SPORTURI

Competiții anulate, dar și o VESTE BUNĂ: înotătorul Nassim Ilas, din Alger, student la MEDICINĂ, întărește lotul CSM Arad

 

Având în vedere riscurile organizării și desfășurării competițiilor sportive în următoarea perioadă și a întreruperii acțiunilor de pregătire la unele cluburi afiliate, Biroul Federal al Federaţiei Române de de Nataţie şi Pentatlon Modern a decis următoarele: Etapa Regionale copii Izvorani, Bacău și Oradea a fost deja anulată trebuia să se desfășoare în martie iar CSM Arad ar fi avut participanți printre care și Lucas  la categoria sa de vârstă. Campionatele internaționale ale României au fost anulate în total 10 competiții ce trebuia să se desfășoare în lunile martie și aprilie.

Următoarea competiţie oficială naţională ar trebui să se desfăşoare la Bacău (20-24 mai), cu ocazia Campionatului Naţional în bazin de 50 de metri, seniori, tineret şi juniori. Au fost amânate de asemenea şi alte foarte importante competiţii internaţionale oficiale:

– Campionatele Europene de seniori care trebuiau să se desfăşoare în perioada 11-17.05.2020, la Budapesta;

– Campionatele Europene de juniori care trebuiau să se desfăşoare în perioada 8-12.07.2020, la Aberdeen, Scoţia. Această competiţie este organizată pentru următoarele categorii: feminin de 14-17 ani şi masculin 15-18 ani, la care trebuia sa participe şi sportiva clubului CSM Arad, Popescu Andreea.

– Concursul ţărilor central europene – iulie 2020, pentru o dată ulterioara;

– Jocurile Olimpice: 24.07 – 09.08 Tokyo, Japonia  – se va disputa în perioada 23 iulie – 8 august 2021

– Tot în acest an sunt planificate Campionatele Mondiale de Seniori 25m – Abu Dhabi, UAE”, spune antrenorul secţiei de nataţie de la CS Municipal Arad, Viorel Bitang.

Bitang: „Program de pregătire bine stabilit”

„Sportivii CSM Arad au întrerupt pregătirea în apă în data de 13 martie, după care ne-am continuat pregătirea pe uscat, până în data de 26 martie. De atunci fiecare se pregăteşte conform unui program bine stabilit de pregătire fizică pe uscat. În perioada premergătoare întreruperii campionatelor, sportivii înotători ai CSM Arad (Popescu Andreea, Kugelman Patrik, Rad Lucas, Rad Sarah, Crişan David, Codrean Dacian şi Salim Nassim) au efectuat un stagiu de pregătire foarte bun, fiecare dorind să se autodepaşească, astfel încât la competiţiile care urmau, să obţină performanţe deosebite care să le reconfirme valoarea. Înotătoarea Popescu Andreea a avut cea mai bună perioadă de pregătire din ultima perioadă. Chiar ne puneam mari speranţe în obţinerea de performanţe deosebite la competiţiile care urmau să se desfăşoare. Cu siguranţă, toţi vom trece cu bine peste această grea perioadă pentru toată lumea şi ne vom continua activităţile în care am fost şi suntem ancoraţi.

Pe urmele unchiului, vicecampion mondial?!

Ca o noutate, în lotul de înotători ai clubului nostru este Nassim Ilas, din Alger (student al Facultăţii de medicină din Arad – UVVG). Acesta este proaspăt legitimat la CSM Arad. Este un înotător sprinter specializat în probele de craul 50 şi 100 metri liber. Să sperăm că va fi capabil să calce hotărât pe urmele unchiului lui (fratele tatălui), care a fost vicecampion mondial la aceste probe şi dublu finalist la JO de la Atena (Salim Ilas). Cu toţii stăm acasă, dar ne pregătim în vederea participării la concursurile viitoare!!! Doamne ajută!”, conchide Viorel Bitang.

Cosmin Gherman, 3 aprilie 2020 5:49