marți, decembrie 6, 2022

Consilierul județean Petru Moț: „C.J.A. pierde bani pe bandă rulantă, din cauza multiplelor nereguli în implementarea proiectelor”

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Petru Moț: Consiliul Județean Arad pierde bani pe bandă rulantă, din cauza multiplelor nereguli în implementarea proiectelor

Cine ascultă conducerea CJ Arad cum se laudă cu realizări mărețe și neîntrecute de către nimeni în plan politic și administrativ, ar putea crede că în Arad curge numai lapte și miere, iar județul nostru este un fel de tărâm al făgăduinței.

„Desigur, asta rezultă numai din declarațiile liberalilor de la CJ, care aidoma șefului lor Florin Vasile Cîțu din fruntea Guvernului, cred că îi păcălesc pe arădeni prin vorbe meșteșugite și că oamenii nu văd haosul administrativ din spatele acestor declarații.

Totuși, ca să fim cât mai la obiect, iată și un nou exemplu despre modul cum CJ Arad este obligat, din nou, să dea banii înapoi la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Sigur că, dacă la conducerea Guvernului era un membru PSD, cei de la CJ Arad se apucau din nou de ceea ce știu mai bine, și anume de o propagandă grosolană, în care acuzau Guvernul că are ceva cu Aradul, că parlamentarii PSD nu fac nimic pentru Arad sau că nu intervin la Guvern să rezolve să nu se ia banii arădenilor etc.

Cum însă la Guvern sunt ai lor tac chitic și se pun să plătească banii fără prea multe comentarii.

Concret, este vorba de Nota de constatare a neregulilor și de stabilire a corecțiilor financiare nr. 9259/26.01.2021 cu privire la proiectul „Modernizare DJ 709 Pîncota-Seleuş şi Reabilitare DJ 792 Nădab-Seleuş”, prin care s-a aplicat corecţia financiară de 279.640,59 lei pentru contractul de lucrări ”Modernizare DJ 709 Pîncota-Seleuş”.

Motivul aplicării corecției financiare este acela că autoritatea contractantă (mai bine zis CJ Arad) a restricționat accesul operatorilor economici la procedura de atribuire a contractului de lucrări prin solicitarea de recomandări din partea beneficiarilor pentru contractele de lucrări prezentate ca fiind lucrări similare, fără să permită prezentarea altor documente relevante prin care se face dovada îndeplinirii cerinței solicitate.

Dacă ar fi pentru prima dată ar fi poate de înțeles, însă la CJ Arad și instituțiile subordonate, corecțiile financiare vin pe bandă rulantă.  Cea menționată mai sus e doar ultima, dintr-un șir mai lung, din care aminitim doar unele din ultimul an, cum sunt: corecția referitoare la contractul de finanțare ce vizează asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Arad desfășurat prin POR 2014-2020, corecția pentru nereguli descoperite la proiectul de înfiinţare a Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Arad și corecția pentru nereguli descoperite la implementarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în județul Arad.

Cred că toate aceste exemple (și mai sunt și altele) sunt extrem de grăitoare cu privire la lipsa de performanță administrativă a liberalilor de la CJ Arad și a modului în care aceștia se pricep să gospodărească banul public.”, spune consilierul județean PSD Arad Petru Moț

Biroul de Presă al PSD Arad  

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news