CINCI jocuri vechi și încă la modă

jocuri
Distribuie:

 

Oricât de mult s-ar schimba vremurile și tendințele, unele jocuri rămân la modă chiar și odată cu trecerea anilor. În acest articol vei găsi 5 jocuri populare de câteva decenii bune.

Iată care sunt acestea:

1. Monopoly

Este unul dintre cele mai populare jocuri din lume, încă la modă și în România. Monopoly a fost inventat în SUA, în 1935, când această țară se afla în plină criză economică. Frații Darrow din Pensylvania i-au dat naștere. Rămași fără loc de muncă în acele vremuri, la fel ca mulți alți oameni, ei au creat acest joc cu gândul că le va aduce faimă și bogăție. În primă fază au vândut imediat cele 5.000 de exemplare și ulterior a fost nevoie de noi ediții. În primul an de la lansare, Monopoly devenise cel mai cumpărat joc din lume. Iar popularitatea este ridicată și în zilele noastre. Practic, se estimează că a fost jucat de peste 500 de milioane de oameni și că au fost vândute cel puțin 200 de milioane de exemplare. Jocul este destul de simplu. Fiecare jucător avansează în funcție de numărul decis de zaruri, iar averile imobiliare se măresc prin achiziția unor case și hoteluri. Scopul jocului este să-ți bagi adversarii în faliment în timp ce te distrezi.

2. Table

Acest joc își are originile în urmă cu mai bine de 5.000 de ani, în Mesopotamia, în locul în  care în zilele noastre se află statul Irak. Este, așadar, unul dintre cele mai vechi jocuri din lume. Din secolul al XIII-lea, tablele au ajuns în Europa, iar popularitatea a devenit din ce în ce mai mare. În țara noastră, apogeul a fost atins în secolul al  XX-lea, când era o activitate relaxantă între prieteni la întâlniri de familie, pe plajă, la munte ori în parcuri. Fiind un joc atât de popular, pe NetBet a apărut inclusiv o versiune online, în care utilizatorii au posibilitatea să joace cu alți oameni. Miza minimă pornește de la 5 RON, iar cea maximă ajunge până la 100 RON. Este un joc cu o grafică foarte bună, adaptat la cerințele anului 2021, astfel că vine cu mai multe funcții  inovative. De asemenea, poate fi jucat inclusiv pe dispozitivele mobile. NetBet, singurul operator de jocuri de noroc unde te poți distra la table online pe bani reali, deține și cel mai mare cazinou online din România, dar și o secțiune de pariuri online excelentă, disponibilă la adresa sport.netbet.ro.

table

3. Rummy

Istoria acestui joc începe undeva în secolul  al XVIII-lea, în Asia. Se poate juca în 2-4 persoane.  Fiecare set are 104 piese, cu numere de la 1 la 13, în patru culori diferite. 2 piese sunt considerate Joly. Un set de rummy conține totodată și 4 table de joc din lemn. Astfel, fiecare jucător încearcă să alcătuiască suite ori formații cu toate piesele de pe tabla de joc.

rummy

4. Război

Se joacă în minim 2 oameni cu ajutorul celor 52 de cărți. Astfel, cărțile sunt împărțite jucătorilor, iar în fiecare rundă fiecare va lua cartea de sus din propriul teanc și o va așeza pe masă, cu fața în sus. Cel care are cartea cu valoarea cea mai mare va câștiga toate cărțile de pe masă. Asul este cea mai bună carte. În schimb, atunci când pe masă cărți de aceeași valoare se declanșează Războiul. Dacă acea carte este 4, fiecare jucător va pune 4 cărți pe masă. Iar cel care la final rămâne fără nicio carte este eliminat. Câștigător este cel care a adunat toate cărțile.

https://www.youtube.com/watch?v=OrBpquHdcjA

5. Șeptică

În jocul cu doi sau trei participanți, fiecare joacă pentru el. Există și o versiune pe echipe, cu patru jucători. În Șeptică se folosesc cărțile de la 7 în sus și așii. Astfel, fiecare jucător primește câte patru cărți la început.  Ulterior, la finalul primei runde, se adaugă cărți noi. Câștigător este cel care la final are cei mai mulți ași sau de zece.

carti de joc

 

Categorie: Advertorial, Publicitate
Etichete: Monopoly, NetBet, razboi, Rummy, Șeptică, sport.netbet.ro, Table
Distribuie:
Articolul anterior
Constantin Dima este noul jucător al UTA-ei
Articolul următor
Dacă ieși cu ARBALETA pe stradă în Arad, îți iei 5000 de lei amendă!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

campanii-glasspandoor

Glasspandoor: De Crăciun suntem mai buni…

Anul 2022 a fost și este un an în care Glasspandoor s-a implicat activ în foarte multe proiecte, majoritatea alături de minunatul ONG „Cetatea Voluntarilor Arad”, care ne-a oferit oportunitatea…