POLITICE

„Cu fundul în mai multe luntri”, Falcă și ai săi l-au plimbat pe Orban pentru a-i prezenta… Aradul lucrului prost făcut

 

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost prezent duminică la Arad într-o vizită politică în scopul de a-și asigura voturi în lupta pentru păstrarea șefiei Partidului Național Liberal în lupta cu premierul Florin Cîțu.  Nu trebuie să fii un analist politic experimentat ca să-ți dai seama, din simple imagini, că europarlamentarul „nostru”, Gheorghe Falcă, este cu fundul în două luntri și că a avut un nod în gât pe toată durata vizitei. Deputatul Sergiu Bîlcea a participat și el cu alaiul, fiind evitat cât de mult posibil în fotografiile de grup, probabil din cauza evenimentului nefericit prin care trece fosta sa familie și de care, se pare, Partidul Liberal – aripa Orban vrea să se delimiteze.

Vizita lui Orban a început în cartierul Micălaca unde a vizitat fast-parkul construit de Primăria Municipiului Arad prin proiectul de Regenerare Urbană.

Ulterior, acesta s-a deplasat la sediul Partidului Naţional Liberal din Arad unde a susţinut o conferinţă de presă. Tema conferinţei de presă au fost proiectele Aradului, s-a discutat despre Cetatea Aradului, dar şi de proiectele din PNRR.

Vizita în municipiul Arad a continuat cu participarea lui Ludovic Orban la primul meci cu spectatori pe noua arenă Francisc Neuman unde a avut loc finala Cupei României la fotbal feminin.

Deplasarea a continuat la comuna Ghioroc, unde preşedintele CD a participat la o şedinţă de lucru a PNL Arad. Cu această ocazie, Ludovic Orban a vizitat şi litoralul vestului şi a declarat că este impresionat de munca administraţiei locale. La şedinţa de lucru au participat membrii BPJ ai PNL, cât şi primarii din comunele liberale.

Vizita acestuia s-a încheiat la Zăbrani unde a participat la lansarea candidatului PNL pentru Primăria Comunei Zăbrani, Dănuţ Codrean. După lansare, preşedintele PNL a participat la o întâlnire cetăţenească.

Explozia cu bombă în care și-a pierdut viața omul de afaceri Ioan Crișan a fost comentată, duminică, și de președintele PNL, Ludovic Orban

Acesta a subliniat importanța refacerii capacității instituţiilor din subordinea Ministerului de Interne, specificând că şi Poliţia „ar trebui să găsească căi, instrumente, în baza reglementărilor legale, pentru a obţine informaţiile necesare”.

Ludovic Orban a fost întrebat cât de bine mai funcţionează sistemul de culegere de informaţii, în condiţiile în care există voci, între care fostul ministru de interne Traian Igaş, care afirmă că explozia de la Arad este şi consecinţa „decapitării” fostului servciu „Doi şi-un sfert”.

„În perioada guvernării Cioloş, fostul serviciu de informaţii, renumitul Doi şi un sfert, DGIPI a suferit o modificare. Avea şi un sistem, o reţea de culegere de informaţii, avea colaboratori externi. S-a restrâns activitatea DGIPI din nişte motive pe care personal nu le-am înţeles foarte bine. Poliţia trebuie să se adapteze. Structura Poliţiei trebuie să fie adaptată în funcţie de cum sunt gândite structurile de organizare. De asemenea, trebuie să existe o colaborarea interinstituțională şi cu alte entităţi care au capacitatea de a culege informaţii”, a declarat Ludovic Orban. Acesta a mai spus că „trebuie făcută o anchetă foarte serioasă, trebuie analizate toate informaţiile, toate indicile, toate probele, pentru a se putea stabili exact toate circumstanţele şi vinovaţii.”

