marți, martie 28, 2023

Consilierii de imagine ai faraonului

 

Nea Ghiță, bre faraoane, trebuie să-ți mărturisesc una: ai niște consilieri de imagine de tot câcatu’, să mă scuzi! Eu zic să-i dai afară și să-ți cumperi o vioară, poate-ți iese mai bine schelălăiala postcampanie electorală. Dacă n-ai consilieri de imagine, e buba, eu zic să te coți la doftoru’ cela de minți.

Prima dată ai ars-o tu, sanchi, ironic, pe Facebook, cu ploaie, grindină, uat ză fac, l-am bătut pe Bulumac și hai să fac mișto de el. Ar fi fost chiar amuzant, dacă erați colegi în grupa mare. Așa a fost doar jenibil (adică jenant+penibil, știu că nu există cuvântu’ ăsta în DEX, da’ îți spun sigur că o să apară în următoarea ediție și în dreptul lui, pe post de explicație, o fi tentativa aia de ironie ieftină a dumitale).

Apoi, te-ai dus aseară în Cetate, la un concert de rock simfonic. Nu doar că te-ai dus, dar ai și ținut tu neapărat să te sui pe scenă și să vorbești. Nimic neobișnuit, românul e deja rodat cu mecle de politicieni la fiecare eveniment mai breaz, că e spectacol, nuntă de interlopi, tăiere de porc sau instalare de windows. Trebuie să apăreți voi, mă’, să vă aplaude lumea, să vă lustruiască MC-ii pantofii și să vă simțiți stăpâni, că doar așa vi se mai scoală. La dracu’, aveți nesimțirea să mergeți la deschiderile și încheierile de an școlar fără să vă crape obrazul de rușine că vă pică tencuiala de pe școli în cap în timp ce le serviți elevilor discursurile voastre sforăitoare!

Dar să revenim la oile noastre simfonice: deci te-ai dus acolo, te-ai suit pe scenă și…în loc să povestești despre artă, cultură (deși ar fi fost puțin cam deplasat tocmai din partea celui care a faultat crunt cultura arădeană în ultimii ani), muzică, unicorni, elfi sau Yeti, tu ai ținut un discurs despre infrastructură și studii de fezabilitate. Bă’, serios!? Ești pe bune?

Stai să o luăm pe îndelete, că am impresia că nu pricepi substraturi atât de fine: nea Ghiță, era un concert de rock simfonic; adică un eveniment la care merg oamenii care mai citesc o carte, un flyer, un poster, o etichetă de conservă sau ceva. Concert de rock simfonic, nu zilele vecinului, ziua Micalăcii sau festivalul cătlanelor. Era despre cultură și muzică bună, nu despre mici și beri.

Mai simplu: să mergi dumneata acolo și să vorbești despre studii de fezabilitate, după ce în 12 ani ai reușit să construiești doar supermarketuri, malluri, un patinoar defect și niște piste de biciclete impracticabile e ca și cum ai ține locatarilor de la morgă un discurs despre efectele benefice ale algocalminului. Serios, nu m-ar mira ca mâine să aud că, pe la inaugurarea vreunei fântâni cântătoare, parcări afoane sau cine știe ce alt proiect fantasmagoric zămislit de mintea-ți luminată cu bricheta, le vei fi vorbit arădenilor despre cât de tare ai sprijinit dumneata sportul arădean buldozerind toate stadioanele din oraș!

Foto: Gheorghe Falcă însuși 

Ultimele Știri

Related news

8 COMENTARII

  1. Adica, toate ironiile la adresa lui Falca sunt de pus in rama si pe rana, de bun gust si inalt spirit, doar cele la adresa lui Bulumac sunt jenibile… Bulumac a pierdut alegerile, nu venit in fata aradenilor cu nici un proiect, doar cu un inventar a ceea ce (zice el ca) nu a facut bine Falca, dar tot el, Bulumac, este …Maicul Terezia. Hai, mah

  2. Bai, sinteti niste labe, nu ziaristi, goarnele lui Bulumac, deci nu sinteti cu nimic mai buni decit aia pe care-i balacariti vpi pentru ca i-ar cinta ode lui Falca. Ba aia sint un pic mai buni, pentru ca aia accepta si criticile, nu ca voi care le stergeti.

    • Ce dreaq ti-am sters, mai?… Ai si tu task sa ne sudui si te miri ca ti se ignora dejectiile… Nu public injuraturi, am explicat asta de „n” ori, decat daca sunt impecabile estetic si bine documentate – in trest, sa stii ca-ti inteleg frustrarile si cu multe chiar sunt de acord 🙂

    • Dincolo de pitbulii credinciosi ai primarului, care latră si musca la cea mai usoara critica adusa dlui Falca, dincolo de aparitiile jenibile (da, i se potrivește ca o manusa cuvântul asta… inexistent) in care se plange ca toata lumea îl ataca si îl critică, domnul primar ar trebui sa se astepte sa fie criticat si judecat pentru nereusite si nerealizari. Milioanele din conturi trebuie balansate cu răspunderea pentru aceste fapte. Daca iesea Bulumac primar (sau oricare altul) lătrăii lui Falca aveau o alta misiune, dar tot latrau si atacau. Ei nu inteleg democratia, in care EU AM DREPTUL PRIN CONSTITUTIE SA IMI MANIFEST PUBLIC NEMULTUMIREA. Puterea trebuie sa aibă si opozitie ca sa se mai miste ceva. Pana acum dl Falca nu a stiut cum e sa ai si cetateni nemultumiti. Dar a avut… si are.

  3. Esti un frustrat. Ii nasol sa te uiti la el ca e primar?? Doare ca ai pierdut? V-a scos politica din cap. Omu’ asta tot face ce vrea. Penibililor

  4. Voi, acei „cetateni” care mai considerati ca dl Falca merita sa fie primar, si considerati ca are proiecte, ori sunteti orbi ori sunteti complet ignoranti. Aradul are mult potential, mereu a avut, insa are nevoie de un lider si nu un mascarici care culmea a distrus pana acum ce a avut bun Aradul.

    Sunteti liberi sa credeti ca dl Falca construieste si face si drege, in realitate isi mareste averea lui si a prietenilor lui. Atat.

Comentariile sunt închise.