Conferința de presă a Spitalului Județean Arad prilejuită de „începutul Valului III al PANDEMIEI” a fost despre „dezertarea cadrelor din cauza presiunii mediatice” [AUDIO INTEGRAL]

conferinta sja
Distribuie:

 

Marți, 16 martie, conducerea Spitalului Județean Arad a organizat o (altă) conferință de presă, de această dată cu participarea unor medici, în cadrul căreia au fost făcute mai multe precizări cu privire la: impactul mediatic negativ asupra unor cadre medicale și asupra populației care astfel evită spitalul, creșterea numărului de infectări la un nivel îngrijorător care ne plasează în valul 3 al pandemiei și precizări cu privire la aspecte medicale, fie cu privire la metodele de tratament aplicate pacienților Sars Cov2, fie cu privire la formele de manifestare ale bolii sau chiar îngrijorări privind perioada de recuperare post-covid a pacienților.

La conferința de presă, alături de managerul spitalului, Florina Ionescu și de directorul medical, Mircea Onel, au participat medicii: dr. Mircea Răduțiu – medic specialist UPU Arad, dr. Dana Olar – medic primar pneumologie și șef de secție, dr. Erika Repolski Simon – medic primar pneumolog și medic șef compartiment de recuperare respiratorie. De la conferință a lipsit din motive de sănătate, dr. Adela Bica – medic primar infecționist.

Cu acest prilej medicii au făcut un apel către populație să se prezinte din timp la medic pentru evaluare. Totodată au lansat un apel și către aparținătorii pacienților internați, și îi roagă să respecte intervalul orar pentru comunicarea cu medicul curant, mai mult, îi roagă să respecte regula ca un singur aparținător să sune la spital pentru informații, nu toată familia.

Dr. Mircea Răduțiu – medic specialist UPU Arad:

„În luna martie asistăm la o creștere a numărului de cazuri de persoane infectate cu acest virus sau cel puțin suspecte de infectare. Traseele și organizarea UPU Arad au rămas aceleași din luna octombrie, nu s-a modificat nimic, capacitatea este de 6 luni constantă cu privire la numărul de paturi. Doar că, ne confruntăm cu o scădere a numărului de medici, prin pensionări și boli. Încercăm să rezistăm creșterii numărului de pacienți și cu ajutorul colegilor de pe secții. Pacienții încearcă să rămână acasă, vin prea târziu la spital.”

Întrebat fiind câți medici au plecat, acesta a precizat că 3 medici s-au pensionat, 2 medici sunt în carantină și 1 medic este în concediu medical. Aceasta este situația pentru anul în curs, anul trecut spitalul a pierdut prin „plecări”, 6 medici.

Directorul medical, Mircea Onel:

„ Încep să ne plece medicii de la ATI din cauza presiunii mediatice la care sunt supuși, Cu acest prilej, v-aș ruga să încercăm să nu mai punem atâta presiune pe ei, pentru că și ei sunt oameni și ajung la un moment dat să clacheze. Da, și eu sunt de acord că, dacă cineva greșește, să plătească, dar vă rog să nu mai puneți presiune pe ei. Avem deja 2 medici de la ATI care vor să plece, unul deja și-a scris demisia. Singurele motive pentru care pleacă sunt aceste lucruri, îi este frică să pună parafa și pe prescrierea de antibiotic. Departe de mine gândul să spun că dumneavoastră sunteți de vină ( n.red. presa), dar și ei ajung la un blocaj. Să încercăm să discutăm, dacă auziți orice, ar fi bine s-o discutăm înainte să apară în presă. A fost un an foarte greu, trebuie să înțelegeți că nu e ușor să ajungi de pe locul doi național la număr de cazuri și de decese, pe locul 18 și zic că ne-am descurcat. ”

Dr. Dana Olar – medic primar pneumologie și șef de secție:

Avem tot mai mulți pacienți tineri, în jurul vârstei de 40 de ani, care vin cu forme foarte agresive ale bolii, cazuri pe care nu le-am mai întâlnit până acum. Agresivitatea virusului este mai mare, virulența este mult mai ridicată. Și cu toate acestea, mai sunt persoane care refuză să vină la spital. De aceea, vă cerem să ne sprijiniți și să ne ajutați să convingem populația că trebuie să vină la spital încă de la primele semne. Să nu încerce să se trateze acasă, până când starea lor de sănătate se înrăutățește într-atât de mult încât nici noi nu mai putem să facem nimic. Trebuie să ne îndreptăm toată atenția spre conștientizarea populației. Să aibă încredere că facem tot posibilul în lupta cu acest virus. La spitalul din Grădiște 84 dintre cele 91 de paturi sunt deja ocupate.”

Dr. Erika Repolski Simon – medic primar pneumolog și medic șef compartiment de recuperare respiratorie:

„ Ne confruntăm cu lipsa de personal. Din păcate, suntem la ora actuală, cu suma cea mai mică alocată din PIB pentru sănătate și cu personalul cel mai scăzut la suta de mii de locuitori. Nu putem să stăm și resuscităm, în cazul UPU, și să vedem de pacienți , la noi pe secții și să stăm concomitent pe telefon cu aparținătorii. Suntem foarte puțini, am fost foarte puțini și înainte de pandemie. Denigrarea asta în presă face rău și pacienților, nu numai nouă. Să nu credeți că nouă ne este ușor să vedem pacienți suferind, urlând sau că mor. Din păcate așa este boala. Unii fac forme foarte urâte și grave, unde tot ce putem face este să fim lângă ei, mai mult nu se poate.”

Întreaga conferință de presă și întrebările jurnaliștilor:

 

Categorie: Știri
Etichete: COVID19, director medical, dr erika simon, Dr. Dana Olar, Florina Ionescu, manager, Mircea Onel, pneuomolog, Spitalul Judetean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] S-a consumat și „episodul XXL” din serialul politic pentru proști „Țeapa cu TEATRUL HIRSCHL”. Bibarț: „E ban public și nu ne putem juca cu el”
Articolul următor
[ANUNŢ] Până la 1 Aprilie se pot depune, la registratura Primăriei Arad, recomandări, sugestii şi opinii privind REGULAMENTUL serviciului de administrare a parcărilor cu plată amenajate pe domeniul public și privat [DOCUMENT]

3 comentarii. Leave new

  • Populatiei ii este frica sa vina in spital, de cele mai multe ori din motive obiective, toate povestile care apar in presa si pe retelele de socializare, apar de la fosti pacienti sau apartinatori, nu sunt fictiuni, conducerea spitalului si sefii de sectie ar trebui sa indeplineasca si atributiile de control si verificare a personalului din subordine.
    In sectiile de terapie intensiva ar trebui instalate camere pentru a vedea efectiv cat timp si de cate ori intr-o garda verifica asistentii, medicii pacientii si sa vada seful de sectie modul de comportare a acestora, inclusiv a infirmierilor, poate atunci vor actiona ca la carte……

    Răspunde
  • Prefer să mor acasă cu demitate și nu la spital în chinuri . Nu accept să se facă experimente pe mine sau pe alt membru al familiei mele. Nepăsarea și lipsa de umanitate a unor membri ai medicilor mă duce să iau această decizie. Sper și doresc ca și familiile lor să aibă parte de aceeași tratamente precum familiile celor care sau stins in chinuri și nepăsare.

    Răspunde
  • Ăstia te omoară cu zile. Se mai dă dracu pe mâna voastră impostori nenorociți.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie