INVESTIGATII

Cine sabotează contractele Companiei de Transport Public Arad? „Simplu”: propria sa conducere! De ce? Pentru că (astăzi) PUMA!

 

Se dă:

Primim prin poșta redacției: „În urmă cu 8-9 ani, Compania de Transport Public a început să lucreze la o convenție – se numește Gema (Minimak). Timp de 8 ani s-a mers tot cu același  TARIF, iar acum, dintr-o dată, am crescut prețul: au zis șefii  că nu e rentabil și au mărit prețul. Convenția era în valoare de cinci sute și ceva de milioane lei pe lună – și nu mai e valabilă la CTP. Practic, se pierd lunar acești bani, iar șoferii de autobuse nu au de lucru. Ei au mărit prețul și a venit altă firmă (PUMA TRANS) exact cu prețul  care am fost noi, CTP-ul, și a luat contractul. La firma Puma Trans e bun contractul și rentabil, dar la  CTP, nu. Se pare că cineva ia șpagă serioasă să le faciliteze contractele  în defavoarea CTP unde este angajat.”

Subiecți:
1. S.C. PUMA TRANS. Societate privată înființată acum 10 ani. Oferă servicii de transport intern şi internţional de persoane, închirieri autocare şi microbuze intern şi internaţional. Are o creștere a cifrei de afaceri frumoasă: numai între 2012 și 2015 a crescut de la 6.885.766 la 9.260.000 de lei (2, 8 miloane de euro)… pe rapid. Asta numai ce găsești pe site-uri publice.   86 de angajați. În creștere.
Sursele noastre ne-au zis din start când le-am întrebat „cine-i Puma Trans?” că „este una dintre firmele care transportă muncitorii în Zona Industrială cu 60 de autobuze” și că „patronul e necunoscut în mediile politice”. Ei… chiar necunoscut nu e. Și nici necomunicativ. Firma este înființată și condusă de omul de afaceri Teodor Mercea și asociatul său Z.G. I-am făcut ușor rost de numărul de telefon, l-am provocat din prima să se confrunte cu întrebările via „radio șanț” ce-l dădeau drept „client al casei”.  „Nu ne-am băgat și nu ne băgăm în politică” – ne-a spus administratorul PUMA TRANS… „poate de aici și succesul”.

2. SC. CTP Arad S.A. Compania de Transport Public Arad. Are 138 de autobuze și 163 de tramvaie. Este falimentară – CITEȘTE AICI ULTIMUL BILANȚ … te sperii… și dacă n-ar fi a ta… dar e și a ta – că e „de stat”. Are 689 de salariați și în pofida oricărei logici, compania PUBLICĂ este cea mai opacă dintre societățile comerciale aflate în subordinea Primăriei. Este condusă de

Director General: BIRĂU MARIANA,
Director Economic: BORŢOI ANGELA
Director Tehnic: CUVINEANU PETRU,

Reprezentanii in Adunarea Generala a Actionarilor a SC CTP Arad SA sunt
PISTRU-POPA SIMONA GEANINA
– NICȘANU MARCELA ANA
– VLAICU-HERGANE TRAIAN ION
– PLAVEȚI IOAN
– ȘIPOȘ GYORGY
Toți politicieni.
În Consiliul de administrație, iau decizii:MACRA CLAUDIA
DOLHA CRISTIAN
MOISA SAMUEL
ONICA ADELA
DOLEAN SERGIU
ROSU PETRU
CHIS EMANUELA
SIMO ANDREI
VILCEA DANUT
TURJUC VIOREL
FAUR MARIANA

…înșiruirea e pentru ca să știți cui să-i mulțumiți în cele ce urmează.

Concluzii:

Pentru că – din surse încă de nedivulgat – urmează controale, interpelări și – implicit – declarații la parchete și scandaluri pe tema asta, le păstrăm pentru atunci.

 

 

Lucian Valeriu, 20 octombrie 2016 1:08

ctp-puma-1