ȘTIRI

Consiliul Județean al Elevilor Arad reacționează și condamnă decizia primăriei Arad de a nu acorda bursele de merit pentru elevi

 

Din lipsă de fonduri, Primăria Arad a decis să renunțe, cel puțin deocamdată, la acordarea burselor de merit.

Consiliul Județean al Elevilor Arad atrage atenția asupra unui proiect de hotărâre recent supus la vot în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal Arad. Prin urmare, elevii din învățământul preuniversitar NU vor mai beneficia de burse de performanță sau burse de merit în acest an.
„Considerăm că o astfel de măsură este de rău augur pentru elevii arădeni. În contextul actual, bursa poate reprezenta un real ajutor pentru aceștia. Bursele de performanță sau de merit sunt un drept al elevilor, drept pe care al trebui să-l respectăm. Condamnăm cu fermitate orice decizie care dezavantajează elevii și cerem autorităților locale să găsească o soluție.
În acest sens, am înaintat o adresă către Primăria Municipiului Arad în care ne-am arătat deschiderea de a colabora cu autoritățile spre a găsi o soluție care să nu-i dezavantajeze pe elevi. Vom lupta ca autoritățile să nu adopte decizii care vin în dezavantajul elevilor.” declară Radu Preda, președintele Consiliului Județean al Elevilor Arad.
În schimb, Primăria Arad trimite comunicate de presă despre „ceea ce dă”, ca să se scoată:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – Primăria Arad]

Primarul Călin Bibarț: „Momentan avem buget pentru bursele sociale mărite şi le acordăm”

Consiliul Local a aprobat în cadrul ședinței ordinare a lunii decembrie acordarea burselor de ajutor social și cuantumul acestora, în conformitate cu Hotărârea nr. 1064 din 4 decembrie 2020 a Guvernului României. În anul școlar 2020-2021, beneficiarii burselor sociale vor primi câte 60 lei/lună, pentru perioada septembrie-noiembrie 2020, respectiv 100 lei/lună începând cu luna decembrie a acestui an.  2370 burse de ajutor social vor fi acordate, ca răspuns la solicitările formulate de unitățile de învățământ.

„Ca toate UAT-urile aveam o alocare bugetară  pe care am aprobat-o în Consiliul Local. Ea cuprindea atât bursele sociale, cât și pe cele de merit.  Noi aveam un cuantum de 60 de lei pentru bursele sociale. Recent Guvernul a stabilit ca toate UAT-urile să acorde burse sociale în cuantum de 100 de lei, fără a ne asigura și sursa financiară. Nu poți să nu respecți legea. Pentru a nu întârzia acordarea acestor burse, le aprobăm cu valoarea stabilită prin lege și în funcție de înțelegerea la care ajungem cu Guvernul, le acordăm și pe celelalte.
Momentan avem buget pentru bursele sociale mărite şi le acordăm.“, a explicat primarul Călin Bibarț.

Critic Arad, 21 decembrie 2020 9:02

cjre