miercuri, februarie 8, 2023

Concluzia CONDUCĂTORILOR PARTIDULUI, STATULUI și SĂNĂTĂȚII după vizita ministerială de 1 aprilie: „Aradul este departe de a fi o a doua Suceava!” [VIDEO]

 

 

Miercuri, 1 Aprilie, a fost ziua în care ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a venit în „vizită ministerială” la Arad. Noi credem că ar fi trebuit să descindă în control. Dar sunt nuanțe. În concluzie, a fost în vizită la Spitalul Județean Arad și situația e sub control. Medicii și asistentele nu mai plâng, au de toate. Doamna Carmen Lucuța are personal suficient. Stocuri sunt iar directa ne-o dă oficial Iustin Cionca: „Concluzia vizitei ministeriale: Aradul este departe de a fi o a doua Suceava!”.

Mai jos sinteza de declarații:

„Am venit să văd ce face un pacient care ajunge la spitalul judeţean, neştiind că este pozitiv şi aş vrea să văd şi eu traseul acestui pacient, aş vrea să văd un personal medical, aş vrea să văd efectiv un management, după aceea putem să discutăm. Vreau să văd în ce măsură este pregătit un spital, în ce măsură este pregătit un cadru medical, în ce măsură este protejat un cadru medical şi în ce măsură consultul se efectuează pentru a putea…”, a declarat Nelu Tătaru, jurnaliştilor, imediat după ce a ajuns la Arad.

„E o transmitere comunitară extinsă în acest moment, nişte cazuri neidentificate la început, dispersia s-a făcut pe ce însemna personal medical, de la personal medical la ceea ce însemna pacienţi. Avem un personal medical cu un moral relativ scăzut, dar am fost impresionat aici, cel puţin la corturi, să văd o tânără rezidentă din Sicilia care ne tratează pe noi. Cred că şi acesta este un motiv pentru care medicii noştri ar trebui să înţeleagă că este un moment în care trebuie să fim împreună toţi, este un moment în care ar trebui să ne gândim la cei din judeţul Arad, să ne gândim la cei din judeţele limitrofe”, a declarat Tătaru.

Întrebat de jurnaliștii prezenți de ce crede că au fost cazuri de infecţii în spital, Tătaru a spus că nu poate spune „neglijenţă”, dar poate că la un moment dat lipsa protecţiei a putut cauza asta.

„La început a fost cazul sau cazurile neidentificate sau asimptomatice sau cu simptome nespecifice care au dat o transmitere locală, urmând apoi între cadrele medicale şi apoi între pacienţi să continue această transmitere şi am ajuns unde am ajuns astăzi. Nu pot să spun neglijenţă, poate că la un moment dat lipsa protecţiei, neidentificarea acelui caz şi atunci toate s-au dus de la sine”, a declarat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a fost în vizită şi la Vama Nădlac şi personalul este protejat.

„La Nădlac am verificat cu domnul chestor Buda, şeful Poliţiei de Frontieră, ce înseamnă traficul, care este în aceste zile şi cum va fi în perioada următoare, fiindcă ne apropiem de sărbătorile pascale si dincolo de transmiterea pe care o avem aici, vom avea şi o transmitere adusă de cei de afară, în majoritatea lor venind din zone care le ştim că sunt cu potenţial ridicat. Erau protejaţi poliţiştii de frontieră şi lucrau efectiv în acele echipamente, dar şi în reţeaua şi procedurile care le-am aplicat noi”, a declarat Ministrul Sănătăţii.

***

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și-a făcut sinteza vizitei direct pe pagina sa de Facebook:

Vizita de astăzi a ministrului Sănătății, dl. Nelu Tătar, la Arad:

-Pacienții arădeni Covid-19 cu forme severe vor fi în continuare primiți la Timișoara;

-Am fost informați că încă un camion de materiale medicale este pe drum înspre la Arad;

-Se fac angajări de medici la Unitatea de Primiri Urgențe Arad;

-Ni s-a transmis că vârful graficului de îmbolnăviri încă nu a fost atins;

-Am prezentat planul de acțiune pe județul Arad, cu pașii următori: Spitalul TBC, Spitalul din Ineu, Spitalul Municipal, Spitalul Județean, Spitalul de Campanie de la Expo Arad.

Concluzia vizitei ministeriale: Aradul este departe de a fi o a doua Suceava!

Iată și declarația… îngrămădită dată de ministrul interimar al Sănătății în curtea Spitalului Județean Arad: 

https://www.facebook.com/iustin.cionca/videos/3020720454707761/?__xts__[0]=68.ARAacWUqymfudKOOrXEUs74cRdZcrwnLuKUo5uIhD6TKtFXWgWYe-EKwuWLTeJG4kOqaPytcV_hghVSYotVv5y1gPtXid5QUBfYvmpA-XO0WieRIGLUNGdMvlc4RZvaHa8uAyi7pGaKY1sxDqjuBjpbMcFGxMX3X87TEr-ddRKX4719UR_4V_r7x-7LYBs2BxnP1AhMrqgirJnW4ilFYPlhpQAQ900LTktgqnnbQ_HyjvWvdkvsttsz775hjp-SX5X8SQOYfEsA1QzT1&__tn__=-R

 

[ACTUALIZARE, ORA 21.00]

Ulterior, Consiliul Județean Arad a transmis și comunicatul oficial.

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

„Ministrul Sănătății, Nelu Tătar, a inspectat astăzi Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Acesta a intrat în triajul Unității de Primire Urgențe, în secția de Primire Urgențe și a avut o ședință cu conducerea Spitalului și autoritățile arădene.

Președintele Consiliului Județean Arad a transmis ministrului o listă de solicitări, de medicamente, echipamente și aparatură în vederea activității eficiente a Spitalului Județean în contextul COVID-19.

Ministrul Nelu Tătar a declarat la finalul inspecției de la Arad că județul Arad este departe de a fi o a doua Suceava, că pacienții arădeni vor putea fi în continuare internați la Spitalul de Boli Infecțioase de la Timișoara, că un camion de echipamente este în drum spre Arad de la București.

,,Au fost niște cazuri neidentificate la început. Am făcut inspecția personalului medical. Avem un personal cu moralul relativ scăzut, dar am fost impresionat să întâlnesc o tânără rezidentă din Vicenza (Italia), care trata pacienții arădeni. Cred că și acesta este un motiv pentru care medicii noștri trebuie să înțeleagă că este un moment în care trebuie să fim împreună toți, este un moment în care
ar trebui să ne gândim efectiv la cei din județul Arad. La Nădlac am verificat ce înseamnă traficul în aceste zile și cum va fi în perioada următoare având în vedere că se apropie sărbătorile pascale. Dincolo de ce avem ca transmitere directă aici, vom avea și o transmitere adusă de cei de afară, majoritatea venind din zone pe care le știm cu potențial ridicat. (…) Nu pot să spun că la Arad a fost o neglijență. Poate la un moment dat lipsa protecției, neidentificarea acelui caz și atunci toate s-au dus de la sine”, a declarat ministrul Sănătății.

La rândul sau, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca a răspuns întrebării ministrului cu privire la cazarea cadrelor medicale, precizând că ieri au fost votate 3 milioane de lei în acest scop.

Președintele a solicitat Ministerului Sănătății medicamente, echipamente și aparatură, sesizând faptul că pentru achiziționarea acestora de către Consiliul Județean, în regim de urgență, ar fi nevoie de o schimbare legislativă. ,,Suntem chemați de procuri să explicăm prin ce proceduri cumpărăm echipamentele și aparatură medicală. Asta este o problemă mare pentru că stopează achizițiile
rapide. Dincolo de asta, alocăm fonduri din bugetul județului Arad pentru investiții la Spital. Numai anul acesta, în primele 3 luni ale anului, Spitalul a primit peste 16 milioane de lei”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.”

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

  1. este cel putin curios faptul ca avem cel putin 7 morti confirmati cu acest virus,cu afluxul de persoane sa nu se i-a masuri mai clare din partea celor doi ministri.am inteles principiul ca o mana spala pe alta si ambele fata dar e dus la extrem in aceasta situatie pe spatele contribuabililor locali.Un nou exemplu de cum se manageriaza situatia in tara noastra
    Sa dea Dumnezeu sa trecem cu bine de luna aprilie in Arad si sa fim noi toti cetatenii constiinciosi ca doar astea ne pot pazi

  2. Gata ne-am liniștit…. la Arad nici nu mai avem Covit….jenant, oara se stie faptul ca Tovarasul Cionca si- a majorat salarul in data de 31.03.2020 cu 25%, are „indemnizatie ” de 23400 lei lunar, Critic Arad VERIFICATI!!!!

Comentariile sunt închise.