[CULINAR – PREPARATE DIN CARNE DE VITĂ] Steak de vită cu ciuperci – Chef Raul Vidican

Distribuie:
Rețetă pusă la dispoziție Chef Raul Vidican

Ingrediente (porție pentru 4 persoane):

800 gr carne de vită

30 gr sare

30 gr piper

100 gr unt

500 gr ciuperci

100 ml vin alb

1 ceapă

30 ml ulei

2 căței de usturoi

Mod de preparare:

Tăiem ceapa și o călim într-o tigaie în puțin ulei și apoi adăugăm ciupercile. Punem puțină sare și piper și adăugăm vinul, lăsăm să se evapore și adăugăm puțin unt și verificăm gustul.

Se încălzește foarte bine o tigaie și punem carnea (steakul de vită) pe o parte și se lasă cât se dorește de bine făcut, cam 5 minute pe o parte dacă se dorește să fie mediu (sau mai mult sau mai puțin în funcție de preferințe).

În timp ce se prăjește adăugăm puțin unt și usturoiul și cu o lingură punem din untul topit peste friptură. Lăsăm cam 5 minute să se odihnească carnea, pentru a-și păstra toate aromele și servim cu un pahar de vin lângă.

……

Nota redacției: Rețetele culinare și modul de preparare ne sunt puse la dispoziție de „Macelleria di Francesca e Federico”. Orice tip de carne de vită necesar pentru prepararea rețetelor din această rubrică se poate cumpăra direct din măcelăria de pe strada Avrig 37- 39 , deschisă În zilele de Marți, miercuri, joi și vineri de la 10-17.30  și sâmbăta de la 9-14.

Categorie: Lifestyle
Etichete: bucătărie, carne de vita, Chef Raul Vidican, culinar, Macelleria di Francesca e Federico, preparate, rețete
Distribuie:
Articolul anterior
Timișoara pune bilete în vânzare pentru derby
Articolul următor
Mătănii la Moneasa [GALERIE FOTO]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie