Concert de muzică Canto Gregoriano, susținut de Corul de voci masculine „Amator Crucis”, vineri la Catedrala Catolică

 

 

Asociația Caritabilă International Needs România, vă invită la o seară specială de concert, în incinta Catedralei Catolice Sf. Anton de Padova, din Arad, Bulevardul Revoluției 96A.

Concertul de muzică Canto Gregoriano, va fi susținut de către Corul de voci masculine „Amator Crucis”, dirijat și acompaniat la orgă de Dirijorul Jean Filip Marc Preotesoiu.

În programul evenimentului, se vor interpreta, cele mai cunoscute capodopere ale acestui gen și se dorește a fi o călătorie muzicală prin timp, până înainte de apariția muzicii vocale polifonice occidentale, cum ar fi Misa de Angelis în întregime, Veni Sancte Spiritus, Ubi Caritas, Ave Maria în tripla versiune, Pange Lingua Gloriosi și nu numai.

Bianca Julcut, elevă in clasa X-a la Canto a Liceului de Artă „Sabin Drăgoi” va interpreta o versiune din cele 3 Ave Maria care se vor auzi vineri. și anume Ave Maria de Schubert, versiune vocal solo.


Ave Maria va fi de asemenea interpretată în stilul canto gregoriano și în varianta instrumentală de Caccini, la violă, de instrumentista Filarmonicii de Stat Arad, Amalia Stepan.

Evenimentul va începe de la ora 19:45. Intrarea este liberă.

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6529
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy