SPORTURI

Conducerea F.C. UTA e optimistă în anul MARII UNIRI. În prima conferință de presă care anticipează returul campionatului a fost vorba despre PATRIOTISM

 

Minireturul ligii secunde la fotbal stă să înceapă în acest sfârșit de săptămână, asta și pentru că vremea mai blândă, chiar dacă ploioasă permite acest lucru, mai ales în această parte de țară. UTA a susținut astăzi, prima conferință oficială a anului, cu mai multe puncte pe ordinea de zi. A fost prezentat noul echipament (set nou – foto), care este o copie după modelul vechi, dar în plus are sigla centenarului Marii Uniri.

„Leagănul Unirii a fost în Arad, după cum bine știți, și să fii patriot, trebuie să te comporți exenplar, străbătut de filonul de bun simț, te face să nu greșești foarte mult față de colegi și parteneri. Este un an în care trebuie să fim mai toleranți față de atrocitățile cotidiene și cred că e un demers important să îi facem pe cei tineri din club, sau dintre suporteri, să cunoască istora urbei în care locuiesc” a subliniat la începutul întâlnirii Codruț Grădinariu.

Cu privire la lot, UTA și-a întinerit echipa față de cea cu care a încheiat anul calendaristic 2017

„Suntem mulțumiți de lotul avut la dispoziție, chiar dacă nu sunt dublate toate posturile, dar în jocurile de verificare am încercat să folosim jucători și pe posturile unde nu avem dublură… însă  în caz de nevoie ne putem descurca. A fost o pregătire bună, dar acest lucru trebuie să se vadă și în teren începând chiar cu meciul de sâmbătă. Mulți dintre jucători au jucat împreună la juniori sau la alte echipe, iar asta constituie un avantaj. Atmosfera este așa cum trebuie și în vestiar. Actuala situație seamănă foarte mult cu momentul când eu am debutat la echipa mare împreună cu alți juniori”, e de părere Cristi Todea. Jucătorii care au plecat nu au reușit să aducă rezultatele așteptate, iar o eventuală revenire la Arad a unora este un subiect închis. La UTA, bugetele și primele sunt decente pentru acest nivel, au fost și rezultate foarte bune obținute cu bani mai puțini. Ceea ce a fost în tur a fost puțin ieșit din tipare.

Pe teren sintetic în Aradul Nou

În altă ordine de idei, oficialii clubului arădean speră să joace și în acest sezon meciuri pe arena „Motorul”, o suprafață exclusiv sintetică, iar  pentru că sunt multe activități pe teren, aceasta e singura posibilitate decentă. UTA s-a pregătit foarte puțin în această iarnă pe suprafață sintetică, unde mingea are o altă viteză, dar faptul în sine e considerat un avantaj față de adversarii care vin la Arad. „Obiectivul clubului este formarea unei noi echipe, crearea unui nou entuziasm și a spiritului numit UTA, pentru a aduce cât mai mulți suporteri la stadion. Dacă reușim acest lucru, în mod sigur vin și rezultatele. Abordăm fiecare meci la victorie, nu fac previziuni în privința clasamentului, dar dacă ne facem jocul, urcăm cât mai sus în clasament”.

Sâmbătă la Șiria, poposește Academica Clinceni, o echipă care la rândul ei a schimbat mulți jucători în tur.

La fel ca și anul trecut, clubul pune la dispoziție autocare care fac deplasarea la Șiria din fața fostei cofetării Mimoza, sâmbătă de la ora 9.30 și 10.00.

Cosmin Gherman, 22 februarie 2018 6:20

P2220550-e1519316642996P2220548P2220543