NAȚIONAL

Cu prilejul #coronavirusului și cu sprijinul autorităților, NE ÎNMULȚIM: încă un lot de 190 de „mediteraneeni adunați de pe străzile Romei” au fost… REPATRIAȚI ÎN CARANTINĂ cu o cursă charter operată de Tarom

 

Un „Comunicat de presă privind revenirea în țară a unui grup de 190 de cetățeni români din Italia” primim de la ISU Arad pe WhatsApp – de unde deducem că știrea ce urmează are legătură cu Aradul într-o destul de mare măsură încât să ne afecteze orașul la modul negativ – după cum deja se observă.

COMUNICATUL – În continuarea demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe și ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul acestei seri au revenit în țară 190 cetățeni români.

Cetățenii români au fost repatriați din Roma, Italia, cu o cursă aeriană, tip charter, operată de Tarom.
„Reînnoim apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.
De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă.” – avertizează… degeaba M.A.E.

Foto: mediafax.ro (printscreen)

Critic Arad, 26 martie 2020 8:47