marți, martie 28, 2023

COD Galben de ninsori însemnate cantitativ și strat consistent de zăpadă, în județul Arad. Pompierii au intervenit deja în această dimineață pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil

În urma avertizării meteorologice COD Galben de ninsori însemnate cantitativ și strat consistent de zăpadă, pompierii militari arădeni au intervenit în această dimineață pe: DN 79 – A, între localitățile Gurahonț și Gura Văii, pe DJ 708, între localitățile Gurahonț și Secaș și pe DJ 707, între localitățile Julița și Mădrigești pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil.

Vă reamintim că avertizarea meteorologică este valabilă până astăzi, 27.02.2023, ora 15:00.
În acest sens, pompierii militari arădeni vă recomandă:
  • Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc.).
  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Biroul de presă al ISU Arad

***

INFORMARE IPJ Arad:

În acest moment, în județul Arad este blocat tronsonul de drum Julița – Mădrigești (D.J. 707/C- D.J. 708).

Se acționează pentru deszăpezire și deblocarea drumului, de arborii căzuți la pământ.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news