SPORTURI

Cipri Rus a semnat o dublă, iar arădenii s-au desprins pe final. UTA – Csíkszereda Miercurea Ciuc 3 – 0

 

UTA – Csíkszereda Miercurea Ciuc 3 – 0 (0 – 0)

UTA a controlat teritorial dar fără ocazii, oaspeții au preferat să nu stea la cuitie și au ieșit la joc în fața celor 2500 de spectatori. Mai întîi hargitenii au avut prima ocazie mai clară prin Jebari cu un șut de la 16 metri reținut de portar. Fosta echipă antrenată de Laszlo Balint au venit la Arad cu o formulă internațională având în teren jucători din Ungaria, Spania sau Muntenegru. La jumătatea primei reprize Buhăcianu a trs alături din poziție bună. Arădenii au avut o situație bună în minutul 35 Cipri Rus a fost angajat cu o minge cam tare de Miculescu  și a șutat din 6 metrii în portar cei doi au ajuns cam în același timp la balon, prima parte sa încheiat cu un scor alb.

Partea secundă a meciului a început mai bine pentru harghiteni care în debutul părții secunde au ratat două ocazii, cea mai mare a meciului de până atunci, în minutul 53, Jebari pasează printre doi arădeni, Hodgyai trage din 15 metri mult peste poartă speriat de situația avută. Pentru a deschide jocul mai mult a fost introdus Ursu, acest lucru s-a văzut.  După golul marcat,Ciprian Rus a mai avut un șut puternic din poziție centrală, dar pe centrul porții, apoi un șut a lui Miculescu în afara cadrului porții În minutul 72, Magyari a trecut pe lângă minge în 6 metrii! Isac și Miculescu au mai greșit la rândul lor ținta. Meciul a fost unul pe contre cu un plus pentru UTA până la marcarea golului doi ce a adus liniștea la Arad. Miculescu a reluat peste transversală în vreme ce Melinte a blocat excelent un adversar.  În minutul 92, Oroian a fost faultat în careu, iar lovitura de pe punctul cu var a fost fructificată. Elevii lui Laszlo Balint forțează finalurile de meci așa cum s-a întâmplat și la Ploiești și acum au reușit două goluri în cinci minute. UTA rămâne fără gol primit în acest sezon și se va deplas în runda a patra din liga secună pe terenul timișorenilor de la Ripensia. UTA a trecut pe locul secund în clasament după ce SCM Gloria Buzău a administrat un categoric 7 – 0, celor de la Sportul Snagov. Runda a treia din liga secundă se va încheia marți.

Așa s-a marcat:

Minutul 54, aruncare de la margine, o deviere cu capul a lui Miculescu,  Ciprian Rus a pătruns și a marcat cu un șut din careu pe lângă portar, 1 – 0.

Minutul 87, Buhăcianu a ieșit pe contră a traversat toată jumătatea de teren a harghitenilor si a pasat pentru Rus care a îndeplinit o simplă formalitate, 2 – 0.

Minutul 90+3, Ursu a marcat din penalty în stânga portarului, 3 – 0.

UTA: Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Stancu – Lorenzi, Hrezdac – Miculescu, Rus, Bustea – Buhăcianu.  Au mai evoluat: Ursu, Isac, Oroian

Csíkszereda: Ljuljanovic – Majzik, Lalic, Csonka, Simo – Eder Gonzales, Sz. Veres – Bara, Jebari, Erdei – Hodgyai. Au mai evoluat: Julia, Magyari, Barta.

Arbitri: Mihai Amorăriței (Câmpina) – Ionuț Bobe (Videle – Teleorman), Alexandru Filip (Timișoara). Rezervă: Cătălin Roman (Grădinari – Timiș).

Observatori FRF: Iulian Spătaru și Romeo Malac (ambii din Timișoara).

Cosmin Gherman, 17 august 2019 2:29