joi, decembrie 1, 2022

Complexul Muzeal Arad și-a tras un INEL: Constantin Inel – iar asta e aproape bine. Cu ce vine după el… e altă poveste

 

N-a fost „tămbălăul” care se aștepta „din partea publicului” odată cu plecarea lui Perer Hugel din fotoliul de director al Complexului Muzeal Arad. Adevărul e că după 14 ani de „domnie silențioasă” e greu să te transformi în contestatar… iar dacă tot n-a venit vreun jurnalist la tine (ați observat?… nici „mâlc”!) – mai bine taci și te bucuri de pensie.
Nu te apuci să deschizi „Cutia Pandorei” căreia i-ai fost custode oficial.

Nici cu „organizarea concursului privind ocuparea funcției de manager la Complexul Muzeal Arad”  n-ar trebui să purtăm prea multe discuții. Pentru cine știe cum stă treaba în lumea politicii arădene și numirea în posturi-cheie (mai ales în cele cu „mare potențial sifonabil”) a „clientelei de partid”, „câștigarea” de către Constantin Inel a acestui tur de scrutin din cariera sa a fost exact ca exercițiul de alergare a unui atlet pe o pistă de unul singur, fără niciun fel de spectatori, și cu arbitri… mă-sa și ta-su.
Claudia Boghicevici și Doru Sinaci și „largul concurs” al lui Andrei Ando – dacă am înțeles exact.
Aproape că nu ne interesează.

Ne interesează, însă, „subiectul cu plagiatul” – pentru că dacă pe lângă că ești produsul iubirii politice dintre o țoapă frustrată și o marionetă cu fix atâtea calități de turnător câtă grosime de „tencuială de partid” și, pe lângă toate astea, mai ești și „hoț de lucrări științifice” cu acte-n regulă… n-ai ce căuta în fruntea unui Complex Muzeal!

Numele arheologului Constantin Inel, fostul director adjunct al muzeului Unirii din Alba Iulia a apărut într-un scandal de plagiat, după ce «site-ul www.plagiate.ro, administrat de Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR ) a adăugat  sâmbătă 12 mai 2012, pe lista operelor şi autorilor suspectaţi de plagiat un articol semnat de Constantin Inel, precum şi opera originală. Este vorba de  „Inel, C., Ritualul incinerarii cu referire la izvoarele scrise ale antichitatii, In: Patrimonium Apulunse, Ed.Altip, Alba Iulia, 2003, p.43-49.”, respectiv „C. Amnegui, A. Jodin, E. IIobregat, P. Rouitlard, J. Uroz, La necropole iberique de Cabezo Lucero (Guardamar del Segura, In: Coleccion Patrimonio – 17, Alicante), Madrid – Alicante 1993, p.315-319”» – conform Ziarului UNIREA.

Întreg parcursul care l-a avut ca protagonist – absolut unic! (demn de menționat încă o dată) – pe Constantin Inel, în demersul său de la candidat la ocupant al fotoliului de manager general de îl puteți urmări pe pagina web a Consiliului Județean Arad dedicată:
„Concursul proiecte de management la Complexul Muzeal Arad
Tip anunt: Produse / Data publicare: 31.05.2018 / Expira: 15.07.2018
Departament: Serviciul Gestiune Resurse Umane”

Foto Constantin Inel: ALBA24.ro 

Ultimele Știri

Related news