INVESTIGATII

CORUPȚII care ne conduc ascund o VINĂ COLECTIVĂ: INFECTAREA ÎN MASĂ a copiilor de Liceul German a fost comisă de niște imbecili care au folosit un BIOCID NEAUTORIZAT SANITAR! „SAFE PLUS PREVENTOL CD 601 este INTERZIS din mai, 2019” – conform unui raport ȚINUT SECRET până acum

 

În opinia leprelor care conduc acest județ și oraș (cu școli, contracte și șobolani cu tot) vizavi de INFECȚIILE ÎN MASĂ produse la Liceul German, „presa exagerează, părinții sunt manipulați și nu stăpânesc domeniul”. Veres Csaba, Gheorghe Falcă, Gheorghe Stoian și Sergiu Bîlcea sunt cele mai notorii nume, întrucât, deși au semnat contractele cu firma criminală cu mânuțele lor, au ieșit cu declarații publice care minimalizează în primul rând suferința copiilor (a propriilor copii – circumstanță incalificabilă pentru vicepreședintele Consiliului Județean Arad și candidat la fotoliul de primar al Aradului), apoi amploarea evenimentului, recidiva sa la exact o săptămână după ce s-a declanșat, reacțiile adverse și efectele post-traumatice (încă în derulare!) ale zecilor de copii care în după-amiezile și serile de 13 și 20 ianuarie, 2020, au „rupt poarta” UPU a Spitalului Județean Arad.

Toate acestea pentru a-și acoperi propriile infracțiuni economice, de pe urma cărora au profitat material, profesional și politic.

ASCULTĂ ULTIMELE 30 DE SECUNDE ale „rezumatului” pe care acest individ, numit temporar în funcția de prefect al Aradului îl face cazului și memorează care e RECOMANDAREA sa pentru părinți și cei implicați. „Cred că ar fi necesară mai multă prudență în afirmațiile pe care le fac, să nu se aventureze și să dea soluții în domenii pe care nu le stăpânesc!” – are tupeul să declare, în fața camerei de filmare a unei televiziuni, Gheorghe Stoian.

Rezumat

Un rezumat al situaţiei de la Liceul German, din partea Prefectului Gheorghe Stoian

Publicată de TV Arad pe Marţi, 21 ianuarie 2020

Ei bine, această marionetă penibil îmbrăcată în costum oficial nu numai că nu și-a dat demisia din funcția de prefect după ce a rostit acest adevărat AUTODENUNȚ, fiind înjurat de tot Aradul pentru impostura sa – dar o ține „langa” și acum. Stoian (i se citește asta în priviri!) a citit mai multe rapoarte secrete decât noi, a avut acces la toate informațiile… iar acum vrea să tăcem… că el e „stăpânește domeniul”!  (Cine crede că Stoian „stăpânește domeniul”… oricare ar fi domeniul, să facă bine să părăsească acest site, iar cine tace când urlă la el Stoian să tacă… să-și pună gluga pe cap când umblă pe stradă… scuze pentru paranteză!).
Și el, și Sergiu Bîlcea, și Gheorghe Falcă, și Călin Bibarț (fiecare dintre aceștia având partea lui  de vină în „lanțul infecțiilor de la Liceul German”) mint, tac sau / și încearcă să mușamalizeze cazul, iar  directoreasa Inspecţiei de Sănătate de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Mioara Comana… cea căreia i s-a făcut rău și a leșinat în scurta sa vizită la Arad, încearcă să profite de el dând vina pe… dușmanii săi personali!

[EXCLUSIV] Critic Arad a citit o notă informativă elaborată în urma inspecției pe care, chiar în seara de 13 ianuarie, în vreme ce „curgeau ambulanțele” spre UPU, specialiști delegați de Ministerul Sănătății au întocmit-o… iar de atunci, autoritățile o țin „în sertar”! 

În acest act STRICT TEHNIC se arată că „Ministerul Sănătății s-a autosesizat, dispunând un control la S.C. DD Chim S.R.L. cu sediul în localitatea Hunedoara, strada Eroilor, nr. 2 bis, județul Hunedoara”, cea care a făcut operațiunile de Deratizare / Dezinfecție / Dezinsecție (DDD) la Liceul Teroretic Adam Muller Guttenbrunn. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara a efectuat o inspecție de specialitate unde s-au constatat următoarele:

Procedurile de DDD au fost efectuate urmare a achiziției publice pe SEAP din data de 16.12.2019, pe o suprafață interioară de 5234 mp. Nu se prezintă nici în achiziția SEAP, nici în procesul verbal de recepție a lucrărilor un deviz detaliat cu privire la numărul de săli de clasă, spații anexe, volumul acestora.”

Pe perioada desfășurării controlului inspectorii delegați de autorități au discutat cu RUMEGA MARIUS – unul dintre cei doi „operatori” cărora părinții, cadrele și, mai ales, copiii trebuie să-i „mulțumească” pentru ce s-a întâmplat.

