marți, decembrie 6, 2022

Cele 10 MODIFICĂRI privitoare la PROGRAMUL ELEVILOR până la finalul anului școlar

 

Astăzi se semnează Ordinul de Ministru care va cuprinde modificările:

„În urma consultărilor deschise și constructive, luând în considerare toate propunerile și pentru asigurarea dreptului la educație, au rezultat următoarele 10 concluzii:

1. Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22-25 iunie pentru probele scrise ale de la Evaluarea Națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probleme scrise de la examenul de Bacalaureat.
La Bacalaureat probele de competențe vor fi echivalate.

2. Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanță pentru sărbătorile pascale Catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai.

3. Clasele terminale termină vacanța pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase care vor termina vacanța pe 4 mai.
Se va face practic o punte între finalul vacanței pentru sărbătorile pascale ortodoxe și catolice și începutul vacanței pentru sărbătorile pascale ortodoxe.

4. Pentru clasele terminale, vacanțele nu vor suferi niciun fel de modificare.

5. Semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână, toate clasele în afară de cele terminale urmând a finaliza anul școlar pe data de 25 iunie.
Cu sprijinul cadrelor didactice într-un an școlar atipic, în care tezele școlare nu se mai susțin, în care numărul notelor a fost redus, numărul notelor necesar si încheierea situațiilor școlare, cu sprijinul cadrelor didactice se vor încheia acele activități de evaluare și încheiere a rezultatelor școlare. Nu vor fi necesare activități de recuperare a materiei având în vedere efortul cadrelor didactice.

6. Pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și tehnic, finalul anului școlar va rămâne la datele cunoscute. Este vorba despre elevii care au un an școlar de 37 de săptămâni. Dacă le-am prelungi și lor cu o săptămână, merge prea aproape de luna august. Soluția la această situație este renunțarea la Săptămâna Altfel și îndrăznesc să spun acest an școlar este în integralitate altfel, nu numai Săptămâna Altfel

7. Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și prestările PISA rămân în continuare programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate.

8. Evaluare Națională de clasa a II-a se programează pentru perioada 25-28 mai.

9. Activitățile remediale se vor ține doar până la pragul de 6 la mia de locuitori, este o prevedere a CNSU.

10. Alături de vaccinare, testarea este un element absolut esențial în școli și sunt absolut convins că problema testări în școli va fi rezolvată extrem de rapid. După ce a trenat vreme de șase săptămâni, vă declar că sunt convins că această problemă va fi soluționată foarte rapid. În sensul în care să fie eliminată această problema a lipsei de personal medical în școli, în sensul în care să fie teste non-invazive, mai ușor de acceptat de către părinți” , este sinteza declarației ministrului Educației Sorin Cîmpeanu.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news