joi, decembrie 8, 2022

Consilierul municipal Marin Lupaș cere explicații de la ADI pentru licitația pe gunoaie

 

Comunicat de presă

Consilierul municipal independent Marin Lupaș este uimit că în problema organizării unei licitații pentru colectarea gunoiului menajer, nimeni nu a cerut oficial un punct de vedere de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor.

„Explicația oficială este că nu avem o licitație validă din cauza unor întârzieri în activitatea ADI Deșeuri. Este ciudat în acest context că cei de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară nu au fost convocați în ședințele CLM să dea explicații consilierilor și opiniei publice din Arad. Vreau să cred că este o greșeală și nu există cineva care protejează acei oameni care conduc ADI. Sper că această entitate dorește să fie parte a soluției și nu parte a problemei”, a declarat consilierul independent.

Problema gunoiului nu este rezolvată

„Consider că soluția de compromis, de prelungire a contractului actualului operator privat, nu este suficientă și nu putem considera problema rezolvată. Autoritățile locale trebuie să dovedească interes și implicare pentru soluționarea problemei. Nu aș vrea să ajungem din nou într-o situație de criză și să luăm decizii în grabă sau la limita legalității”, subliniază Lupaș. „Atrag atenția că soluția identificată de administrația locală, cu care am fost și eu de acord, este totuși interpretabilă din punct de vedere juridic și nu vreau să mă gândesc la situația în care proiectul de hotărâre ar putea fi anulat. De aceea am adresat un set de întrebări către ADI Deșeuri pentru a afla punctul lor de vedere și pentru a vedea ce putem face în viitorul apropiat”, a concluzionat consilierul.

…………………………………………………………………………………

Către domnul director,

Prin prezenta, în baza Legii 544/2001, solicit să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Care sunt cauzele pentru care activitatea dumneavoastră înregistrează întârzieri în derularea proiectului Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor? Municipiul Arad, ca parte a Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, este în imposibilitatea de a organiza o licitație legală pentru delegarea serviciului public de salubrizare menajeră.
  2. Care este planul de măsuri pe care îl aveți în vedere care să permită organizarea unei licitații legală pentru delegarea serviciului public de salubrizare menajeră în municipiul Arad? Vă rog să prezentați un calendar clar al acțiunilor viitoare.
  3. Care este data la care estimați că se va putea organiza licitația pentru delegarea serviciului public de salubrizare menajeră în municipiul Arad?

Arad Marin Lupaș, consilier municipal independent

10 noiembrie 2016 consilier municipal independent

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news