 

Poze și cu Regenerarea urbană

Ludovic Orban a vizitat alături de primarul Călin Bibarț, europarlamentarul Gheorghe Falcă, fostul primar al municipiului, şi viceprimarul Lazăr Faur, șantierul fast park-urilor din  Micălaca, zona 100-200. Cele două parcări supraetajate de pe strada Pășunii, amenajate în cadrul proiectului de Regenerare urbană a spațiilor dintre blocuri,  și au în total peste 300 de locuri. În timp ce Fast Park 7 este finalizat, lucrările la Fast Park 8 au intrat în liniei dreaptă.

„Ne aflăm în cea mai mare zonă de parcare supraetajată dintre cele construite în cadrul proiectului de regenerare urbană, respectiv cea din Piața Soarelui. Aici lucrările se apropie de finalizare și ne bucurăm că putem să le oferim arădenilor câteva sute de noi locuri de parcare”, a declarat primarul Călin Bibarț.

„Este o soluție modernă și civilizată de parcare, în zone de cvartale de bloc, o soluție eficientă, simplă care va oferi un serviciu de parcare la un preț mic, comparativ cu alte orașe. E un proiect foarte util și benefic”, este de părere preşedintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Cetatea Aradului a fost și ea pe ordinea de zi a vizitei și nu a scăpat „necucerită” politic, Ludovic Orban considerând-o „un angajament personal”

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Președintele PNL, Ludovic Orban, a promis la precedenta vizită la Arad că va participa la primul joc cu public pe noul stadion al Aradului, Francisc Neuman. Așa se explică vizita de astăzi în județul Arad, cu un program mai amplu care cuprinde vizitarea unor obiective de investiții, întâlnire cu liderii și reprezentanții PNL Arad în administrația locală, discutarea posibilităților de a accesa finanțări pentru dezvoltare din fonduri europene.

La conferința de presă organizată la sediul PNL Arad, Ludovic Orban a fost însoțit de președintele filialei, europarlamentarul Gheorghe Falcă, prim-vicepreședintele Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și prim-vicepreședintele organizației municipale, primarul Călin Bibarț. Gheorghe Falcă a vorbit despre vizita la parcarea din Micălaca realizată în cadrul proiectului Regenerare urbană, care poate fi un model de dezvoltare pentru orașele din România. Liderul PNL Arad a spus că întâlnirea cu Colegiul Director PNL din județ și administrația locală va fi organizată la Ghioroc, unde prin investițiile lui Iustin Cionca și ale Consiliului Județean, realizate împreună cu primarul Corneliu Popi Morodan se dezvoltă o stațiune locală.

Se va discuta despre investițiile în prin PNRR și POR, cu investiții de peste 1 miliard de euro în regiune (reprezentată ca președinte de Iustin Cionca) și despre banii care vin din zona transfrontalieră. După această întâlnire, Ludovic Orban și liderii PNL Arad vor merge la Zăbrani, pentru a-l susține pe viceprimarul Dan Codreanu în competiția pentru funcția de primar.

Ludovic Orban a apreciat investițiile din Arad, atât sistemul de parcare din proiectul de regenerare urbană cât și noul stadion de fotbal construit de municipalitate.

„Am discutat și vom discuta de toate perspectivele de dezvoltare ale Aradului, despre proiecte. De exemplu, PNRR cuprinde un proiect important, modernizarea căii ferate Arad – Timiș și Timiș – Caransebeș. Vom avea Valul renovării, un program care pune la dispoziția municipalităților în primul rând fonduri pentru a renova fațade, restaurări, pentru eficiență energetică. La întâlnirea cu primarii vom discuta despre finanțarea proiectelor locale din surse guvernamentale, prin CNI sau printr-un nou plan național de dezvoltare locală, pe măsură ce se apropie de final PNDL 2. Trebuie să vedem ce fel de proiecte vor să finanțeze primarii. Sigur că am discutat și despre Cetate, aici trebuie să găsim soluții de finanțare atât pe PNRR cât și pe Programul Operațional Regional 2021 -2027. Aici rămâne ca Primăria împreună cu Ministerul Apărării să găsească cele mai bune soluții juridice și mai ales de etapizare pentru un proiect la care m-am angajat personal. Acest proiect presupune o obligație de sprijin permanent pentru acest proiect”, a spus Ludovic Orban.

