marți, decembrie 6, 2022

Cum a arătat „clădirea ruinată de pe Ioan Rusu Șirianu” și cum ARATĂ noua PIAȚĂ ÎNCHISĂ, pe două niveluri și 170 DE MESE, cu o lună înaintea deschiderii [GALERIE FOTO]

 

S.C. Clever Solution Point a terminat, parțial, lucrările de renovare / modernizare ale noii piețe agroalimentare, construită pe strada Ioan Rusu Șirianu pe structrura cu pereții ruinați ai fostei hale în care funcționa recuzita și tâmplăria Teatrului de Stat din Arad.

Inaugurarea urmează să se petreacă în maxim o lună – sfârșitul lui septembrie, începutul lui octombrie -, îndată ce va fi montată o platofmă elevatoare (pentru persoane cu dizabilități și pentru marfă) și vor fi fost executate ultimele finisaje. La renovarea pereților s-a pornit de la cărămida existentă, s-a dat un strat de mortar, unul de tinci și două straturi de vopsea lavabilă, corespunzătoare unui astfel de spațiu.

Compusă din două corpuri supraetajate – C1 și C2 -, unul fiind destinat comercializării cărnii și lactatelor iar celălalt legumelor și fructelor,  noua piață acoperită are un număr total de 170 de mese (e de menționat că fosta Piață a „Catedralei” avea circa 60 de locuri plătite lunar – conform statisticilor pe ultimii ani – și… nici vorbă de asemenea dotări), fiecare spațiu având chiuvetă proprie, acces la spații administrative, grupuri sanitare, iluminate atât natural cât și artificial, climatizate și cu spații exterioare pentru recreere și circuitul mărfii.

Toate normele PSI sunt respectate și toate aprobările de funcționare au fost eliberate de autoritățile publice.

Invenstiția a costat 4.926.000 lei, a avut ca termen de execuție 22 de luni și a fost încheiată în 7 luni.

Așa a arătat înainte:

Prin acest proces a trecut:

Așa arată acum:

 

Mai multe poze despre restaurarea clădirii de pe „Rusu Șirianu” – în galeria foto de mai jos.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news