SPORTURI

Constantin Dima este noul jucător al UTA-ei

Fundașul în vârstă de 22 de ani a semnat un contract valabil pe doi ani și se va alătura lotului utist începând din această săptămână.

Născut la București, fundașul de picior stâng a evoluat în carieră pentru Dinamo București, Viitorul Constanța și Astra Giurgiu. De la clubul giurgiuvean a plecat în Ucraina, acolo unde a evoluat pentru Desna Chernihiv, în sezonul precedent.

Dima are prezențe la naționalele de juniori ale României, inclusiv pentru selecționat de tineret.

„Ieri am aflat despre interesul UTA-ei pentru mine. Nu am stat foarte mult pe gânduri, mi s-a părut o idee și o echipă care mă poate dezvolta în cariera mea de jucător. În pofida ofertelor pe care le-am avut din străinătate am ales UTA, un club mare, de tradiție, cu fani extraordinari, cu un stadion absolut superb. A contat foarte mult că știu staff-ul tehnic, îl apreciez și chiar am fost foarte încântat să lucrez cu ei. Am urmărit meciurile UTA-ei, am văzut cum s-a creat emulația în jurul echipei, cu suporterii care sunt lângă echipă și îi susțin din toate punctele de vedere, atât acasă, cât și în deplasare.

Obiectivul grupului este accederea în playoff și să construim o echipă cât mai unită.

Eu m-am antrenat cu doi preparatori, unul pe parte fizică și unul în sala de forță . Clar nu sunt la nivelul pe care mi l-aș dori, nu m-am pregătit constant cu o echipă, lucru care contează. În cel mai scurt timp, cu o pregătire bună, o să pot să joc. Voi intra în momentul în care domnul Balint consideră că sunt pregătit.”, au fost primele cuvinte ale lui Dima, imediat după transferul la echipa noastră.

„Când s-a ivit această oportunitate de a-l semna pe Constantin Dima, n-am ezitat pentru că este un jucător tânăr, un jucător de picior stâng, polivalent, care poate evolua atât fundaș central, fundaș stânga și chiar mijlocaș la închidere. Este un fotbalist român care cunoaște foarte bine campionatul nostru și consider că avem multe avantaje prin aducerea lui. Calitățile lui l-au recomandat pentru acest transfer, sperăm să aducă acel plus mai ales în compartimentul defensiv. Aveam nevoie de un jucător de picior stâng care să poată evolua şi în lateral. Din toate punctele de vedere, aducerea lui Dima este un transfer reușit.”, a fost caracterizarea pe care antrenorul formației noastre, Laszlo Balint, i-a făcut-o noului său elev.

Îi urăm multă baftă și cât mai multe realizări în tricoul alb-roșu!

Cosmin Gherman, 5 octombrie 2021 9:05