miercuri, februarie 1, 2023

Cipriota Veatriki Akathiotou – noua conducătoare de joc a NOII BCC Baschet Arad!

 

Clubul FCC Baschet Arad a parafat recent primul transfer al verii în vederea sezonului 2019-2020. Veatriki Akathiotou din Cipru (23 de ani / conducător de joc) a semnat cu formaţia galben-albastră pentru următorii 2 ani de zile. Îmbucurător este că se merge pe politica contractelor de joc mai lungi. Noua jucătoarea a grupării are şi cetăţenia română. Sportiva în vârstă de 23 de ani, măsoară 1.66m, vine de la semifinalista Apoel Nicosia după un sezon cu prestaţii excelente în campionatul cipriot. Este şi componentă de bază a naţionalei de baschet feminin din Cipru. Baschetbalista a fost a 2-a cea mai bună marcatoare a campionatului cu o medie de 21.9 puncte per meci şi cea mai bună pasatoare a sezonului (medie de 4.8 assisturi per meci), a fost desemnată jucătoarea cu cea mai spectaculoasă ascensiune a campionatului din Cipru. Veatriki Akathiotou a fost nominalizată în 2014 ca cea mai bună jucătoare sub 18 ani din Cipru. În sezonul trecut, aceasta a avut un procentaj de 46.2% la aruncările de două puncte, 36.9% la cele de trei puncte şi nu mai puţin de 77.0% la libere. A terminat pe locul doi competiţia de 3 puncte al All Star Game-ului cipriot.

„Voi dobândi multe lucruri pozitive de la această echipă. Este unul dintre cele mai de succes cluburi de baschet din România cu 9 ligi naționale și 2 cupe românești. În România vreau să concurez cu cele mai bune și sunt convinsă că îmi voi imbunătăţi jocul. Îmi doresc să progresez la toate capitolele, inclusiv ca persoană. Am așteptări mari față de mine!
Un nivel diferit, loc diferit, intensitate diferită pentru mine odată cu venirea la Arad. Trebuie să mă adaptez rapid, să muncesc și să rămân focalizată în orice moment. Știu câteva lucruri despre campionaţul românesc de când eram în echipa națională a U20,” au fost primele cuvinte ale lui Veatriki Akathiotou în postura de noua jucătoare a FCC Baschet Arad.
Referitor la celelalte jucătoare  din lot Marta Fodor, Dora Ardelean, Anamaria Ciotir, Adela Mercea, Rita Bartok şi Alexandra Rotariu sunt jucătoarele care continuă și în noul sezon la gruparea galben-albastră. Noul sezon va începe oficial abea la toamnă în septembrie, până atunci, urmează și alte mutări în lotul arădean.

Ultimele Știri

Related news