CAMPANII

[ACTUALIZARE] Ghici câți au fost aseară la mitingul pentru #rezistența pădurilor românești?…

 

 

[TITLUL INIȚIAL] (26 februarie, 2016) Curioși de prezență? Un miting pentru #rezistența pădurilor românești este anunțat pentru deseară, la Arad

Vox Populi Arad – „Grup de anunțare a acțiunilor civice din Arad și schimb de informații între persoanele implicate civic”, conform autodescrierii de pe pagina de facebook – anunță organizarea unui miting deseară, între orele 19.00 și 22.00, pe platoul Palatului Administrativ,  în semn de protest față de ceea ce, consideră ei, se pregătește de către Guvernul României privitor la soarta pădurilor.

Iată mesajul lor, postat pe mai multe grupuri și pagini web:

„Vor mai #rezista padurile si pentru copiii nostri?

Un nou derapaj de la statul de drept, în alt domeniu, dar pe aceeași rețetă: De ce să fiu pedepsit dacă fur? De data asta, furtul nu este din bugetul statului, dar tot din viitorul nostru și al copiilor nostri…
Comisia de Agricultură din Camera Deputaților a discutat miercuri anularea Ordonantei de Urgenta 51/2016, care a introdus sanctiuni usturătoare pentru tăierile ilegale de pădure și transportul lemnului, acestea mergand până la confiscarea lemnului și a mașinilor, dar și sancțiuni pentru personalul silvic care, de multe ori,  este complice.
Această ordonanță de urgență, dată de guvernul Cioloș, a avut ca efect, potrivit membrului USR Cristian Ghinea, scăderea cu 80% a tăierilor ilegale de păduri.
Nici ONG-urile, nici oamenii care au sustinut si au fost implicati în elaborarea aceastei noi ordonante și nu au fost chemați la dezbatere.
Intregul context aici,aici și aici.

Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”

Pe pagina de facebook dedicată evenimentului, interesul arădenilor pentru acest miting arată, la ora 9.30 a.m., astfel:

– 92 interesaţi

– 59 participă

– 746 au primit invitaţii

Critic Arad, 26 februarie 2017 9:30

MITING2MITING1paduri