vineri, martie 24, 2023

Ceremonial militar la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiș” de Ziua Protecției Civile

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Astăzi, 28 februarie 2023 sărbătorim 90 de ani de la legiferarea Protecției Civile în România, dată la care Regele Carol al II-lea a aprobat prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 1933 „Regulamentul Apărării Pasive în România”.

De-a lungul acestei perioade, cei care au ales această nobilă armă s-au aflat permanent acolo unde semenii au fost în suferință sau amenințați de numărul tot mai mare al dezastrelor naturale.

Astfel, pentru a marca importanța acestei zile, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiș” al judeţului Arad a avut loc un ceremonial militar

în cadrul căruia am avut plăcerea de-ai avea alături de noi pe Înaltpreasfinția Sa Părintele Timotei Seviciu, pe domnul subprefect al județului Arad, Sulincean Marius, pe domnul președinte al Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, pe domnul primar al municipiului Arad Călin Bibarț, și șefii structurilor din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției și Ministerul Apărării Naționale din județul Arad.

 

De asemenea, au fost înaintaţi în gradul următor,

înaintea expirării stagiului minim în grad, patru subofițeri și doi ofițeri care au obţinut rezultate excepționale în îndeplinirea atribuţiilor specifice, iar un număr de 109 cadre militare, 5 soldați și un elev au fost recompensați, în semn de apreciere pentru munca desfășurată şi rezultatele profesionale obținute.

Treceri în rezervă

Totodată, pentru ca ziua de 28 februarie să le rămână mereu în suflet, trei colegi din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au ales ca astăzi să fie pentru ultima dată în formație, alături de camarazi.

Astfel, Lt. col. Deacu Adrian, plt. adj. șef Șandor Vasile Eusebiu și plt. adj. șef Drăucean Ionel Florin au trecut în rezervă cu drept de pensie.

Două picturi aflate în sediul inspectoratului au fost restaurate

De asemenea, am avut deosebita plăcere de-a o avea alături de noi pe doamna profesor Tudoran Marinela, director al Colegiului de Arte Sabin Drăgoi din Arad, instituție cu care inspectoratul nostru a încheiat un protocol de colaborare în baza căruia două picturi aflate în sediul inspectoratului au fost restaurate, iar o icoană care îl reprezintă pe sfântul Iosif cel Nou de la Partoș – patronul spiritual al pompierilor, a fost pictată de către elevii colegiului sub coordonarea domnului profesor Cătrintașu Dacian. În semn de prețuire pentru munca depusă, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Vasile Goldiș” al județului Arad, domnul Colonel Gârbău Cristian, le-a oferit acestora diplome.

La final, în semn de apreciere pentru cooperarea deosebită cu Instituția Prefectului și a Consiliului Județean Arad, inspectorul șef, domnul Colonel Gârbău Cristian, le-a înmânat acestora plachete onorifice.

Ziua Protecției Civile din România ne oferă onoare de a adresa tuturor specialiștilor de protecție civilă din serviciile profesioniste, localități, instituții și operatori economici, cele mai calde felicitări pentru activitatea desfășurată, putere de muncă, sănătate și succes în îndeplinirea misiunilor!

Biroul de presă al ISU Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news