DE CARTIER

Cum și-au petrecut 8 MARTIE niște țigani: s-au bătut între ei din nimic, i-au luat mascații și i-au băgat în dube din nimic, iar până la Poliție s-au împăcat. Tot din NIMIC

 

Știu că-i un titlu lung… da` așa și merită: 8 martie a fost anul ăsta o zi lungă!

Una dintre lungimile zilei de 8 martie, 2018, a fost bătaia unui grup de țigani (că altfel nu le poți zice!) care, în Piața Catedralei au început o – absolut firească, până la pleonasm – bătaie. Între ei – cum se bat țiganii de când e lumea-lume: între ei. Din nimic – adică genul ăla de conflict pornit de la o palmă din greșeală aplicată cu spatele unui puradel îmbrăcat „frumos”, piranda sărit pe magraon s-o apere de dușmanii inventați pe loc, moment urmat de etapa lungă cât un 8 martie în care toată lumea se bate cu toată lumea și nimeni nu mai știe cine o-nceput și de ce, el cu care ține… deci din nimic.
Niște mascați, trecând pe-acolo în 3 dube oarecum festive, pentru că li s-o pus șefilor lor pata să împartă lalele doamnelor și domnișoarelor de 8 martie, desigur, numa` ce au sesizat că mai mulți țigani se bat între ei și cu cine s-o mai nimeri pe-acolo. Din nou, absolut firesc și perfect consecutiv, au uitat de pata care li s-a pus de către șefi, au lăsat toate lalelele unei băbuțe care nu-nțelegea nimic din ce se-ntâmplă (ca toată lumea, de altfel),  i-au luat pe țigani pe sus… care pe care a apucat (unii poate că numa`ce trecuseră pe-acolo în drum spre cumpărat morcovi de 8 martie) și i-au înghesuit în cele trei dube din dotare pentru a-i duce, logic, la Poliție.
Numai că până să ajungă la Poliție (deci doo străzi, șefu!…), pe dube, țiganii împreună cu ăia cu morcovii au negociat. S-au privit atent-atent unul pe altul… și-au dat seama că nici nu se cunosc, decât maxim din vedere, s-au vorbit pe scurt și, absolut pleonastic, desigur, s-au împăcat! Mai ales că era 8 martie și erau și femei, atât în dube, cât și la Poliție.
Când mascații i-au dat jos într-o tentativă timidă (și, clar, sortită eșecului) pe cei douăș`câțiva de foști scandalagii în exercițiu sau bătăuși din întâmplare, s-au trezit cu ditamai grupul de oameni pașnici care nici nu se cunosc „și nici măcar n-am fost noi, șefu! – alții s-o bătut!” Pentru ce dreaq să-i duci pe niște țigani sus, la birouri, sau jos în cușca cu lei, că ei până or ajuns la Poliție s-or transformat în căpreoare, șefu… zici că era o adunătură de hipioți veniți cu sorcova de 8 martie în fața Poliției, nu niște bătăuși ocazionali din nimic! Deci, pentru NIMIC, normal: nu i-ai mai dus sus și nici nu i-au băgat jos, să se facă de râs reciproc.

…și acesta nu va fost decât un lung episod din lunga epică lui 8 martie din nimic.

Notă: Cele două fotografii ni le-a efectuat un coleg cu telefonul din nimic. Trecea pe-acolo să-și cumpere pătrunjel de 8 martie… și norocul lui că nu i-o trebuit morcovi, că altfel îl luau și pe el cu duba și-l duceau la Poliție pentru nimic. Logic – i-o fost frică să facă mai multe și mai deaproape… și-i mai bine așa decât să iasă alt scandal din nimic.

Lucian Valeriu, 8 martie 2018 10:11

tigani2-1tigani1

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 3783