Cum să nu fii un măgar la festivalurile de muzică

13646993 1164809083583937 849856040 o
Distribuie:

 

Prima impresie pe care ți-o poți face citind acest titlu e că acesta e un articol scris de un om sictirit și plicticos care tot ce face la un festival de muzică e să stea cu mâinile în buzunar, să se uite la oameni și să bage de vină. Dar dacă tot ai dat click și te afli deja aici, aruncă o privire și la paragrafele ce urmează!

Am luat inițiativa de a scrie despre asta pentru că până nu de mult, informațiile de genul ăsta se propagau cel mult la prietenii mei cei mai buni, și ca o adevărată iubitoare de festivaluri, am observat în nenumărate rânduri comportamentele mai jos amintite.

Sfatul numărul unu: UNDERLINE – Nu purta ghiozdan!

Festivalurile sau petrecerile sunt minunate și pot fi chiar excelente dacă vecinul sau vecina din public nu are un ghiozdan pe care il tot izbește de oameni când dansează sau se plimbă prin mulțime. Am fost martoră la o scenă în care un bărbat care ținea în mână ceva ce semăna cu un pahar din carton *insert brand* a fost „brutal” izbit de o domnișoară care țopăia printre oameni. Recunosc că nu mi-am putut ascunde zâmbetul, îndeosebi când am observat reacția protagoniștilor – un strâns din buze al cărui rol a fost să ascundă probabil ceva ce semnăna cu o incantație de coborâre a tuturor Arhanghelilor pe Pământ, iar din partea domnișoarei nu am avut nicio reacție pentru că nici măcar nu s-a întors să vadă ce a reușit să facă. Morala este surprinsă în această imagine furată de pe Pinterest.

magar

*Scuzați-mi „romgleza”, însă ca un individ născut dupa 90 mă identific cu limba care ne-a fost băgată pe gât încă de la grădiniță – și îmi place.

Nu ocupa excesiv de mult timp toaleta!

O să mă prefac că nu știu ce se întâmplă în spațiile destinate nevoilor ca urmare a naturii noastre umane când sunt ocupate mai mult de 3-5 minute. O să dau vina pe shaorma aia pe care ai mâncat-o dupa-amiază, iar acum își caută drumul spre Raiul Shaormelor & co. Indiferent dacă este vorba de o baie în care există luxul de a trage apa sau un toi-toi la un festival în aer liber (deși în cazul asta există mai mult de 10 astfel de încăperi – ceea ce face acest obicei –relativ- politically accepted) , pe lângă tine mai există alte câteva zeci de persoane care așteaptă militărește la rând să se scape de o povară.

Nu-i așa că nu îți plac privirile dubioase cu urmă de judecată când ieși dintr-o toaletă dupa 10 minute, de cele mai multe ori cu un prieten/ă  alături de tine? Sfatul meu: fii mai creativ/ă în alegerea locului de stat la povești.

Perimetrul festivalului nu este exclusiv dedicat ție și prietenilor tăi

Toți oamenii care au fost vreodată la un festival sau la o petrecere își amintesc de ceilalți oameni, veniți în grup care fac ceva se seamnănă fie cu un ritual satanic, fie cu un dans de împerechere. Partea bună e că această mișcare se manifestă doar în interiorul grupului extrem de exclusivist care așezat în cerc nu permite nici unui alt participant la eveniment să stea lângă ei sau oriunde pe 1-2 metri pătrați. Să fim clar înțeleși că toată lumea de la petrecere trebuie să știe cine și câți membri are gașca respectivă și că nu acceptă pe nimeni altcineva dacă nu sunt la fel de cool.

Vă încurajez ca pe viitor să rămâneți la fel de uniți si de consolidați în prietenia voastră, înseosebi la un party și dacă se poate să purtați și tricouri „I’m with the squad”.

Nu fi o buruiană plictisitoare

Aici se include și activitatea de a sta cu telefonul în mână. Daaaa, stiu… uneori e o necesitate să utilizezi telefonul, cum ar fi să îi scrii prietenului pierdut acum câteva ore, când vrei ca alți oameni cu care ai oblligația să te întâlnești să te găsească (adesea când tu vrei să îi găsești pe ei), când părinții care nu au mai auzit de câteva zile de tine cred că ai murit si lista poate să continue cu activități care chiar necesită utilizarea unui astfel de device la un party.

Dar uneori trebuie neapărat să postezi o poză dintr-un astfel de loc ca să vadă prietenii de acasă cât de tare te distrezi și că nu ești un om care nu are activități. Cel mai bine e când poza este completată de un video sau live stream alături de hashtag-uri precum #AwesomeDJ #Partyyyy #Fun #Friends #NoSleepTonight #WeAreYoung. Știi ce zic, nu?

No Blitz No Party

Presupun că fețele celor din jur sunt mult mai artistice dacă arată ca liliecii din peșteră când pui lanterna pe ei. Pentru tine, cel în cauză cred că a devenit o obișnuință să fii evitat de oamenii care detestă să apară în fotografii. Până și cei plătiți pentru a face poze la eveniment nu folosesc blitz-ul tocmai pentru a nu fi niște buruieni (vezi punctul 4).

Ultima dar nu cea din urmă – cumpără-ți propria brichetă

Daaa, înțeleg că este o replică cum nu se poate mai potrivită pentru a sparge gheața. Alteori, chiar ai rămas fără brichetă – s-a pierdut într-un abis al brichetelor, este la prietenul acela cleptoman sau oricare alt motiv plauzibil și cât se poate de real. Însă…Atunci când abordezi o gagică afară din cort/încăpere (ai prins tu ideea) – mulțumim aici Legii Antifumat- devine obositor și mai ales reușești să-ți creezi o mică parte din profilul unui disperat.

 

 

 

Categorie: Pamflete
Etichete: comportament, festival de muzică, mișto, morală, Patricia Hodăjeu
Distribuie:
Articolul anterior
La Macea, părădăicile sunt în festival și vă invită la Castel!
Articolul următor
Diplomaţia performantă şi eşecul diplomatic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie