ȘTIRI

Fii atent ce „mulți” au fost la „Ziua Diasporei – Aradul e acasă”! [FOTO]

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

„Ziua Diasporei – Aradul e acasă”

Sâmbătă, 26 august 2017, Primăria Municipiului Arad, în colaborare cu Fundația Romanian Business Leaders, prin RePatriot, a organizat în sala Regele Ferdinand conferinţa cu tema „Ziua Diasporei – Aradul e acasă”. La eveniment au participat reprezentați ai administrației locale, antreprenori,  personalități academice și culturale. Întâlnirea s-a dovedit a fi un bun prilej de dezbatere pe marginea temei  diasporei privind condiţiile în care arădenii ar fi determinaţi să revină definitiv acasă.

Reprezentanta echipei RePatriot,  Hilde Brandl, o repatriată la rândul ei, a afirmat că cel mai puternic argument pe care îl putem da diasporei este acela că România oferă multe posibilităţi de dezvoltare a unei afaceri. E nevoie doar de perseverenţă, curaj, încredere.

„Diaspora vrea să se întoarcă, dar de la dorinţă la fapte este o distanţă foarte mare şi misiunea noastră este de a reduce această distanţă, de a le arăta românilor plecaţi în străinătate care sunt oportunităţile pe care le oferă România. Iar oportunităţi sunt. Suntem o ţară în creştere, suntem o ţară care se dezvoltă. Noi, la Repatriot, putem oferi gratis consultantţă, informare şi îndrumare” , Hilde Brandl, managing partener.

Cristian Chiţu, antreprenor, s-a încăpăţânat să rămână în România, iar azi este dispus să-i consilieze pe toţi cei care îşi doresc s-o ia de la 0, în ţară.  „Eu nu am plecat din ţară, tocmai pentru că m-am ambiţionat să rămân aici. Am intrat în antreprenoriat acum 10 ani. Nu a fost uşor. Azi, pot spune că lucrurile s-au  îmbunătăţit. M-am alăturat echipei Repatriot din dorinţa de a ajuta românii plecaţi în străinătate să se întoarcă, oferindu-le exemplul personal.”

Cu toate că în cazul redactorului şi fotoreporterului Vasile Sărăndan, repatrierea nu a fost tocmai alegerea sa, azi acesta recunoaşte că aici „sunt nişte oportunităţi mai mari decât în străinătate. După ce mi-am redobândit cetăţenia română am fost la ziarul Adevărul, actualmente Jurnalul Arădean, unde tocmai se dezvolta sectorul de presă online, iar asta a fost oportunitatea mea. În Germania mi-ar fi fost mult mai greu. ”

Ziua Diasporei a fost organizată anul trecut în 5 oraşe din ţară, iar anul ea a cuprins peste 20 de localităţi.  Scopul acestor întâlniri este de a se găsi mijloacele necesare care să-i apropie pe  românii din afara granițelor de comuniţătile în care s-au născut. Prin experiența acumulată peste hotare și prin viziunea lor occidentală, ei pot aduce plus valoare comunității natale.

Reţeta e simplă: ca să reuşeşti trebuie să încerci!

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Critic Arad, 27 august 2017 11:32

ZD7ZD5ZD4ZD3ZD2ZD1
https://centaur.ag/wps/antibiotics/