Acasă SPORT Cu o importantă amprentă arădeană, România este bine reprezentată la Europene

Cu o importantă amprentă arădeană, România este bine reprezentată la Europene

0

România a ocupat locul 12 în proba de ansamblu a junioarelor, în prima zi a Campionatelor Europene de gimnastică ritmică de la Varna (Bulgaria). Iulia Besoiu, Catrina Buniov, Carina Crainic, Dalia Marin, Ana Mezei şi Claudia Mitan, pregătite de antrenoarele de la CSM Arad, Daniela Chiriac şi Tatiana Novikova, au acumulat 48,950 puncte. Amprenta arădeană de la lot este destul de importantă, atâta timp cât trei dintre sportivele din ansamblu sunt legitimate tot la Clubul Sportiv Municipal Arad: Catrina Buniov, Carina Crainic şi Dalia Marin. Este un prim rezultat dătător de speranţe pentru viitor, centrul olimpic al junioarelor având cartierul general chiar la Arad, aici desfăşurându-şi „tricolorele” cea mai mare parte a pregătirii. Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, a felicitat echipa României pentru rezultat. Medaliile europene de aur au fost cucerite de Rusia, cu 67,800 puncte, argintul a revenit Bulgariei, cu 65,450 puncte, iar bronzul a fost obţinut de Israel, cu 63,175 puncte.

Evoluţii constante şi cele mai bune punctaje din acest an

“Prima zi a Campionatului European s-a terminat cu evoluții bune pentru reprezentantele României. Ansamblul României de Junioare ce și-a desfășurat activitatea în cadrul Centrului Național Olimpic de Pregătire pentru Juniori de la Arad cu sprijinul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, sub îndrumarea antrenoarelor Daniela Chiriac și Tatiana Novikova, a reușit să se claseze pe locul 12 în clasamentul la individual compus. Iulia Besoiu, Catrina Buniov, Carina Crainic, Dalia Marin, Ana Mezei și Claudia Mitan au reușit să evolueze constant și au obținut la această competiție cele mai bune punctaje din acest an”, informează şi Federaţia Română de Gimnastică Ritmică.

Trei sportive şi antrenoarele centrului olimpic, de la CSM Arad

Rezultatul ansamblului de junioare este cu atât mai important cu cât România nu a demarat de foarte mult timp acest proiect, iar roadele muncii încep să se vadă. Astăzi intră în concurs senioarele Annaliese Drăgan şi Andreea Verdeş la individual compus. Acest Campionat European reprezintă ultima etapă de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru a obţine această calificare, Andreea Verdeş trebuie să intre în finala de 24, apoi în cadrul acestei finale să obţină cel mai bun punctaj la individual compus (se iau în calcul doar sportivele care nu sunt calificate încă), precizează Federaţia Română de Gimnastică Ritmică.

Exit mobile version