Președintele PNL a făcut referire și la competiția internă din partid, în care spune că nu se vor număra doar filialele, se va adresa fiecăruia din cei peste 5 000 de delegați. Ludovic Orban a dat asigurări că relația cu premierul Florin Cîțu nu s-a schimbat, chiar dacă sunt în competiție au spirit de echipă pentru PNL, pentru o guvernare eficientă.

(Departamentul de Comunicare al PNL Arad)

***

Ludovic Orban a încheiat vizita în județul Arad prin lansarea candidatului la Primăria Zăbrani

Pentru că are nevoie și el de voturi, a arătat sprijinul pe care PNL îl va oferi comunei imediat după alegeri și perspectiva unor investiții mari pentru România în următorii ani.

„Când susțin un candidat la Primărie, sunt și eu un garant al cuvântului dat. Ce înseamnă asta? Îi răspund la telefon, îl ajut să deschidă o ușă la București, îl ajut cu un sfat dacă are nevoie. De aceea, fac asta dacă este un om serios, care are capacitatea să ducă la capăt proiectele pe care le propune. Vă îndemn să mergeți cu toată încrederea spre candidatul nostru. Noi, PNL, nu vă promitem câte în lună și în stele și apoi uităm. Suntem o echipă care funcționează la nivel local, județean, național, suntem în legătură cu reprezentanții noștri în instituții naționale și europene. În lumea de azi, să faci ceva nu îți ajunge bugetul local. Ai nevoie de bani de la județ, de la Guvern, bani europeni, trebuie să știi să îi accesezi. Urmează o perioadă de dezvoltare cum România nu a mai avut, avem 100 de miliarde de euro în următorii 8 – 10 ani, dar trebuie să avem capacitatea să facem lucruri viabile, să creștem calitatea vieții, să oferim șanse mai mari pentru toți membrii comunității, pentru copii, pentru vârstnici. Suntem serioși, nu promitem lucruri pe care nu le putem realiza, dar vă garantăm că vom încerca să folosim și ultimul euro pe care România poate să îl acceseze pentru a face lucruri bune pentru România, pentru județul Arad, pentru Zăbrani. Fiți prezenți, foarte activi iar pe 27 iunie să fim siguri că Dănuț Codreanu muncește în interesul comunității voastre”, a declarat Ludovic Orban.

Pentru că orice vizită politică are nevoie și de majorete și de „pupeze imortalizate”, Ludovic Orban și-a completat colecția de amintiri și cu femeile liberale din Arad:

Sasha Romanov, 7 iunie 2021 10:08

196321880_4629603540387755_5295071047221311048_n173563300_4629604203721022_3605085698402694482_n148906757_4629603873721055_4573538688844619510_nprincipala_orbanDSC_0418DSC_0334DSC_0249DSC_0218198033055_841616079779931_31080964763098901_nbilcea-orbanzabraniorban_4orban_3orban_2Orbanorban-3orban-1197892049_3975631102490403_5779719387815184945_n197838203_3975630815823765_2705154008242801317_n197673396_2934619480151717_7514677185965485606_n197121595_3975629852490528_3980511464391614960_n197100806_3975629912490522_8431949421404880845_n197095242_3975630555823791_6190046903753898505_n196983626_3975629869157193_3061293950062366697_n196780000_3975631092490404_2673600122855780319_n196668475_2934619360151729_4685512511853609668_n196645111_3975629885823858_2192334190694383390_n196631198_3975630075823839_4102468009850632879_n196574403_2934619413485057_3301654662898652706_n196609253_3975630062490507_4341663619324313004_n196574376_3975631115823735_5867323621941135788_n196452444_2934619406818391_6652759143849190233_n196389847_3975629859157194_5496530051647285670_n196177467_3975629955823851_2111969229284403559_n195965866_2934619370151728_6651584921797959623_n

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107