miercuri, iulie 6, 2022

Colonelul Marin BUCUR s-a stins din viaţă, lăsând în urma sa un (alt) gol de neumplut…

Marin Bucur lasă, prin dispariția sa, un gol de neumplut

Vreme de un sfert de secol comandant al Penitenciarului Arad, artizanul construcţiei de maximă siguranţă de pe „6 Vânători”, colonelul Marin Bucur, a murit, vineri, la vârsta de 72 de ani.

Om de o cultură juridică și politică rară, spectator implicat al mass-media locale și centrale, colaborator al cotidianului nostru de la înființare (vezi și articolele asociate), Marin Bucur lasă, prin dispariția sa, un gol de neumplut… asemenea oameni, care să îmbine intransigența cu moralitatea, informația cu utilitate ei și hărnicia cu devotamentul, toate învelite într-un spirit critic și dătătoare de soluții benefice întregii societăți nu se mai nasc… sau cel puțin nu-i vedem noi, devenind sub ochii noștri. Iubit deopotrivă de cei din spatele și de cei din fața gratiilor, „domnul colonel” era chiar un DOMN.

Marin Bucur se mutase la Battonya în ultimii ani,

îngroșând rândurile celor nemulțumii de politica proastă dusă de această țară, mai cu seamă în domeniul „păstrării valorilor” unde a şi murit – fără să înceteze să își manifeste, de acolo, iubirea față de acest oraș.

Trupul neînsufleţit a fost adus la Arad și  depus la capela funerară „In memoriam Kuki” de pe str. Cocorilor. Slujba de pomenire va fi oficiată, sâmbătă seara, la ora 19.00, la capela de pe str.Cocorilor.

Înmormântarea va avea loc la cimitirul Eternitatea UTA Arad duminică, 18 august 2019, ora 13.00.

Redacția criticarad.ro transmite familiei îndoliate condoleanțe.
Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Articole asociate:

Marin Bucur: Parlamentarii României străini de tot și de toate

Marin Bucur: Despre grațiere, din experiența unui conducător de penitenciare

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news