț – tu îți vomiți bășina gnoseologică pe site-uri. Că așa te interesează pe tine: să puți.

Bă, muie, să-ți spun eu ce ai tu când crezi că ai o opinie de asta, de fapt: ai o frecție hateristă compusă din materiile fecale ale gândirii tale primitive, pe două paliere paralele: unul despre tine, celălalt, tot despre tine. Faptul că-ți selectez comentariile în funcție de morala de care dai dovadă ai putea s-o iei ca pe un serviciu: îți împuținez păcatele și îți fac dușmanii să mai uite de existența ta.

Lucian Valeriu, 6 octombrie 2018 9:48