SPORTURI

COSR a renunțat la pregătirea centralizată a loturilor olimpice

 

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu a cerut, în contextul situației mondiale a pandemiei de coronavirus, poziția Comisiei Sportivilor din cadrul COSR în ceea ce privește participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, între 24 iulie și 09 august 2020. Totodată, Mihai Covaliu a confirmat că niciun lot naţional sau olimpic nu se mai pregăteşte centralizat în România, toţi sportivii aflându-se la domiciliile lor. De asemenea, au fost cerute Federațiillor Sportive Naționale puncte de vedere în ceea ce privește continuarea pregătirii sportivilor în contextul situației mondiale.

„La ora actuală nimeni nu se mai pregăteşte centralizat în România. Toți se pregătesc în siguranţă la domiciliile lor. Fiecare sportiv, antrenor, membru al colectivului tehnic, se gândeşte la sănătatea lui şi a familiei sale şi după aceea la performanţă. În aceste condiții grele ale pandemiei de coronavirus nu se poate vorbi despre performanță sportivă. Așteptăm decizia Comisiei Sportivilor, punctele de vedere ale Federațiilor Sportive și apoi vom decide în Comitetul Executiv al COSR ce se va întâmpla cu participarea Team Romania la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat Mihai Covaliu.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a trimis autorităţilor române o solicitare prin care să li se permită loturilor olimpice să se pregătească pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urma deciziei luate împreună cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, şi cu ceilalţi preşedinţi ai EOC (Comitetelor Olimpice Europene), privind continuarea antrenamentelor sportivilor. Se caută în continuare soluții pentru continuarea pregătirii sportivilor în condiţii speciale. Până în acest moment 59 de sportivi români și-au câștigat dreptul de a concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

 

Cosmin Gherman, 24 martie 2020 4:36

mihai-covaliu