SPORTURI

Cu o zi înainte de meciul cu Hermannstadt, UTA e decimată de accidentări și COVID

 

După pauza cauzată de jocurile echipei reprezentative au revenit meciurile din prim ligă. UTA evoluează mâine la Mediaș cu echipa din Sibiu. Antrenorul iberic  făcut din echipa sibiană un fel de revelație  sezonului trecut.

„Suntem în fața unei deplasări extrem de dificile, cred că știe totă lume că Hermannstadt este o echipă solidă, foarte bine articulată cu jucători cu experiență, echilibrată în tote compartimentele.  În ciuda problemelor cu care ne confruntăm, avem încredere că putem să facem un joc bun să scotem un rezultat pe măsură, și noi avem jucători de valoare, această pauză ne- prins bine chiar dacă continuăm să avem probleme. Trebuie să îmbunătățim jocu pe fiecare palier dar și în grup, având jucători noi am suferit și nu ne-au ajutat nici rezultatele pentru starea de spirit necesară în vestiar. Din păcate, jucătorii accidentați cu excepția lui Bustea nu sunt apți pentru acest meci, Hrezdac, Ioniță, Klapan. Da Silva a avut o problemă înaintea meciului de la Cluj și nu ne putem baza pe el. Cazurile Covid 19 în urma testărilor la două săptămâni îți pot da planurile peste cap trebuie să regândești totul, Balauru, Ilie și Tomozei au fost testați ieri pozitiv. Toți jucătorii din vestiar trebuie să fie la un nivel optim cât mai aproape de potențialul lor fizic atunci când apelăm la ei”, a subliniat Balint la conferința de presă.

Meciul de la Cluj a fost un test util pentru arădeni. Tehnicianul urmărește cu atenție și ce se întâmplă la academia clubului. Amicalul cu echipa din Sibiu disputat în urmă cu 5 săptămâni nu e un barometru; vor apărea jucători ce nu au jucat atunci. Jocul pe teren neutru nu reprezintă un avantaj pentru elevii lui Balint în condițiile pandemiei actuale, arădenii resimt absența suporterilor. În acest moment, echipa are acest statut de formație nou promovată prin joc trebuie să devină o echipă respectată. Laszlo Balint se confruntă cu probleme de lot și re în echipă șapte jucători sub vârstă. Doar Benga e integralist de l începutul campionatului. Dacă Albu va trece pe postul său natural, cel de fundaș central, lângă Roșu ar putea juca, în premieră în Liga 1, Damian Isac.

Meciul dintre Hermannstadt și UTA are loc mâine de la ora 18.45 la Mediaș în runda a șaptea și pote fi urmărit la tv pe canalele de sport. Este primul meci oficial în primul eșalon dintre cele două combatnte, în liga secundă din două confruntări UTA a adunat un singur punct.

Cosmin Gherman, 17 octombrie 2020 2:38