Acesta a declarat că „operațiunile au fost efectuate la data de 10.01.2020, iar procesul verbal de recepție a lucrărilor a fost încheiat la data de 17.12.2019” (!!!)

Pentru dezinfecție, arată raportul, s-a folosit produsul SAFE PLUS PREVENTOL CD 601 – produs biocid grupa I în cantități de 12 litri (lot PERW 0001, FACTURA NR. 23976/12.03.2019), 30 de litri (lot PRU 0006 și 78 de litri lor PRW 0001. La momentul controlului, pe stoc exista cantitatea de 35 de litri cu data de expirare 03.2020) – asta însemnând că pentru cele două clase și câteva holuri, oamenii de la DD CHIM au folosit 85 de litri de OTRAVĂ!

OTRAVĂ  nu pentru că zicem noi, ci pentru că ESTE INTERZISĂ PRIN LEGE! – fapt pe care doamna-secretar-de-stat-care-a-leșinat… a uitat să-l comunice celor de la DD CHIM… deci „vina zero” e a ei!

Și ce e mai grav abia acum urmează: „SAFE PLUS PREVENTOL CD 601 NU MAI ESTE AUTORIZAT SANITAR din data de 01.05. 2019, întrucât producătorul nu face dovada înregistrării produsului în Registrul produselor biocide până la cel târziu data includerii ultimei substanțe active  în lista substanțelor aprobate. Drept urmare, se consideră că operatorul a utilizat produsul după data de expirare a Avizului de punere pe piață.” – scrie în document.

Acest căcat, deci – pus în CANTITĂȚI DE 4 ORI MAI MARI și împrăștiat pe o suprafață DE 200 DE ORI MAI MICĂ decât cea prevăzută  a infectat copiii de la Liceul German:

Așadar – spre a fi pe înțelesul tuturor – să recapitulăm ce am înțeles din acest raport (care, iată, ne dă răspunsul și la întrebarea DE CE NI SE ASCUNDE): doi muncitori  proști,  au stropit două clase de școală – cele de pe strada Posada – cu cantitatea de otravă pe care trebuiau să o folosească pentru mai mult de jumătate de hectar de teren. Substanța INTERZISĂ a fost folosită în exces: s-a pus de patru ori mai mult PREVENTOL decât trebuia (dacă ar fi fost legală) și s-a dezinfectat o suprafață de 200 de ori mai mică decât cea prevăzută într-un proces- verbal de recepție a lucrărilor antedatat! De asemenea, substanțele chimice au fost combinate  „ după ureche” și împrăștiate în mod incorect cu pulverizatorul! 

Otrăvurile găsite la sediul firmei au fost confiscate, iar firma lui Veres Csaba a fost amendată cu suma de 40.000 de lei – dar acesta a refuzat semnarea procesului-verbal și a contestat amenda și va câștiga în instanță pentru că – ne divulgă o sursă –„Ministerul Sănătății și Inspecția Sanitară de Stat nu au operat cum trebuie în registrul biocidelor, scoțând substanța de pe site… DD CHIM se va folosi de această chichiță și va fi achitată!”

La ora la care vorbim, copiii internați prezintă, pe lângă sindromuri post-traumatice care merg până la atacuri de panică, dureri de ficat, de splină, de cap și leșinuri, iar autoritățile care au încheiat contractele, răspund de ele, de gestionarea situațiilor de criză și așa mai departe, ori tac, ori mint, ori amenință populația.

Din raportul de mai sus reiese clar cine sunt vinovații, iar din acest act reiese cine ni l-a adus pe cap și ÎL RECOMANDĂ pe Veres Csaba și DD Chim-ul lui elevilor din Arad:

 

Articole asociate: 

[NEWS ALERT] COȘMARUL CONTINUĂ: Mai mulți ELEVI de la Liceul German au fost readuși la UPU Spitalului Județean Arad, prezentând ACELEAȘI SIMPTOME ca în cazul INTOXICAȚIEI de luni!

[ACTUALIZARE 2] DOSAR PENAL vizând firma DD CHIM Deva – cea care a băgat în spital 40 de copii după ce a efectuat dezinsecția/dezinfecția sălilor de clasă ale Liceului German de pe strada Posada! 

Cursurile la Liceul Teoretic „Adam Műller Guttenbrunn” se reiau luni, din ordinul prefectului

Incredibila confesiune a mamei copiilor lui Sergiu Bâlcea: „Când ți-am spus că Vlad vreau să rămână internat, mi-ai zis: CHIAR VREI SĂ ÎL INTERNEZI ÎN MIZERIA ASTA DE SPITAL?”

Lucian Valeriu, 22 ianuarie 2020 1:07

liceul_german2liceul_german1gheorghe_stoianpreventolfalca-ddchim