REPORTAJE

Cum face PANDEMIA din tine un OM mai BUN? Ia EXEMPLUL lui Ruben Stoia și du-te să ajuți BĂTRÂNI, să le dai de mâncare și să te joci cu COPIII de pe „Mărului” [FOTO / VIDEO]

 

Ruben Stoia și Clubul său de box  reprezintă probabil cel mai frumos dintre fenomenele sociale care au avut loc în Arad în ultimele decenii (regresive din punct de vedere al solidarității între semeni). Ruben e (mult!) mai mult decât „un băiat fain, care are o sală de box și învață copii, din medii defavorizate sau din elita orășenilor, să se apere singuri și le incoculează SPIRITUL SPORTIV”: este o organizație non-guvernamentală de unul singur, care te învață CARACTER, EMPATIE, COMPASIUNE și CREDINȚĂ!

Ce face Ruben Stoia pe timp de PANDEMIE? Păi, și-a strâns aliații – pe Bianca Morariu și  Radu Salac  -, a constituit un grup de ajutor  care se numește TRECEM PESTE ÎMPREUNĂ și se duce pe strada Mărului (unde cei mai prevăzători, timizi, sensibili sau pur și simplu dezinteresați dintre noi, n-au avut curajul să se ducă nici când nu era pandemie) și pe alte străzi unde copii n-au ce mânca, n-au de cine asculta, n-au la ce se uita și nici de la cine învăța: se duce să-i hrănească, să le vorbească frumos și pe limba lor, să le arate cum se face dintr-un om oarecare un om bun și să-i învețe asta… în timp ce ei se joacă.
Și copiii ăia se joacă cum niciun „băiețaș crescut la bloc cu de toate” nu se va putea juca vreodată… ăsta fiind probabil singurul avantaj dedus din destinul că te-ai născut și ai crescut pe „Mărului”… dar ce avantaj uriaș!

Uite… așa se joacă: 

Publicată de Stoia Ruben pe Joi, 2 aprilie 2020

 

Ruben, Bianca și Radu hrănesc bătrânii care nu au voie să iasă din casă (și nici n-au bani s-o facă)… și zi-mi tu, când ai citit un asemenea „fluturaș” de la administratorii publici cărora le plătești impozite pentru… nimic?!…

„Oamenii văd ce fac… pe internet sau live… oamenii sunt buni! Mă oprește lumea pe stradă, îmi sună telefonul non-stop de la o mulțime de cunoscuți și necunoscuți care se oferă să îmi trimită bani de pe unde sunt, ca să ne încurajeze să continuăm această acțiune!” – ne mărturisește Ruben Stoia ceva… greu de auzit de la politicieni, de exemplu!

Lucian Valeriu, 3 aprilie 2020 1:09

trecem-pesteruben_stoia-8ruben_stoia-7ruben_stoia-5ruben_stoia-4ruben_stoia-2ruben_stoia-3ruben_stoia-1