Acasă ȘTIRI Corpul diplomatic străin acreditat la București a fost în vizită la Arad

Corpul diplomatic străin acreditat la București a fost în vizită la Arad

0

 

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL ARAD]

Vizita corpului diplomatic la Arad

 

Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea, a primit astăzi, 20.10.2018, alături de alte oficialități locale, corpul diplomatic străin acreditat la București, vizita celor 27 de ambasadori la Arad înscriindu-se într-o acțiune mai amplă a Ministerului Afacerilor Externe, organizată cu ocazia Centenarului. Scopul vizitei a fost acela de a promova legături comerciale, culturale, educaţionale şi de altă natură între zonele pe care le vizitează în România şi ţările pe care le reprezintă.

În Sala Ferdinand, din cadrul Palatului Administrativ, ambasadorilor străini în România le-a fost prezentată activitatea economică, turistică și culturală a regiunii, fiind evidențiat potențialul de dezvoltare al județului Arad în domeniile agriculturii și turismului.

Cei 27 de ambasadori reprezintă Algeria, Lituania, Iordania, Cehia, Israel, Malayesia, RPD Congo, Tunisia, Algeria, Africa de Sud, Muntenegru, Irak, Chile, Slovacia, Indonezia, Federaţia Rusă, India, Bulgaria, Armenia, Mexic, Peru, Egipt, Portugalia, Nigeria, Georgia, Pakistan şi Sudan, ajungând la Arad în cea de-a patra sesiune de vizite organizată de MAE (după Iaşi, Zona Maramureşului și Bihor), urmând ca de la Arad să se îndrepte spre Timişoara.

Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea, le-a mulțumit pentru vizită și a participat, alături de aceștia, la vizitarea Palatului Cultural Arad, urmând ca, pe parcursul zilei, aceștia să viziteze și alte obiective turistice din județ.

 

Exit mobile version