„Consiliul pentru Elitele arădene”, cele două universități, Marea Lojă Națională și mai multe asociații îi premiază cu câte 5000 de lei pe cei mai merituoși, în cadrul unei GALE

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În vremuri în care lucruri precum viteza și cantitatea se pare că devin mai importante decât calitatea  și performanța, în vremuri în care individualismul legat de rezultatele personale devine mai important decât  bucuria recunoașterii performanței altuia, în vremuri în care datul din coate este mai des întâlnit decât datul  din aripi, ne propunem să aducem o gură de aer proaspăt în comunitatea noastră.

Credem cu tărie că spiritul arădenilor de odinioară, care înțelegeau că niciun singur om nu va putea  urca mai sus decât o vor face mai mulți oameni care se încurajează, se recunosc și se susțin reciproc în  călătoria lor, este încă viu în comunitatea noastră.

Ne asumăm misiunea de a găsi acei membri ai cetății noastre care merită a fi sărbătoriți pentru  contribuția lor la societatea Arădeană și care poate că în ultimii ani au fost trecuți cu vederea, precum și pe  aceia care au lăsat individualismul la poarta cetății și își doresc să contribuie după posibilități la această nouă  construcție pe care o începem împreună.

Ne dorim ca acest eveniment să reprezinte acel moment din an în care, pentru câteva ore, agitația  cotidiană să fie pusă în plan secundar, primând bucuria revederii, sărbătorirea reușitelor și unitatea arădeană.
Ne dorim ca acest eveniment să devină o sursă de energie pentru toți cei care se simt uneori epuizați  în efortul lor de a face performanță și poate se întreabă dacă mai are rost ceva pe lumea asta.  Ne dorim ca toți arădenii să fiți alături de noi în acest proiect. Știm că împreună vom face mult mai  multe lucruri decât separat și vă mulțumim că luați în considerare implicarea în acest proiect. Înseamnă mult  pentru noi.

Consiliul pentru Elitele arădene, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea de Vest  „Vasile Goldiș” din Arad în parteneriat cu Marea Lojă Națională din România, la inițiativa asociațiilor:  Fraternitas 37, Concordia 271, Preparandia 345, Milan Tabacovici, Aurel Ardelean Academica, SF 6020,  Casa cu Lacăt, organizează cel mai important eveniment de recunoaștere a valorilor locale, Gala Elitelor  Arădene.

Evenimentul este la prima ediție
și își propune, ca alături de Primăria Municipiului Arad, Consiliul  Județean Arad, mediul academic și cel de afaceri, să pună în valoare personalitățile locale, arădenii care obțin  rezultate deosebite în domeniile în care activeză și să susțină cele mai importante medii de dezvoltare ale  societății noastre.

În acest an, ne vom întâlni în data de 19 martie 2022, orele 19.00, la Palatul Cultural din Arad,  pentru a ne bucura împreună de prima ediție a Galei Elitelor Arădene. Organizatorii vor acorda 6 premii  unor personalități din comunitatea noastră, care au performat în domeniile lor și care merită din plin să fie  sărbătorite, fiecare premiu în valoare de 5.000 de lei, după cum urmează:

Premiul Caius Iacob – pentru matematică, științe inginerești;

Premiul Dimitrie Cameniță – pentru științe sociale, economie și antreprenoriat;

Premiul Sever Frențiu – pentru științe umaniste și arte;

Premiul Aurel Ardelean – pentru științe biologice și biomedicale;

Premiul Ștefan Augustin Doinaș – pentru performanțe deosebite în educație;

Premiul Francisc Von Neuman – pentru promovarea imaginii Aradului.

Acest proiect se bucură de susținerea financiară a celor mai importante companii ce își desfășoară  activitatea în județul Arad. Este o recunoaștere a valorilor locale, a activităților pe care o desfășoară în fiecare  zi precum și o aducere în fața publicului larg a celor ce ne fac mândri să numim acest loc Arad.

Consiliul pentru Elitele Arădene

„Continuăm demersurile Primăriei Arad de a apropia societatea civilă de comunitate. Mă bucur că în organizarea acestui eveniment avem alături de noi și mediul academic, reprezentat de cele două instituții de învățământ superior, Universitatea «Aurel Vlaicu» și Universitatea «Vasile Goldiș». De altfel, lor le revine misiunea de a desemna personalitățile care vor fi premiate. În acest fel se va elimina orice suspiciune legată de premiile oferite. Mă bucur că un astfel de eveniment are loc și în Arad, deoarece avem datoria de a ne respecta elitele care trebuie să fie un exemplu pentru tinerele generații.”, a declarat primarul Călin Bibarț.

„Evenimentul nostru își propune să aducă un plus de valoare Aradului.  În vremuri în care lucruri precum viteza și cantitatea se pare că devin mai importante decât calitatea și performanța, în vremuri în care individualismul legat de rezultatele personale devine mai important decât bucuria recunoașterii performanței altuia, în vremuri în care datul din coate este mai des întâlnit decât datul din aripi, ne propunem să aducem o gură de aer proaspăt în comunitatea noastră. Credem cu tărie că spiritul arădenilor de odinioară, care înțelegeau că niciun singur om nu va putea urca mai sus decât o vor face mai mulți oameni care se încurajează, se recunosc și se susțin reciproc în călătoria lor, este încă viu în comunitatea noastră. Ne asumăm misiunea de a găsi acei membri ai cetății noastre care merită a fi sărbătoriți pentru contribuția lor la societatea arădeană și care poate că în ultimii ani au fost trecuți cu vederea, precum și pe aceia care au lăsat individualismul la poarta cetății și își doresc să contribuie după posibilități la această nouă construcție pe care o începem împreună. Ne dorim ca acest eveniment să reprezinte acel moment din an în care, pentru câteva ore, agitația cotidiană să fie pusă în plan secundar, primând bucuria revederii, sărbătorirea reușitelor și unitatea arădeană.”, a explicat Ciprian Cristea, organizatorul evenimentului.

„După ce am participat la câteva ediții ale Galei Excelenței Bănățene, am realizat că și Aradul are personalități care merită să fie scoase la lumină. Ne bucurăm că ni s-au alăturat în acest proiect cele două universități arădene care vor stabili comisiile de jurizare. De asemenea apreciem implicarea societății civile care va sprijini și din punct de vedere financiar acest proiect”, a  detaliat Nicoale Iancu, organizator al evenimentului.

 „Mă bucur că în sfărșit și la Arad se va organiza un asemenea eveniment. Celor două universități le vor reveni dificila misiune de a desemna personalitățile ce urmează să fie premiate.  Cei care vor obține aceste premii trebuie să fie arădeni sau să aibă legătură cu orașul nostru. Mi s-a părut un detaliu extraordinar deoarece avem oameni de valoare, avem personalități care ne reprezintă cu cinste. Universitatea Aurel Vlaicu va desemna comisiile pentru trei premii: Premiul Caius Iacob, Premiul Dimitrie Cameniță și Premiul Ștefan Augustin Doinaș.”, a declarat rectorul Universității „Aurel Vlaicu”, prof.univ.dr. Ramona Lile.

„An de an, acest gen de evenimente au crescut în valoare și popularitate. Sunt convins că Aradul universitar oferă o resursă umană de înaltă valoare și ținută, iar performanța își ocupă dintotdeauna locul binemeritat.  «Universității Vasile Goldiș» i-au revenit următoarele domenii: științe umaniste și arte, respectiv științe biologice și biomedicale. Cea mai grea misiune cred că va fi cea de  desemnare a personalității căreia i se va acorda  Premiul Francisc Von Neuman – pentru promovarea imaginii Aradului.  ”, a declarat prorectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof.univ.dr. Petru Darău.

Organizatorii Galei Elitelor Arădene s-au gândit și la câteva momente artistice oferite de invitații speciali ai evenimentului: Marcel Pavel, Vlad Miriță și Iordache Basalic. Acompaniamentul va fi asigurat de Filarmonica Arad condusă de dirijorul Dan Crișan.

Loading

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6490
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy