ȘTIRI

Dacă ai REUMATISM, „consolează-te”, că și Spitalul Județean Arad are: îi CAD TAVANELE. Există, însă, și o „parte bună” a acestei catastrofe: dacă faci infarct, te operează GRATIS. Iustin Cionca: „S-a muncit mult pentru asta!”

 

Milioanele de euro care s-au investit (prin „sifonare”) în „bomba cu nosocomiale” de pe „Victoriei” mai necesită câteva milioane de euro pentru a i se securiza tavanele, luăm la cunoștință citind postarea lui George Pribac (fostul?) – director medical al Spitalului Clinic Județean Arad – datată 15 august, 2019:

„Am ales să postez această fotografie, destul de recentă, pentru că, de cele mai multe ori, o imagine face cât 1000 de cuvinte. Poate așa ne vom trezi și vom înțelege unde a ajuns Spitalul Județean din Arad… 80% din secțiile si saloanele acestui spital sunt în clădiri din secolul 19, care chiar dacă ar fi renovate, nu mai corespund după nici un standard românesc sau european… Chiar și clădirea principală de la sediul central, construită în anii ’70, care se consideră că arată acceptabil pe dinafară, nu corespunde, nici ca și spații, nici ca și circuite… până când ne vom îmbăta cu apă rece ? 😔”
(simţindu-se trist la Spitalul Clinic Județean De Urgența Arad.)

Îl înțelegem perfect pe revoluționarul cadru medical… suntem de acord cu concluziile sale, am scris și noi, de ne-am plictisit și am renunțat până și să trecem pe lângă infectul sediu… dar ca să nu fim excesiv de răi, iată partea bună a lucrurilor: dacă îți cade tavanul de la reumatologie în cap și scapi doar cu un infarct, statul, în mărinimia sa, te operează gratis… conform comunicatului de presă de mai jos, emis de „supremul” CJA, patronul SCJA cum ar veni, Iustin Cionca.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Iustin Cionca:  „La Arad se fac, gratuit, de astăzi, operaţii pe inimă!”

Consiliul Județean Arad a votat ieri (luni, 12 august – n.n.), în ședință extraordinară, una dintre cele mai importante realizări ale sale în domeniul sănătății publice, a anunțat președintele Iustin Cionca. Începând de astăzi, datorită investițiilor realizate de Consiliul Județean și a strategiei de dezvoltare a Spitalului Clinic Județean de Urgență, la Arad se realizează, gratuit, intervenții cardiologice pe arterele coronariene, respectiv angioplastii, montare de stent gratuit pentru toți pacienții spitalului! În cursul acestei zile au fost realizate primele cinci intervenţii de către echipa medicală coordonată de doctorul Cristian Dina. Până acum aceste intervenții se realizau doar în regim privat și costau pacientul 13.000 de lei.

După cumpărarea clinicii Cardiolife de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, din fonduri europene, Consiliul Județean a investit 1,2 milioane de lei pentru achiziționarea materialelor și dispozitivelor necesare realizării intervențiilor cardiologice pe arterele coronariene. Procedurile au durat peste jumătate de an și sunt făcute publice doar acum, când există deja certitudinea că operațiile complexe se realizează la Arad, gratuit!

„S-a muncit mult pentru asta – a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca. Am pregătit acest moment pentru spitalul arădean și pentru pacienții arădeni! Până acum, bolnavii de inimă aveau două variante: să plătească intervenția la Arad, în regim privat, sau să meargă la Timișoara, la Cluj sau la Szeged, unde îi costa alți bani. Faptul că oferim de astăzi acest serviciu medical gratuit, cu unul dintre cei mai buni specialiști din vestul țării și poate chiar din România, faptul că pe oameni nu îi costă nimic și se tratează la ei acasă, este cea mai mare bucurie pentru mine. Sigur că este importantă fiecare investiție, dar aici noi vom salva vieți și o facem fără niciun fel de efort financiar al pacientului. Eu asta înțeleg prin administrație eficientă, este ceea ce mi-am dorit dintotdeauna”.

Consiliul Județean Arad nu este la prima premieră importantă în domeniul sănătății publice. După investiții de peste 30 de milioane de euro, Spitalul Județean din Arad are astăzi RMN și computere tomograf, unde investigațiile sunt gratuite, și a reușit să modernizeze secțiile spitalului. Aradul este singurul oraș din România unde Consiliul Județean a construit, din bani proprii, un spital nou, cel TBC, care astăzi este primele cinci din România și poate diagnostica TBC în câteva ore.

În ședința extraordinară de ieri a Consiliului Județean Arad au fost modificate organigrama și statul de funcții de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, având în vedere că a fost modificată structura de paturi prin înființarea de noi compartimente (Cardiologie Intervențională, Recuperare Respiratorie) dar și Laboratorul de Cardiologie Intervențională, care vor presta servicii noi pentru pacienți, în premieră la Arad.

Biroul de presă al C.J.A.

Critic Arad, 16 august 2019 5:35

spital-48-640x360reumatologie